Cosmic Telegram

Stardust 585

Zυγέ, είναι εποχή που τρέχεις δημιουργώντας το μέλλον σου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 585
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326424-673882.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Τι σημαίνει ο Ερμής (7-24/10) στον Ζυγό; Ότι είναι καλή εποχή για διαπραγματεύσεις, για συζητήσεις, για να γεφυρώσεις αντιθέσεις και για να πάρεις αποφάσεις που σχετίζονται με συντροφικές και επαγγελματικές σχέσεις. Με κατανόηση, διαλλακτικότητα και ακούγοντας προσεκτικά τις γνώμες των ανθρώπων που σε ενδιαφέρουν ή σου είναι χρήσιμοι ή σε ορισμένες περιπτώσεις αναπόφευκτοι, μπορείς να βρεις τη χρυσή τομή που θα ικανοποιεί και σένα αλλά και τον άλλο. Λέξη-κλειδί αυτής της περιόδου: διάλογος με σύντροφο, φίλο, συνεργάτη, πελάτη, διευθυντή. Κατά τα άλλα ο κυβερνήτης σου Άρης στον Αιγόκερω κάνει την επαγγελματική σου ζωή (ή την οικογενειακή/προσωπική σου ζωή) πεδίο δράσης. Προσπαθώντας να μην αφυπνίσεις τον ανταγωνισμό των άλλων μπορείς να δώσεις ώθηση στην επαγγελματική σου ζωή και να σταθεροποιήσεις την προσωπική σου – όχι χωρίς κενά αέρος ωστόσο. 

Ταύρος  (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με την Αφροδίτη στον Σκορπιό και τον Άρη στον Αιγόκερω μπορείς να σχετιστείς πολύ καλύτερα, να συνεννοηθείς πολύ καλύτερα, να βάλεις στο τραπέζι επιθυμίες, θέλω, επιδιώξεις και να τις συζητήσεις με αυτούς που σε ενδιαφέρουν (σύντροφο, συνεργάτη, συνεταίρο, οποιοδήποτε άλλο θεωρείς σημαντικό ή σε επηρεάζει) με καλύτερες προοπτικές και αποτελέσματα και να δημιουργήσεις αν θέλεις νέες επαφές και γνωριμίες. Αν δεν είσαι με κάποιον/α, τόσο περισσότερο πρόθυμος/η και διατεθειμένος/η είσαι να μπεις σε μια συντροφική σχέση. Επίσης φαίνεται ότι υπάρχει ανάγκη για ενθουσιασμό και αισιοδοξία και ταυτόχρονα ανησυχία και διάθεση για κάτι που ξεπερνάει την καθημερινή ρουτίνα και την επανάληψη. Ταξίδια, σπουδές, γνώση, σεμινάρια, ένα χόμπι, κάποιο θέμα που σε ενδιαφέρει ή ένας καινούργιος άνθρωπος στη ζωή σου θα μπορούσαν να σου δώσουν ξανά ζωντάνια και κίνητρο να κάνεις κάτι διαφορετικό που θα σου δώσει χαρά. 

Δίδυμοι  (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο κυβερνήτης σου στο φιλικό σου επίσης αέρινο Ζυγό (7-24/10) μαζί με τον Δία που ήδη διελαύνει εκεί επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο φωτίζει έναν τομέα που εμπεριέχει Δημιουργικότητα - Έρωτα - Παιδιά. Δεν ξέρω αν ένα παιδί είναι στις άμεσες προτεραιότητές σου, αλλά φαίνεται ότι αν δεν έχεις και είσαι σε κατάλληλη ηλικία αρχίζει να γίνεται έντονο ενδεχόμενο. Φυσικά ένα παιδί μπορεί να είναι και ένα πνευματικό επίτευγμα ή ένα δημιουργικό σου σχέδιο που υλοποιείται. Όσο για τον έρωτα είναι επίσης ένα από τα δώρα του Δία. Σε κάθε περίπτωση οι διελεύσεις στον Ζυγό αποτελούν ένα ισχυρό αντίβαρο στη βαρύτητα του Κρόνου στον Τοξότη, που επηρεάζει τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο για τρίτη φορά μέσα στη χρονιά αναγκάζοντάς τους με δύσκολο τρόπο να αποφασίσουν προς τα πού και με ποιους θα πάνε. Άρα δίπλα στη συννεφιά του Κρόνου υπάρχει ο Δίας, που σου προσφέρει μέλλον, στρέφει το κεφάλι σου σε επαγγελματικές ευκαιρίες που σε ενδιαφέρουν και σε δελεάζει με μια ερωτική ιστορία.  

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Όλος ο μήνας είναι σχέσεις, σχέσεις, σχέσεις. Ο Άρης στον Αιγόκερω φέρνει πανηγυρικά στο προσκήνιο τη συντροφική ζωή, την ερωτική σχέση, μία σχέση με κάποιον που σε επηρεάζει βαθιά ή επηρεάζει άμεσα την επαγγελματική σου ζωή. Αυτό σημαίνει ότι μια σχέση που σε νοιάζει πολύ είτε μπαίνει σε εποχή κρίσης είτε χρειάζεται να ανανεωθεί ή να βγει από το λήθαργο, ή κάποιος/α σε κινητοποιεί ερωτικά, ή μια σχέση χρειάζεται να μπει στην επόμενη φάση της με δέσμευση, ή επίσης μέσα στο ζευγάρι μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια δυσαρέσκειες, παράπονα και ό,τι ήταν κρυμμένο κάτω από το χαλί. Εννοείται ότι δεν είναι πάντα ο άλλος που φταίει, επειδή δεν είναι όπως θα ’θελες ή σε απογοητεύει – μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση, οπότε αναλαμβάνεις και την ευθύνη να διευκρινίσεις τι θέλεις, τι περιμένεις ή τι επιθυμείς, τι δίνεις και τι παίρνεις μέσα σε μια σχέση. Ένα κεφαλαιώδες ζήτημα/ερώτημα που επανέρχεται, είναι: μένεις σε μια κακή σχέση παρά πάνω από ό,τι θα ’πρεπε ή εγκαταλείπεις μια καλή σχέση πρόωρα επειδή φοβάσαι ότι θα σε εγκαταλείψει ο Άλλος κάποια στιγμή; 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Μπορεί η καρδιά και η ψυχή σου να αναζητούν με ένταση ασφάλεια, ηρεμία, στοργή, τρυφερότητα και αγάπη από ένα πιθανόν συγκεκριμένο άνθρωπο, όμως η ζωή σε τραβάει από το μανίκι προς τον κόσμο. Από τη μία θέλεις να εξαφανιστείς μακριά από τα βλέμματα των άλλων και να απολαύσεις την ιδιωτικότητά σου συντροφιά με κάποιον/α (μακάρι να υπάρχει) που στην αγκαλιά του/της ξεχνάς τα προβλήματά σου βλέποντας σειρές και τρώγοντας πίτσες, αλλά έχεις πολλές δουλειές εκεί έξω. Έχεις να μετακομίσεις ή να μετακινηθείς, να μαζέψεις ένα κάρο χαρτιά που σου χρειάζονται για δουλειές, σπουδές ή για το ξεκίνημα μιας δικής σου δουλειάς. Έχεις να συναντήσεις ανθρώπους που είτε θέλεις να σε προσλάβουν είτε να σε βοηθήσουν επαγγελματικά είτε να κάνεις μαζί τους δουλειές. Μπορεί να τρέχεις για δίπλωμα αυτοκινήτου, μηχανής ή ό,τι, να αρχίζεις σχολή, μαθήματα, γλώσσες, σεμινάρια ή να φτιάχνεις το σάιτ σου, να τρέχεις για να διαφημίσεις αυτά που κάνεις ή να κάνεις δημόσιες σχέσεις, να γράφεις, να στέλνεις βιογραφικά ή να βγαίνεις συχνότερα για να συναντήσεις φίλους και γνωστούς που έχεις να δεις πολύ καιρό. Μια περίοδος σαν εκκρεμές μέσα-έξω. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Για να κάνουμε μια γρήγορη επισκόπηση των επιρροών που δέχεσαι από τους γρήγορους πλανήτες. Έχουμε και λέμε: ο κυβερνήτης σου Ερμής φεύγει από το ζώδιό σου και περνάει στον Ζυγό (7-24/10). Αυτό σημαίνει ότι οι ρυθμοί πέφτουν και η προηγούμενη φούρια και τα πιθανά τρεξίματα μειώνονται. Στον Ζυγό ο Ερμής μιλάει για οικονομική ασφάλεια – τα καταφέρνεις με τα χρήματα που βγάζεις; Χρειάζεται να αναζητήσεις καινούργιες δουλειές ή να ανοιχτείς ώστε να αυξήσεις το εισόδημά σου; Έσοδα/έξοδα: ισορροπημένα ή δράμα; Οι συζητήσεις για το χρήμα γίνονται σοβαρές, το μυαλό γίνεται ακόμα πιο πρακτικό και ψάχνεις λύσεις σε οικονομικά θέματα. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό μιλάει για επαφές, διασυνδέσεις, επικοινωνία, κινητικότητα. Αναζήτησε, μίλα, ψάξου, μάθε, διαφήμισε, πλησίασε όποιον ή ό,τι σε ενδιαφέρει επαγγελματικά και προσωπικά. Και ο Άρης στον Αιγόκερω προσθέτει την επιθυμία να δημιουργήσεις, να ξεφύγεις από τη ρουτίνα, να φλερτάρεις (μερικοί άνθρωποι φλερτάρουν ακόμα), να διασκεδάσεις – ναι, να διασκεδάσεις.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Καταρχάς να θυμίσω ότι ο Ουρανός (αφύπνιση, σοκ, αλλαγές, νέο, αντισυμβατικότητα, ανεξαρτησία), που βρίσκεται στον Κριό, δημιουργεί έντονη επιθυμία για επανεκκίνηση στα πάντα, στις σχέσεις, στη συντροφικότητα, στην επαγγελματική ζωή, με σύνθημα θέλω να ζήσω τη ζωή μου με ενθουσιασμό και να είμαι ο εαυτός μου αδιαφορώντας αν αρέσω ή δεν αρέσω. Αυτή την έντονη και καθοριστική διέλευση βιώνουν τους τελευταίους μήνες οι γεννημένοι γύρω στις 11, 12, 13, 14, 15 Οκτωβρίου, που πιέζονται ή αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν τη ζωή τους διαφορετικά μέσα από αναπάντεχους έρωτες, κρίση στις σχέσεις, χωρισμούς, αλλαγή επαγγελματικής πλεύσης, απότομες διακυμάνσεις στη δουλειά, οικογενειακές συγκρούσεις, διαφορετικές εργασιακές επιλογές. Όλοι ωστόσο οι Ζυγοί με τον Ερμή στο ζώδιό τους (7-24/10) μπαίνουν σε φάση κινητικότητας, επαγγελματικής δραστηριοποίησης, έντονης καθημερινότητας και επικοινωνιακής έξαρσης. Όσο και να θέλεις να μείνεις στο σπίτι σπρώχνεσαι προς τα έξω. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Τι συμβολίζει για σένα ο Αιγόκερως, που από το 2008 διελαύνει ο Πλούτωνας και τις τελευταίες μέρες, για μερικές εβδομάδες, ο Άρης; Συμβολίζει το κατώτερο μυαλό, δηλαδή το μυαλό που λειτουργεί φυσιολογικά – την καθημερινότητα, τις συνηθισμένες σχέσεις με τους άλλους, την επικοινωνία, τη βασική εκπαίδευση, την επιθυμία της γνώσης, τις μικρές εκδρομές και την κινητικότητα, τα αδέλφια και τους γείτονες. Άρα ενεργοποιούνται αφενός η μάθηση σε κοινωνικό και διανοητικό επίπεδο, όπως και όλες οι φόρμες με τις οποίες ανταλλάσσουμε πληροφορίες. Ακόμα εδώ ακονίζονται οι επικοινωνιακές μας ικανότητες, εδώ υπάρχει το μεταφορικό μέσο, το εμπόριο και τα μίντια. Δηλαδή: είναι μια εποχή που αφορά σπουδές, επαγγελματικές συζητήσεις, επαφές με ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν, μετακινήσεις/μετακομίσεις, για κατάστρωση σχεδίων και εργασίες, δημόσιες σχέσεις και προώθησης της δουλειάς μας, για ξεκινήματα, για παρέες, για να μάθουμε νέα ή να διαδώσουμε νέα, για σύσφιξη της σχέσης μας με τα αδέλφια μας, για σοβαρές κουβέντες που αφορούν μια σχέση που μας νοιάζει ιδιαίτερα. Με λίγα λόγια μίλα, αντάλλαξε, μάθε, ξεκίνα. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Για πολλούς Τοξότες, ειδικά τους γεννημένους στις τελευταίες μέρες του πρώτου δεκαημέρου και στις αρχές του δεύτερου, που αντιμετωπίζουν τη διέλευση του Ποσειδώνα ή του Κρόνου, είναι εποχή απογοήτευσης, δυσφορίας, εξαναγκασμού και αφόρητου ρεαλισμού. Σα να έχει σβήσει ένας πολυέλαιος και να υπάρχει λιγότερο φως, γεγονός εξαιρετικά δυσάρεστο για κάποιον που δεν αντέχει το μισοσκόταδο. Ναι, ο Ποσειδώνας γειώνει άτσαλα και ο Κρόνος δείχνει την πραγματικότητα όπως είναι. Με αυτά ως δεδομένο δεν είναι παράξενο που η Αφροδίτη στον Σκορπιό σε κάνει να θέλεις να αποσυρθείς στη φαντασία σου δημιουργώντας σου επιθυμία για απόδραση, ούτε ότι σε κάνει να ονειρεύεσαι έρωτες και ταξίδια ή να ψάχνεις πιθανόν ανακούφιση σε ποτό, φαγητό ή φθοροποιές έξεις. Υπάρχει φως; ΝΑΙ. Υπάρχει μέλλον μέσα από καινούργιες επαγγελματικές προοπτικές και τύχη μέσα από απρόοπτες σημαντικές συναντήσεις.  

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ο Άρης στο ζώδιό σου βρίσκεται στην καλύτερη θέση του, αφού η δύναμή του οργανώνεται και διοχετεύεται σε συγκεκριμένο στόχο, διαθέτει αυτοπειθαρχία και η αποφασιστικότητά του συνοδεύεται από προσεκτικά συγκροτημένα βήματα. Άρα σου δίνεται η δυνατότητα να ελέγξεις όσο γίνεται τις εξελίξεις και να στρέψεις τη ζωή σου προς τα εκεί που θέλεις. Διάλεξε τον τομέα που θέλεις να δεις αλλαγές, εξελίξεις ή αποτελέσματα και τρέξε τον. Είτε είναι επαγγελματικοί οι στόχοι, είτε συντροφικοί, προσωπικοί, οικογενειακοί ή οτιδήποτε, είναι μια εποχή που μπορείς να έχεις βελτίωση ή πρόοδο. Εννοείται βεβαίως ότι μπορεί να τελειώσεις ό,τι δεν λειτουργεί ή να αφήσεις πίσω ό,τι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Ε ναι, δεν χρειάζεται να φορέσεις στολή παραλλαγής και να μπεις σε πόλεμο ή παρορμητικά να κλείσεις πόρτες, γιατί μερικές φορές οι πόρτες που κλείνουμε πέφτουν στη δική μας μύτη. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Αν ξεχάσεις για λίγο τους πιθανούς εκνευρισμούς στη δουλειά, κάποια σπασίματα της καθημερινότητας, ανασφάλειες που ενεργοποιούνται από ψιλοκόντρες σε μια σχέση που σε νοιάζει ή κάποιες στιγμές που σκοτεινιάζει το μυαλό σου από δυσάρεστες σκέψεις για το επαγγελματικό παρόν και μέλλον σου, τότε θα απολαύσεις καλύτερα τις δυνατότητες που δίνουν Ερμής και Δίας στον Ζυγό και περιέχουν αισιοδοξία, φως, μέλλον. Να θυμάσαι ότι μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο με τον Δία στον Ζυγό σού δίνεται η ευκαιρία να απλωθείς, να τολμήσεις, να ανοιχτείς, να κάνεις επαγγελματικά βήματα καταρχάς, κάτι που θα σου ανανεώσει την εργασιακή ζωή. Ναι, ανήκεις στα σταθερά ζώδια, δηλαδή αντιστέκεσαι σθεναρά στις αλλαγές, δεν ξεκουνιέσαι ούτε ξεβολεύεσαι εύκολα, όμως δεν είσαι δέντρο. Σε όλους τους Υδροχόους δίνεται διαδοχικά η δυνατότητα να δημιουργήσουν την εξέλιξή τους και το μέλλον τους. Πώς φαντάζεσαι τα επόμενα βήματά σου; Προς τα πού; Ε, ξεκίνα την υλοποίηση.  

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Υπάρχουν Ιχθύες που δεν μπορείς να τους ακουμπήσεις γιατί πονάνε, δεν μπορείς να τους παρηγορήσεις γιατί είναι απογοητευμένοι, δεν μπορείς να τους υποσχεθείς γιατί είναι φοβισμένοι. Κι έχουν δίκιο – είτε γιατί αντιμετωπίζουν μια σκληρή πραγματικότητα (Κρόνος) είτε γιατί ένιωσαν ή νιώθουν να διαψεύδονται και να εξαπατώνται συναισθηματικά ή και πρακτικά. Τι να σου κάνει και η Αφροδίτη, που διελαύνει στο φιλικό σου Σκορπιό... Όχι πολλά πράγματα, αλλά σου θυμίζει κάτι σημαντικό: Ό,τι κι αν έχεις περάσει και περνάς η ζωή συνεχίζεται – οι άνθρωποι συνεχίζουν να αγαπάνε, να προσπαθούν, να μαθαίνουν και, ναι, ό,τι κι αν συμβαίνει ο ήλιος συνεχίζει να βγαίνει από την Ανατολή. Έτσι λοιπόν συνάντησε τους ανθρώπους που αγαπάς, ρίξου στη γνώση και τις σπουδές, ερεύνησε τις επαγγελματικές προοπτικές και μείνε πιο πολύ σε αυτόν/ή που σε κοιτάει παρά πάνω.  

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ