Cosmic Telegram

Stardust 587

Σκορπιέ, απόφυγε προς το παρόν να μιλήσεις για θέματα που μπορούν να ανάψουν φωτιές

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 587
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327757-677457.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Εάν ανήκεις στους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο ή έχεις ωροσκόπο στις πρώτες δέκα μοίρες του Κριού, τότε είναι εποχή για να οργανώσεις το μέλλον σου, να δράσεις έτσι ώστε να δημιουργήσεις το μέλλον που θέλεις, να διευκολύνεις τις θετικές εξελίξεις στην επαγγελματική σου ζωή, να δεις το παρά κάτω μιας σχέσης που σε ενδιαφέρει, να αφεθείς σε μια σχέση που έρχεται ή ήρθε και μπορεί να είναι σημαντική. Να θυμάσαι ότι ο Δίας στον Ζυγό, που συμβολίζει τις ευκαιρίες, χρειάζεται την έμπρακτη βοήθειά σου για να σε βοηθήσει. Κατά τα άλλα, η Αφροδίτη στον Τοξότη από τις 18/10 σε διευκολύνει στην επικοινωνία, στις συναντήσεις, στα επαγγελματικά ραντεβού, στις σπουδές, τις μετακινήσεις/μετακομίσεις, ενώ δημιουργεί καλό κλίμα σε σχέσεις και επιδιώξεις. Προσοχή στις σχέσεις κατά τη σύνοδο Άρη/Πλούτωνα γύρω στις 19/10, είναι σπίρτο δίπλα σε λίμνη από βενζίνη – ψυχραιμία.  


Ταύρος  (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η διέλευση του Άρη στον Αιγόκερω είναι βοηθητική, αφού γίνεται σε ένα φιλικό προς τον Ήλιο σου ζώδιο. Ο Αιγόκερως συμβολίζει για σένα τις ιδέες, τη φιλοσοφία ζωής, την οπτική σου, τα πιστεύω σου,  το νόημα που δίνεις στην πραγματικότητά σου, την επέκτασή σου προς το μέλλον. Είναι εποχή για να παρατηρήσεις τη μεγάλη εικόνα της ζωής σου και να σκεφτείς το παρά κάτω σου, προσωπικό και επαγγελματικό. Ο Αιγόκερως επίσης σχετίζεται με σπουδές, γνώση και διεύρυνση της συνείδησης: θέλεις να μάθεις κάτι, να προσθέσεις μόρφωση για να αυξήσεις τα επαγγελματικά σου προσόντα ή ενδιαφέρεσαι για κάτι που θεωρείς ότι θα σου ανοίξει δυνατότητες; Τώρα είναι η ώρα. Όπως είναι μια στιγμή για μετακόμιση, ταξίδια, για οτιδήποτε σχετίζεται με εξωτερικό, για χρήσιμες επαφές ή ακόμα και για αναζήτηση δουλειάς. Είναι περίοδος που μπορείς να συζητήσεις σοβαρά θέματα και να σχετιστείς περισσότερο άνετα. Απόφυγε την ισχυρογνωμοσύνη και την αίσθηση ότι έχεις δίκιο σε όλα – δεν. 


Δίδυμοι  (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Το πέρασμα της Αφροδίτης στον Τοξότη (από 18/10), από τον οποίο σε ταλαιπωρεί ο Κρόνος, είναι βάλσαμο με την έννοια ότι οι σχέσεις που τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πιεστικές αποφορτίζονται λίγο, όπως και η διάθεσή σου που τις περισσότερες φορές είναι βαριά, φαίνεται ότι ελαφραίνει. Εντάξει η Αφροδίτη είναι αδύναμη μπροστά στον Κρόνο που μοιάζει με Κινγκ Κονγκ, αλλά έχοντας κατά νου και τον Δία στον Ζυγό οι μέρες που θα είσαι ο καλός σου εαυτός, κοινωνικός, ενεργητικός, διασκεδαστικός, ατακαδόρος, ζωντανός, πολλαπλασιάζονται. Μπορείς να βελτιώσεις σχέσεις που σε νοιάζουν, να ρίξεις γέφυρες όπου επιθυμείς, να έρθεις πιο κοντά σε ανθρώπους που αισθάνεσαι ότι μπορείς και καλύτερα. Είναι εποχή για συζητήσεις, επαφές και συνεργασίες. Γύρω στις 19 ωστόσο χρειάζεται να δείξεις ψυχραιμία σε μια σημαντική σχέση σου, αφού η σύνοδος Άρη/Πλούτωνα ξεθάβει παράπονα, θυμό και απωθημένα. Προσοχή στα οικονομικά. 


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η σύνοδος Άρη/Πλούτωνα στις 19/10, που δίνει τον τόνο για αρκετές μέρες γύρω από αυτή την ημερομηνία, είναι σημαντική και για πολλούς Καρκίνους κομβική, αφού συμβαίνει στον τομέα που συνδέεται με τις συντροφικές και επαγγελματικές σχέσεις. Είναι πιθανό μια σχέση σου να βρίσκεται ή να βρεθεί σε κρίσιμη περίοδο που χρειάζεται είτε να δεσμευτείς ουσιαστικά είτε να δεις τα προβλήματα που δεν την αφήνουν να προχωρήσει είτε να συνειδητοποιήσεις ότι δεν τραβάει άλλο. Σε κάθε περίπτωση οι γεννημένοι κυρίως στο δεύτερο δεκαήμερο Καρκίνοι, ή όσοι έχουν ωροσκόπο Καρκίνο, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σχέση που τους επηρεάζει βαθιά από μια περισσότερο σκοτεινή ή υπόγεια διάσταση και αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα αφού η παρορμητικότητα, η ένταση, πιθανόν θαμμένα αισθήματα και ένστικτα έρχονται στην επιφάνεια δημιουργώντας παρενέργειες. Είναι μια περίοδος που χρειάζεται προσοχή: μη λειτουργείς εν θερμώ και μην παίρνεις αποφάσεις που δεν έχεις σκεφτεί τις συνέπειές τους.  


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ο Άρης στον Αιγόκερω είναι δουλειά, εργασιακές εκκρεμότητες, εκνευρισμός από ανθρώπους στη δουλειά, παρά πάνω ώρες, προσπάθεια να τα καταφέρεις αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας. Και υποχρεώσεις της καθημερινότητας, γραφειοκρατία, επαφές με δημόσιες υπηρεσίες. Και ενασχόληση με την υγεία, διατροφή, σώμα, γυμναστήριο. Δύσκολα μπορείς να πεις ότι περνάς μια λαμπερή περίοδο με την πραγματικότητα να σε γειώνει. Προσοχή στα εργασιακά γύρω στις 19/10, που η σύνοδος Άρη/Κρόνου δημιουργεί εκρήξεις. Έτσι η είσοδος της Αφροδίτης στον Τοξότη (από 19/10) μάλλον αποτελεί ένα ανακουφιστικό νέο, αφού ο Τοξότης συμβολίζει για σένα τον έρωτα, τη δημιουργικότητα και τη διασκέδαση. Η Αφροδίτη στον Τοξότη είναι μεγαλεπήβολη, ενθουσιώδης και ανοιχτών οριζόντων. Τα χρειάζεσαι όλα: και την αίσθηση ότι ο έρωτας είναι ενεργός και ενδεχόμενος, ότι έχεις μπροστά σου μέλλον και πολλά όνειρα να πραγματοποιήσεις και ότι, ναι, μπορείς ακόμα να διασκεδάζεις και να γελάς από καρδιάς. 


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η Αφροδίτη περνάει στον Τοξότη (18/10), ενώ ο Άρης συνεχίζει τη διέλευσή του στο φιλικό σου Αιγόκερω. Αυτό σημαίνει ότι έχεις δύο καλά μαξιλάρια για να αντιμετωπίζεις τους κραδασμούς του Κρόνου στον Τοξότη και να γειώνεσαι θετικά από τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, που δημιουργεί αυταπάτες και ψευδαισθήσεις σε δουλειές και ερωτικές σχέσεις. Έχεις τη δυνατότητα να εκφραστείς ερωτικά και επαγγελματικά με περισσότερη άνεση και να τρέξεις τους στόχους σου με πιο γρήγορους ρυθμούς. Είναι μια παθιασμένη εποχή, γεμάτη ενέργεια και αποφασιστικότητα, που για να λειτουργήσει καλύτερα χρειάζεται ένα στόχο. Με τη σύνοδο Άρη/Πλούτωνα (19/10) και γύρω από αυτή την ημέρα να θυμάσαι ότι έχεις τη δύναμη να φέρεις εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή, ή να τρέξεις με ένταση οτιδήποτε σε ενδιαφέρει, αλλά πρόσεξε τη διαχείριση της ενέργειάς σου – ναι στο πάθος, όχι στην παθολογία και τις εμμονές. Μπορείς να αναστήσεις σχέσεις ή να τις ρίξεις στον γκρεμό.  


 Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ο Άρης στον Αιγόκερω ούτως ή άλλως βρίσκεται σε μία θέση που δημιουργεί ανησυχία, αίσθηση ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, μια υπόκωφη ένταση που προκαλείται από ανικανοποίητα αισθήματα και επιθυμίες. Έτσι ο συνδυασμός του Άρη με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω –η ακριβής σύνοδός του συμβαίνει στις 19/10– θα ανεβάσει την ένταση και την ανησυχία προσθέτοντας παρορμητικότητα, διάθεση να τα καταφέρεις χωρίς να υπολογίζεις το κόστος, ανταγωνισμό, μάχη για την πρωτοκαθεδρία, σύγκρουση αισθημάτων και προσδοκιών. Με λίγα λόγια πρόκειται για μια εκρηκτική περίοδο (προσοχή στις μέρες πριν και μετά τις 19),  κατά την οποία ό,τι είναι θαμμένο και δεν έχει ειπωθεί βγαίνει με ορμή προς τα έξω. Μια ασήμαντη αφορμή στο σπίτι, στην οικογένεια, στη δουλειά, στην παρέα, στη σχέση, στο γάμο μπορεί να πυροδοτήσει μια κρίση και παρενέργειες που καλό είναι να προληφθούν. Είναι από τις περιόδους που μπορεί να μπει τελεία σε μία σχέση ή να φουντώσει μια άλλη.  


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ο Άρης στον Αιγόκερω, στον οίκο της επικοινωνίας δηλαδή, μπορεί να γίνει και επικίνδυνος γύρω στις 19/10, όταν θα κάνει ακριβή σύνοδο με τον κυβερνήτη σου Πλούτωνα που βρίσκεται επίσης στον Αιγόκερω. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;  Καταρχάς αυτός ο συνδυασμός δίνει θάρρος, αποφασιστικότητα, δύναμη και πάθος να πετύχεις τους στόχους. Μπορεί όμως να γίνει και εγωισμός, αδιαλλαξία, μανία, παράνοια και σκληρότητα. Άρα οι σχέσεις σου χρειάζονται προσοχή αυτές τις μέρες γιατί οι συζητήσεις, οι λέξεις, οι επαφές που σε ενδιαφέρουν ή σε επηρεάζουν αισθηματικά, προσωπικά ή και επαγγελματικά μπορούν να γλιστρήσουν σε παιχνίδια εξουσίας, σε σύγκρουση ή να γίνουν εύφλεκτες. Αν υπάρχουν απωθημένα, προβλήματα κάτω από το χαλί, παράπονα ή θυμός πρόσεξε τη γλώσσα σου και τις αντιδράσεις σου. Αν έχεις να πεις κάτι σημαντικό μην το κάνεις εν θερμώ, ή μέτρα πριν μέχρι το δέκα. 


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου από τις 18/10 δημιουργεί ένα κύμα ευεξίας, αισιοδοξίας και καλής διάθεσης. Είναι εποχή που μπορείς να βγεις περισσότερο και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση προς τα έξω, να βελτιώσεις σχέσεις, να ανανεώσεις τις επαφές σου με όσους έχεις καιρό να δεις. Είναι εποχή που χρειάζεται να καλοπιάσεις και να κακομάθεις τον εαυτό σου, να τον φροντίσεις, να του κάνεις μερικά χατίρια, να πας να αγοράσεις κάτι, να φτιάξεις τα μαλλιά σου, να ασχοληθείς με την εικόνα και την ομορφιά σου. Είναι εποχή να το ρίξεις λίγο έξω. Να διασκεδάσεις. Κάθε ευκαιρία για διασκέδαση θα σε ευχαριστεί πάρα πάνω γιατί με τον Κρόνο σού έχει λείψει η ελαφρότητα, η ξενοιασιά και η ανεμελιά. Μια καλή παρέα, μια έξοδος, λίγο φλερτ, ένα καινούργιο ρούχο, δυο ποτά και η ζωή ξαναγίνεται ωραία. Συγγνώμη που χρειάζεται να σε γειώσω με οικονομικά ζητήματα, αλλά η σύνοδος Άρη/Πλούτωνα στις 19/10 κάνει την περίοδο πάλι οικονομικά ασταθή.  


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Το αστρολογικό γεγονός που χαρακτηρίζει την εβδομάδα όλων μας και σε αφορά άμεσα συμβαίνει εδώ στο ζώδιό σου και είναι η σύνοδος Άρη/Πλούτωνα (19/10) στον Αιγόκερω. Η ενέργεια αυτών των δύο πλανητών μαζί μπορεί να κινήσει βουνά. Σου δίνεται η ευκαιρία να στρέψεις τη ζωή σου προς τα εκεί που θέλεις, να ξεκινήσεις ή να οργανώσεις σοβαρά επαγγελματικά εγχειρήματα, να βαθύνεις τη συντροφική σου ζωή, να παθιαστείς με ένα στόχο, να ενεργοποιήσεις φιλοδοξίες, συμμαχίες, συνεργασίες. Είναι η στιγμή που ακούς τον πυροβολισμό του αφέτη και αρχίζεις να τρέχεις. Η δράση, η αποφασιστικότητα, η τεράστια δύναμη και το πάθος να τα καταφέρεις, παρόλα τα εμπόδια, ανήκουν στην καλή πλευρά της συνόδου. Γιατί η σκοτεινή πλευρά περιέχει ανταγωνισμό, θυμό, οργή, ένστικτα, κτητικότητα, μπρα ντε φερ, υπόγεια μάχη για το ποιος έχει το πάνω χέρι. Η σκοτεινή πλευρά έχει κρίση, εμμονές, σκληρότητα. Είναι μια κρίσιμη περίοδος για κάποιους Αιγόκερους που πιθανόν να επηρεάσει σημαντικά τη ζωή τους. Αυτοσυγκράτηση σε κάθε περίπτωση και όχι βεβιασμένες κινήσεις, ή εν θερμώ. 


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ξεπερνώντας τον αστρολογικό σκόπελο που ονομάζεται Άρης/Πλούτωνας (19/10) στον Αιγόκερω και επηρεάζει μάλλον δυσάρεστα και ζόρικα την εβδομάδα, αφού για σένα μπορεί να ανακινήσει εσωτερικές ανασφάλειες και θυμό για επιλογές του παρελθόντος ή για ανθρώπους που θεωρείς ότι σε αδίκησαν ή δεν σου φέρθηκαν καλά. Σε πρακτικό επίπεδο μπορεί να σχετίζεται με κάποια είδους κρίση στη δουλειά, ή σε αντιπαραθέσεις ή συγκρούσεις που δημιουργούνται ακόμα και από ασήμαντη αφορμή σε μια σχέση σου. Επειδή αυτή η αστρολογική όψη συμβαίνει σε έναν τομέα που σχετίζεται με το υποσυνείδητο, το παρελθόν και παλιές απογοητεύσεις, πρόσεχε μην ταυτίσεις το τώρα σου με το τότε – πρόσεχε, δηλαδή, μη φορτώνεις το οδυνηρό παρελθόν σου σε ένα τωρινό σύντροφο, εργοδότη, φίλο, συγγενή, συνάδελφο επειδή σου ενεργοποίησε κατά λάθος μια παλιά πληγή. Κατά τα λοιπά, η Αφροδίτη στον Τοξότη (από τις 18/10) έχει παρέες, φίλους, γνωστούς, ομοϊδεάτες και συμμάχους με τους οποίους μπορείς να διασκεδάσεις, να περάσεις καλά μαζί τους, να συνεργαστείς ή να κάνετε μαζί κοινά σχέδια και όνειρα. Και η αισθηματική ζωή; Not bad – έχεις ζήτηση και γίνεται συζήτηση γύρω από το όνομά σου.  


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Διάλειμμα από την Κρόνια περίοδο, που συνεχίζεται, διάλειμμα από τον Ποσειδώνα, που εδώ στο ζώδιό σου χτίζει στην άμμο παλάτια. Η Αφροδίτη στον Τοξότη (από 18/10) σου θυμίζει ότι ο κόσμος είναι η σκηνή σου πάνω στην οποία μπορείς να γοητεύσεις, να ξεχωρίσεις, να κάνεις αισθητή την παρουσία σου. Αυτή η διέλευση επηρεάζει θετικά τους επαγγελματικούς σου στόχους, μπορεί να σε φέρει σε επαφή με χρήσιμους ανθρώπους, να διορθώσει επαγγελματικές σχέσεις, να δώσει ώθηση στις επιδιώξεις σου. Αυτή η διέλευση έχει και κοινωνική διάσταση: μπορεί δηλαδή να σε βγάλει στο προσκήνιο και να εντείνει την κοινωνική σου ζωή. Σε συνδυασμό με τον Άρη στον Αιγόκερω μπορεί να δώσει αυτή την περίοδο εξωστρέφεια, ζωντάνια σε σχέσεις που σε νοιάζουν ή στη μία (ερωτική/συντροφική) που σε ενδιαφέρει. Προσοχή μόνο γύρω στις 19/10, που η σύνοδος Άρη/Πλούτωνα μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες σε φιλίες ή σε μια σχέση που αισθάνεσαι ότι δεν τσουλάει.  

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ