Cosmic Telegram

Stardust 586

Zυγέ, ακόμα κι αν δεν επιθυμείς το μέσα, ο κόσμος σε τραβάει έξω

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 586
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327098-675636.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ο Δίας σού δίνει τη δυνατότητα να ανανεώσεις, ζωντανέψεις ή και να δημιουργήσεις όλα τα είδη των σχέσεων ένας προς ένα: δυναμικές και ενδιαφέρουσες ερωτικές συναντήσεις, γάμος, επαγγελματικές συνεργασίες και συμμαχίες, σημαντικές γνωριμίες και άνθρωποι-κλειδιά βρίσκονται ή μπαίνουν στη ζωή σου αναζωογονώντας τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και βάζοντάς σε σ’ έναν καινούργιο κύκλο πραγματικότητας. Μπορείς να συναντήσεις πρόσωπα επιρροής που έχουν τη δυνατότητα να σε βοηθήσουν στη δουλειά σου ή να σε στηρίξουν. Είναι καλή εποχή για να ξαναπάρει μπροστά η ζωή σου και η παρουσία του Άρη στον κομβικό Αιγόκερω τονίζει ακόμα περισσότερο αυτή τη συγκυρία. Ο Άρης προσθέτει καύσιμο στην ενεργητικότητά σου, σε φέρνει στο κέντρο της επαγγελματικής ζωής, σε καλεί να διαμορφώσεις τους στόχους και να τρέξεις για αυτούς. Κάθε φιλόδοξος Κριός –και ποιος/α Κριός δεν είναι φιλόδοξος/η;– καλείται να αναλάβει δράση. ΤΩΡΑ.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Έχοντας κατά νου ότι η Αφροδίτη θα μείνει για λίγες ακόμα μέρες στον Σκορπιό, ότι ο Άρης διελαύνει στον Αιγόκερω και ότι Ερμής και Δίας βρίσκονται στον Ζυγό, μερικές παρατηρήσεις: 1) Αν θέλεις να μιλήσεις για δουλειές, συνεργασίες, να δεις ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την επαγγελματική σου ζωή, κάνε το. 2) Αν θέλεις να βελτιώσεις τη συντροφική σου ζωή, να της δώσεις το φιλί της ζωής, να διορθώσεις λάθη, να καλοπιάσεις το/τη σύντροφο, κάνε το. 3) Εάν είσαι μόνος/η και η επιθυμία για σχέσεις σού τριβελίζει το μυαλό, μπορείς να πυκνώσεις την κοινωνικότητά σου, να βγαίνεις συχνότερα ή να ανοιχτείς προς πρόσωπα που σε ενδιαφέρουν. 4) Αντί να κάθεσαι και να τρως τα νύχια σου περιμένοντας τον Θεό, την τύχη ή όποιον να διαβάσει τα μηνύματά σου και να απαντήσει στις προσευχές σου, αποφάσισε τι θέλεις και δράσε. Όχι να σκεφτείς να δράσεις, αλλά να το κάνεις. Τα πράγματα έχουν ξεκολλήσει.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο Κρόνος σε φορτώνει με αγωνίες και πρέπει και ο Δίας να προσπαθεί να σε ξεφορτώσει δίνοντάς σου τη δύναμη να δεις το μέλλον σου με αισιοδοξία και ελπίδα. Ο Κρόνος σφυροκοπάει τις σχέσεις, συντροφικές και επαγγελματικές, και ο Δίας σού λέει χαμογελώντας ερωτεύσου… Ερωτεύσου με πάθος έναν άνθρωπο, μια ιδέα, ένα στόχο. Οι διαπροσωπικές σχέσεις σε κάνουν παρά τη θέλησή σου ακροβάτη σε ένα τεντωμένο σύρμα μέτρα πάνω από τα έδαφος: ξεκινάς με ενθουσιασμό μια ερωτική ιστορία, χωρίς να ξέρεις σχεδόν τίποτα για το αντικείμενο του πόθου σου. Καταλαβαίνεις ότι επέλεξες τον «ακατάλληλό/η», όταν η σχέση έχει πέσει πια στα βράχια. Οι ψυχαναλυτές λένε μια άλλη ιστορία. Ποτέ δεν κάνουμε λάθος στις επιλογές μας. Δενόμαστε με κάποιον επειδή είναι αυτό που έχουμε ανάγκη και αναζητούμε την εποχή που γνωριζόμαστε. Το μυστικό μιας επιτυχημένης σχέσης είναι η ικανότητα να δεχθούμε αυτόν ή αυτήν που επιλέξαμε και να αλλάξουμε τον εαυτό μας κι όχι τον άλλον – α ρε Κρόνε, αλήτη.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Είναι μια εποχή που εξαρτάται πολύ από τη δική σου συναισθηματική κατάσταση, τα θέλω σου, τις επιθυμίες και τους στόχους. Με τον Δία στον Ζυγό και την Αφροδίτη στον Σκορπιό και ταυτόχρονα τον Άρη στον Αιγόκερω μπορεί να είναι μια περίοδος που προχωράει τη ζωή σου θετικά, με εξελίξεις στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν, αισθηματικές και επαγγελματικές, και που το σπίτι και η οικογένεια γίνονται στόχος, αν είναι αυτά που θέλεις ή αν υπάρχουν, αισθάνεσαι ασφάλεια και ικανοποίηση. Το καλό σενάριο λοιπόν έχει ψυχολογική νηνεμία, διάθεση να δεις τα επόμενα επαγγελματικά βήματά σου με στόχο ένα καλύτερο μέλλον, την καρδιά στη θέση της χωρίς αρρυθμίες και την αισιοδοξία ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Το δύσκολο σενάριο μπορεί να έχει κρίση, δυσφορία για τις σχέσεις που σε νοιάζουν, ανασφάλεια και γκρίνια – ακόμα όμως και απογοητευμένος/η, να θυμάσαι ότι υπάρχει φως και ότι τα πράγματα σε λίγο αλλάζουν προς το καλύτερο.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Να ονειρεύεσαι μεγάλες ιστορίες αγάπες, το έργο σου να αναγνωρίζεται, τη δουλειά σου να γίνεται παράδειγμα, τη ζωή σου άξια ανάγνωσης και στην πραγματικότητα να κάθεσαι στην ουρά για να πληρώσεις το φως ή τη δόση, να κλείνεις ραντεβού στον οδοντίατρο, να πηγαίνεις το σκύλο για εμβόλιο, να σε στραβοκοιτάζει ο συνάδελφος, να ψάχνεις δίαιτα για να χάσεις κιλά, να μαζεύεις χαρτιά για την ανανέωση της cash card, να ξεσκονίζεις τα όνειρα των άλλων και να πηγαίνεις 9-5 στη δουλειά όπως όλοι. Αυτό το «όπως όλοι», που είναι ανάθεμα για έναν Λέοντα, είναι το σλόγκαν του Άρη στον Αιγόκερω. Αυτή την εποχή, πάντως, μπορείς να εκπλήξεις τον εαυτό σου με την αντοχή σου και τις εργατοώρες που μπορείς να αντέξεις και μάλιστα κάτω από τις πιο ανισσόροπες συνθήκες. Σχέσεις; Ας τα λέμε καλά, δηλαδή τι καλά; Καλάμια.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Με το μυαλό στο χρήμα και την οικονομική σου ασφάλεια μπορείς να στραφείς προς το μέλλον σου, τις επαγγελματικές σου επιδιώξεις που έχεις δρομολογήσει ή δρομολογείς, που θα σου εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν την οικονομική σου ανεξαρτησία. Έχοντας επίσης κατά νου ότι ο Κρόνος θέλει γερά επαγγελματικά θεμέλια στερεωμένα σε ιδρώτα, προσπάθεια, αγώνα και μια σταγόνα αίμα, η δουλειά σου περνάει κρίσιμες περιόδους ώστε να δεις αν έχεις ή όχι μέλλον σε αυτήν. Ανάλογα συμβαίνει και με τις σχέσεις: είσαι με κάποιον/α, δεσμεύεσαι ουσιαστικά, ή αν δεν υπάρχουν προοπτικές χωρίζεις και αν είσαι μόνος/η δεν ενδιαφέρεσαι για μια περιπέτεια αλλά για μια σοβαρή σχέση. Ο Άρης στον Αιγόκερω σιγοντάρει σχέσεις, κοινές επαγγελματικές προσπάθειες, καινούργια ξεκινήματα και τη δημιουργικότητα σε όλες τις μορφές της. Ε ναι, σιγοντάρει και τη διασκέδαση. Και για να μην ξεχνιόμαστε, και το σεξ.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Θα θυμίζω πολύ συχνά τη διέλευση του Δία, που αυτή τη στιγμή διατρέχει τις πρώτες δέκα μοίρες του Ζυγού, ευνοώντας τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο, ώστε συνειδητά να δημιουργείς τις ευκαιρίες του μέλλοντός σου σε όποιο επίπεδο εσύ επιλέγεις. Υπάρχει η ροή που σε σπρώχνει να ανοιχτείς, να εξελιχθείς και να ανοίξεις καινούργιους δρόμους, αλλά εσύ χρειάζεται να της δώσεις σχήμα, μορφή και περιεχόμενο. Ναι, εντάξει, ο Άρης στον Αιγόκερω δεν βρίσκεται σε καλό σημείο σε σχέση με τον Ήλιο σου, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια εσωτερική δυσφορία που αντανακλάται πιθανόν εξωτερικά με εκνευρισμό στο σπίτι και την οικογένεια ή με δυσανάλογο άγχος για τα επαγγελματικά. Ωστόσο ο Ερμής στο ζώδιό σου σε κινητοποιεί επαγγελματικά, ειδικά αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, με δρομολόγηση σχεδίων, επαγγελματικά ραντεβού, με στόχους που ενεργοποιείς. Πάμε πάλι: φυσικά και υπάρχουν αντιξοότητες σε σχέσεις ή στα επαγγελματικά. Όμως ο Δίας λειτουργεί σαν φυσικό διεγερτικό για να στραφείς στο μέλλον που ονειρεύεσαι.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Έχε κατά νου ότι αυτή την περίοδο, που η επικοινωνία σου είναι έντονη, κινδυνεύει να γίνει και εκρηκτική. Οι άνθρωποι που σε νοιάζουν, αυτοί με τους οποίους έρχεσαι σε καθημερινή επαφή, φίλοι, αδέλφια, οικογένεια, γείτονες, δάσκαλοι, συνάδελφοι, εξυπακούεται ότι μπορούν να έχουν διαφορετικές αντιλήψεις και απόψεις και να βλέπουν αλλιώς τα πράγματα. Επίσης οι άνθρωποι υψώνουν τον τόνο της φωνής, έχουν μερικές φορές παράλογες αντιδράσεις, εκνευρίζονται: δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά είναι ανθρώπινο. Αν η δουλειά σου σχετίζεται με την  επικοινωνία σε όλες τις μορφές της, τη γνώση, τις σπουδές, ή έχει κίνηση, ταξίδια, γλώσσες, μεταφορικό μέσο, διαφήμιση κ.λπ. τότε είναι μια πολύ ζωντανή περίοδος με εξελίξεις. Αν όχι, τότε μπορείς να μιλήσεις από καρδιάς για θέματα που σε καίνε, να συναντήσεις ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν επαγγελματικά ή να βγεις με φίλους που σου κάνει κέφι. Ούτως η άλλως, με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου είσαι περιζήτητος/η.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ο Κρόνος στο ζώδιό σου επηρεάζει έναν ή περισσότερους τομείς στη ζωή σου –αισθηματικό, επαγγελματικό, οικογενειακό, προσωπικό, κοινωνικό, φιλικό, ψυχολογικό– προκαλώντας παρενέργειες και κρίσεις, ή επιβεβλημένες αποφάσεις που έχουν ως στόχο να δεις πού χρειάζεται να επενδύσεις, χρόνο, ευθύνες, υποχρεώσεις και κούραση, ή που σε σπρώχνει να αναλάβεις καθήκοντα τα οποία μπορεί να εξελίσσουν τη ζωή σου, αλλά που δεν παύουν όμως να είναι σοβαρά, αγχωτικά ή καινούργια, με την έννοια ότι τα αντιμετωπίζεις για πρώτη φορά. Ο Άρης, που βρίσκεται στον Αιγόκερω, σε φέρνει αντιμέτωπο/η με την οικονομική σου ασφάλεια, σου τονίζει ότι χρειάζεται επειγόντως να δεις το οικονομικό σου παρόν και μέλλον μέσα από τη χρηματική στενότητα που δημιουργεί και σε κάνει εφευρετικό ως προς το πού χρειάζεται να στραφείς ώστε να βρεις καινούργιες πηγές εισοδήματος. Το χρήμα, που συνδέεται με την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σου, είναι Θέμα που η επίλυσή του θα ξεμπλοκάρει και τις σχέσεις σου.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Η πιο μεγάλη ώρα μπορεί να είναι τώρα, σε μια πρώτη φάση. Ή την επόμενη εβδομάδα. Ή κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Άρη στο ζώδιό σου. Αυτή η διέλευση σε συνδυασμό με τον Δία στον Ζυγό μπορεί να σου δώσει μια μεγάλη ώθηση στη δουλειά, στην αισθηματική ζωή, στις προσωπικές σου φιλοδοξίες. Είναι εποχή υψηλής ενεργειακής τάσης: όρισε τον τομέα που σε ενδιαφέρει, μπες σε θέση μάχης και βρες τις ευκαιρίες που είναι σοφά τοποθετημένες ώστε να τις αναγνωρίσεις. Σου δίνεται η δυνατότητα να επικεντρωθείς στη δημόσια εικόνα σου, στην κοινωνική σου ζωή και φυσικά στην επαγγελματική σου υπόσταση. Για να εκμεταλλευτείς αυτή την ευνοϊκή εποχή, που οι επάνω από εσένα σου χτυπάνε ικανοποιημένοι τον ώμο και είναι διατεθειμένοι να σε ακούσουν και να σε βοηθήσουν, χρειάζεται να τους δώσεις να καταλάβουν ότι αξίζεις, είσαι φιλόδοξος, έχεις τα προσόντα αλλά και την αντοχή και την αποφασιστικότητα να τα καταφέρεις – αν δεν υπάρχει κάποιος από πάνω είναι τα ίδια χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι για τη δική σου δουλειά.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Το έχουμε πει ήδη ότι ο Άρης στον Αιγόκερω είναι ζόρικη θέση: ενοχλητικές εκκρεμότητες από το παρελθόν επανέρχονται, στη δουλειά είναι πιο συχνές οι φορές που θέλεις να δώσεις μια ξανάστροφη στο διευθυντή ή στον από πάνω, οι πελάτες παθαίνουν πιο συχνά κρίσεις υστερίας, οι ιώσεις σε κάνουν στόχο, κάποιος δικός σου σού τη σπάει μέχρις εξαντλήσεως, ξαφνικά πρέπει να βρεθείς σε εφορίες ή τρέχοντας για γραφειοκρατικά θέματα και όταν πέσεις να κοιμηθείς κάποιες νύχτες σκέφτεσαι ότι πήρες τη ζωή σου λάθος. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα έχει την παραμικρή σημασία σε λίγο, αφού ο Δίας επί ένα χρόνο σε βάζει στην πρίζα για να αγωνιστείς για αυτά που θέλεις και επιθυμείς. Μια στροφή στο δρόμο και βρίσκεσαι σε καινούργια λεωφόρο: φτιάξε το δικό σου σάιτ, φύγε για τις σπουδές που θέλεις, άνοιξε το μαγαζί σου, ξεκίνα τη δική σου δουλειά, διαφήμισε τη δουλειά σου, συνάντησε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορείς – ανάμεσά τους είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν και αυτοί που θα σε ερωτευτούν. Βοήθησε την τύχη για να σε βοηθήσει χρησιμοποιώντας τη διαίσθησή σου. 


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αν ανήκεις σε όσους έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο ή έχουν ωροσκόπο στους Ιχθύς ή στα άλλα μεταβλητά ζώδια μεταξύ 10° και 5° και σου πει κάποιος για την ευνοϊκή επιρροή που σου προσφέρει η Αφροδίτη στον Σκορπιό, παίζει και να του ρίξεις μια δολοφονική ματιά. Το βάρος του Κρόνου υπερτερεί, η ζωή έχει γίνει  ζόρικη, οι αποφάσεις δύσκολες, η πίεση μεγάλη. Και; Τζίφος; Ε όχι δα... Μπορεί ο Κρόνος να είναι όντως βαρύς και ασήκωτος, αλλά και η Αφροδίτη στον Σκορπιό και ο Άρης στον Αιγόκερω αλλά και ο Δίας στον Ζυγό σε βοηθάνε: 1) Να διαπιστώσεις με ανακούφιση ότι έχεις καλούς φίλους και ανθρώπους που μπορούν να σε στηρίξουν επαγγελματικά και φιλικά και να είναι πλάι σου. 2) Ο τομέας που περιέχει οικονομικές συνεργασίες και συνεταιρισμούς μπορεί να είναι ιδιαίτερα δελεαστικός – αν σε ενδιαφέρει, κινήσου ανάλογα. 3) Αν δεν σε ενδιαφέρει υπάρχουν τα αισθήματα που μπορούν να ενεργοποιηθούν σε μια σχέση, να την ξαναζωντανέψουν, να την ανανεώσουν. Αν δεν είσαι σε σχέση να ψαχτείς, αν δεν μπορείς να φύγεις από μία σχέση να δημιουργήσεις μια άλλη έξω από αυτήν. 4) Υπάρχει επίσης δημιουργική φωτιά και μέλλον – απλώσου. 


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ