Cosmic Telegram

Stardust 584

Zυγέ, δράση και στόχοι– κάτι αλλάζει προς το καλύτερο

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 584
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325847-673112.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

H είσοδος του Άρη στον Αιγόκερω (από 27/9) για επτά περίπου εβδομάδες σηματοδοτεί μια έντονη περίοδο που έχει στο κέντρο της συνήθως την επαγγελματική ζωή αλλά και κατ’ επέκταση την οικογενειακή/ προσωπική/ ψυχολογική ζωή. Η προσοχή, η ενέργεια και η προσπάθεια στρέφονται στην επαγγελματική επιβίωση, στην επιθυμία για εξέλιξη, στον αγώνα να τα καταφέρεις έχοντας κατά νου ανταγωνισμό, εμπόδια, αντιθέσεις και αντιδράσεις. Δεν είναι εύκολο διάστημα, υπάρχει ένταση, αγωνία και άγχος και εντατικοί εργασιακοί ρυθμοί. Είναι μια περίοδος που χρειάζεται ψυχραιμία και στόχους. Μπορεί να είναι περίοδος αναγνώρισης, αλλαγών ή κρίσης – εξαρτάται από τη μέχρι τώρα πορεία σου. Επίσης έχε κατά νου ότι δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να έχεις ανοιχτά πολλά μέτωπα – η προσωπική σου ζωή μπορεί να περιμένει, ή να μην είναι ανοιχτό θέμα. Υ.Γ. Μην ξεχνάς ότι ο Δίας στον Ζυγό σιγοντάρει τις φιλοδοξίες σου και σε προστατεύει. 

Ταύρος  (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Μπορεί ο βράχος του Γιβραλτάρ να καταρρεύσει, να σωριαστεί, να γίνει άμμος, αλλά οι Ταύροι είναι εδώ για να μένουν αμετακίνητοι, σταθεροί, ακλόνητοι. Όχι εκπλήξεις, όχι αλλαγές, όχι αποκλίσεις. Πάντα και για πάντα. Κι όμως πότε-πότε σε πιάνει η φαγούρα να κάνεις κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν έχεις ξανακάνει.  Όπως τώρα με τον Άρη στον Αιγόκερω, που σου ψιθυρίζει στο αυτί: «Bρες κάποιον/α να σε ενθουσιάσει. Άσ’ τα όλα και φύγε διακοπές. Άλλαξε σπίτι, τόπο, χώρα. Μάθε κάτι καινούργιο, μια καινούργια γνώση, κάτι που σου τραβάει το ενδιαφέρον». Με άλλα λόγια επιθυμείς να κάνεις κάτι έξω από το σπίτι, την οικογένεια, τη σχέση, το γραφείο, τη δουλειά. Κάτι. Τι είναι αυτό το δικό σου «κάτι» που μπορεί να σου δώσει χαρά, ικανοποίηση, ορμή; Από την άλλη η Αφροδίτη στον Σκορπιό σού υπενθυμίζει τη χαρά των σχέσεων, το πόσο ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι η συντροφικότητα όταν είσαι μέσα σε αυτή ή πόσο την έχεις επιθυμήσει αν είσαι μόνος/η. Συμπέρασμα: μια χαρά περίοδος για το μαζί, την αναζήτησή του και τις επιλογές που μπορούν να κάνουν τη ζωή ξανά Ζωή.   

Δίδυμοι  (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο Άρης αφήνει τον Τοξότη και αρχίζει τη διέλευσή του στον Αιγόκερω με αποτέλεσμα μια μεγάλη ανάσα, αφού ο νευραλγικός τομέας των διαπροσωπικών σχέσεων, της συντροφικότητας και των επαγγελματικών συνεργασιών αποφορτίζεται από την έξτρα ένταση του Άρη αφήνοντας βεβαίως τον Κρόνο εκεί που από δω και πέρα επηρεάζει τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου πιέζοντάς τους να αποφασίσουν με ποιους θα δεσμευτούν και ποιους θα αφήσουν πίσω τους είτε συναισθηματικά είτε επαγγελματικά. Ο Άρης λοιπόν στον Αιγόκερω (από 27/9) στρέφει το ενδιαφέρον σου πρακτικά και απαιτητικά στον οικονομικό τομέα – στο κοινό συζυγικό ταμείο, σε δάνεια και λογαριασμούς, έκτακτα έξοδα, εφορία ή σε συνεταιρισμούς με άλλους. Το θέμα λοιπόν είναι πώς θα διαχειριστείς τα οικονομικά σου, πώς θα τα βγάλεις πέρα, σκέψεις για πιθανές άλλες δουλειές. Ταυτόχρονα νιώθεις συναισθηματικά πεινασμένος – θέλεις αισθήματα, σεξ και ένταση. Αν υπάρχουν σε κάποιο βαθμό είσαι ικανοποιημένος/η, αν δεν, τότε υπάρχει θέμα που αναδύεται μάλιστα επιτακτικό.  

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η παρουσία του Άρη στον Αιγόκερω από 27/9 κάνει μια περίοδο εφτά περίπου εβδομάδων πολύ σημαντική όσον αφορά στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν. Η συντροφική σου ζωή μπαίνει στο στόχαστρο: Είναι σταθερή; Ικανοποιητική; Εξελίσσεται; Υπάρχει στασιμότητα, βαρεμάρα, παράπονα, αντιπαραθέσεις; Χρειάζεται σπρώξιμο; Επιδέχεται βελτίωσης; Θέλει αναζωογόνηση; Σε όποια κατάσταση κι αν είναι από εδώ και πέρα θα ενταθούν τα αρνητικά της σημεία, ώστε είτε να εξομαλυνθούν είτε να συνειδητοποιηθεί η δυσλειτουργικότητά της. Αυτές οι εβδομάδες αποτελούν crash test αντοχής για τη σχέση που σε νοιάζει. Το ίδιο δευτερευόντως ισχύει και για την επαγγελματική σου υπόσταση – αντέχει, υπάρχει ανάγκη για αλλαγές, πιέζεσαι, θέλεις να αλλάξεις; Εννοείται ότι αν δεν υπάρχει συναισθηματική σχέση είναι μια περίοδος που η επιθυμία του μαζί κυριαρχεί και υπάρχει έντονο ενδεχόμενο μαζί και με τον Δία στον Ζυγό αυτή η επιθυμία να γίνει πραγματικότητα.

  

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στον Σκορπιό αυτό που θέλεις είναι να μείνεις σπίτι ασφαλής και χαλαρός/ή ανάμεσα στην οικογένειά σου, που ακόμα κι αν τη θεωρείς δεδομένη, ή βαρετή, αυτή την εποχή αποκτάει κάτι από τη θαλπωρή των οικογενειών στις παλιές αμερικάνικες ταινίες. Έχεις ανάγκη από μία «οικογένεια» που αν την έχεις είσαι τυχερός/ή κι αν δεν την έχεις την επιζητάς στους ανθρώπους που αγαπάς και νοιάζεσαι, στους φίλους, ή σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να δημιουργήσεις δική σου. Ωστόσο η καθημερινότητα με τον Άρη στον Αιγόκερω αρχίζει και γίνεται απαιτητική – η δουλειά αυξάνει πιθανόν ρυθμούς, αυξάνονται οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες σου, τρέχεις τις δουλειές σου πιο εντατικά και έντονα, ρίχνεσαι με τα μούτρα σε μια δουλειά που σχεδιάζεις να ξεκινήσεις, να ανανεώσεις ή να αναζωογονήσεις. Το ιδανικό της περιόδου θα ήταν ένα ζεστό σπίτι που παίρνεις αγάπη και μια δουλειά που ναι μεν σε κουράζει αλλά σου δημιουργεί και ικανοποίηση.  

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ο Άρης στο φιλικό σου Αιγόκερω είναι σαφώς σε καλύτερη θέση από ό,τι ήταν στον Τοξότη. Με τον Ερμή εδώ στο ζώδιό σου να σε τρέχει επαγγελματικά – αν ψάχνεσαι για δουλειά, συνεργασίες, σπουδές, αν θέλεις να κλείσεις επαγγελματικά ραντεβού, να κάνεις εργασιακές επαφές, να συναντήσεις χρήσιμους ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν, αν θέλεις να τρέξεις τη δική σου δουλειά, τώρα είναι μια καλή περίοδος, ενώ με τον Κρόνο να επηρεάζει από δω και πέρα τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο πιέζοντας για σταθερότητα στη δουλειά και σχέσεις δέσμευσης χρειάζεσαι την ελαφρότητα της Αφροδίτης. Χρειάζεσαι ένα διάλειμμα διασκέδασης, χαράς, αισιοδοξίας, ανεμελιάς. Με την Αφροδίτη στον αυστηρό Αιγόκερω χαρά και αισιοδοξία; Ναι, ακόμα κι εκεί η Αφροδίτη θέλει να το ρίχνει έξω μια στο τόσο, να ρίχνει ερωτικές ματιές, να επιθυμεί βραδιές σεξ, να αφήνεται στους πειρασμούς. Οπότε, η ζωή δεν είναι ένας διαρκής αγώνας ούτε συνεχώς επαγγελματική αγωνία. Αφέσου. 

 

 Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ο Άρης στον Αιγόκερω (από 27/9) φέρνει τον άξονα οικογένεια/προσωπική - επαγγελματική/δημόσια ζωή στο προσκήνιο για εφτά εβδομάδες. Είναι μια περίοδος εφτά εβδομάδων που αντιμετωπίζεις θέματα όπως: Τι σημαίνει σπίτι και οικογένεια; Σπίτι σου είναι όπου κοιμάσαι; Ή όπου νιώθεις ασφάλεια; «Οικογένεια» είναι αυτοί που αισθάνεσαι μαζί τους προστατευμένος/η, αυτοί που σου δίνουν ικανοποίηση, ή μήπως θεωρείς τη δουλειά σπίτι σου; Αλλιώς: είναι μια εποχή που πιθανόν θα συνειδητοποιήσεις, θα καταλάβεις, θα νιώσεις, αν αυτοί που θεωρείς δικούς σου ανθρώπους σε νοιάζονται, αδιαφορούν, είναι ή δεν είναι εκεί για σένα. Με κάποια αφορμή, πράξη, αντίδραση, συμπεριφορά, πρόβλημα ή αντιπαράθεση νιώθεις ότι μετράς ή ότι σε αγνοούν. Είναι μια στιγμή διαπιστώσεων με αφορμή μια κρίση. Βεβαίως ο Δίας στο ζώδιό σου δημιουργεί διεξόδους ακόμα κι εκεί που αντιμετωπίζεις αδιέξοδα και αισιοδοξία, ακόμα και στη συννεφιά, ωστόσο θα υπάρξουν μια δύο απογοητεύσεις που θα σε κάνουν να αναρωτηθείς για τις σχέσεις σου με αυτούς που αγαπάς ή που λείπουν όταν τους έχεις ανάγκη. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η είσοδος του Άρη στον Αιγόκερω (από 27/9) επιτείνει την εξωστρέφεια που σου προσφέρει ήδη η Αφροδίτη στο ζώδιό σου. Και στη ζωή, έξω από το σπίτι συνηγορεί και ο Ερμής στην Παρθένο. Μπορεί να είναι εποχή μεγάλης κινητικότητας που να μη μείνεις ούτε μια μέρα μέσα στο σπίτι σου. Η Αφροδίτη δεν σε αφήνει να περάσεις απαρατήρητος/η, προσθέτει φιλαρέσκεια και αυτοπεποίθηση, μπορεί να βάλει το χεράκι της θετικά σε θέματα σχέσεων ή σε επαγγελματικές συμφωνίες και σε βοηθάει να διαπραγματευτείς με μεγαλύτερη πειθώ. Ε ναι, θέλεις να αρέσεις, να κυκλοφορήσεις, να διασκεδάσεις, να συναντήσεις γνωστούς και φίλους, να ανταλλάξεις ιδέες, κουτσομπολιά και σχέδια, να ζωντανέψεις την καθημερινότητά σου. Δεν είναι εποχή που δημιουργεί ένταση και πάθος και συγκλονιστικές αλλαγές αλλά δίνει επικοινωνιακό οίστρο, ευχάριστες συναντήσεις και συναναστροφές και την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση. Κι όπως είπαμε, ο καθρέφτης είναι καλός μαζί σου. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ο Πλούτωνας εδώ και χρόνια στον Αιγόκερω έχει κάνει το ζήτημα της οικονομικής σου ασφάλειας πιεστικό. Ακόμα κι αν ανήκεις σε αυτούς που δεν αντιμετωπίζουν άμεσα οικονομικό πρόβλημα, η οικονομική ανασφάλεια υπάρχει πάνω από το κεφάλι σου σαν σύννεφο. Αυτές τις ανησυχίες έρχεται να αναζωπυρώσει ο Άρης στον Αιγόκερω (από τις 27/9). Τα χρήματα και από δίπλα η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση ανεβοκατεβαίνουν σαν ασανσέρ. Έχεις, δεν έχεις, έχεις, δεν έχεις. Λογαριασμοί, έκτακτα έξοδα, οικονομικά απρόοπτα, η εφορία, οι τράπεζες, κάρτες και εισόδημα, χρήματα που σου χρωστάνε και χρωστάς εναλλάσσονται κάνοντάς σε να σκεφτείς πολύ σοβαρά για το επαγγελματικό σου μέλλον, τις προοπτικές σου, και το παρά κάτω της ζωής σου. Τα οικονομικά επηρεάζουν και τις σχέσεις, αφού κι εκεί υπάρχει πάρε δώσε σε συναισθηματικό επίπεδο και σε επίπεδο επιθυμιών, προσδοκιών – τι δίνει ο καθένας στη σχέση, πώς και πότε. Αντιλαμβάνεσαι ότι τα οικονομικά άγχη θα επηρεάσουν όλο το φάσμα της ζωής σου, οπότε είναι διάστημα σκέψης και δράσης με βλέμμα στο παρόν αλλά και το μέλλον σου.   

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με τον Άρη στον Αιγόκερω (από 27/9) μπαίνεις σε μια έντονη και πολύ σημαντική, απαιτητική, δραστήρια περίοδο της φετινής χρονιάς κατά την οποία στις εφτά εβδομάδες που θα καθίσει ο Άρης στο ζώδιό σου, σε συνδυασμό με τον Δία στον Ζυγό, καλείσαι να δημιουργήσεις, εξελίξεις, διορθώσεις, αναπτύξεις, οργανώσεις, διεκδικήσεις, προσαρμόσεις, επεκτείνεις, ανανεώσεις, δραστηριοποιήσεις, ξεκουνήσεις και αγωνιστείς για την επαγγελματική σου ζωή, τους στόχους σου και τα όνειρά σου. Είναι η στιγμή να ξεμπλέξεις, να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις, με ποιους και πώς,  ή να προωθήσεις την επαγγελματική σου ζωή. Και οι σχέσεις σου στο τραπέζι, με αιχμή τη συντροφικότητα: είναι εποχή δέσμευσης ή κρίσης. Σύμπνοιας ή αντιπαραθέσεων. Ενότητας ή συγκρούσεων. Θέλεις να είσαι μαζί με κάποιον/α; Με τι όρους, πώς και γιατί; Αν δεν είσαι σε σχέση – οι δρόμοι ανοιχτοί και τα σκυλιά δεμένα. Τώρα καθισμένος στη θέση του οδηγού μπορείς να  κατευθύνεις τη ζωή σου προς τα εκεί που θέλεις.   

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η μετακίνηση του Άρη στον Αιγόκερω (από 27/9) δεν είναι ένα ευχάριστο νέο, αφού ο Αιγόκερως για σένα συμβολίζει τις ήττες, τις σκοτεινές πτυχές της ψυχής σου, τις ενοχές, τις τύψεις, τα «τι θα γινόταν αν…». Βεβαίως είναι και ο τομέας της ανιδιοτελούς αγάπης, της συμπόνιας, της ενσυναίσθησης, όμως συνήθως εκφράζεται με διάθεση απόδρασης από την πραγματικότητα και τις υποχρεώσεις, με εργασιακές δυσκολίες και αντιξοότητες, έξτρα καθήκοντα και ευθύνες στη διεκπεραίωση της καθημερινότητας και απογοήτευση από τις σχέσεις που σε νοιάζουν. Με λίγα λόγια αισθάνεσαι ότι δεν έχεις τον έλεγχο της ζωής σου και ότι πολλά πράγματα συμβαίνουν ερήμην σου. Άρα θα περάσεις εφτά εβδομάδες μελαγχολίας και θα είσαι έρμαιο των περιστάσεων; ΟΧΙ. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό δημιουργεί καλό κοινωνικό κλίμα – μπορείς να βγαίνεις έξω και να αστράφτεις. Και φυσικά ο Δίας στον Ζυγό σού υπενθυμίζει πως εκεί που κλείνει μια πόρτα δίπλα της ακριβώς είναι ανοιχτή μια άλλη καλύτερη και πως ό,τι κι αν συμβαίνει υπάρχει αντίδοτο.  

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η ενεργοποίηση του Αιγόκερου από τον Άρη δίνει δυναμική σε ό,τι αφορά τις φιλίες, την επαγγελματική ζωή και τους στόχους της και με την ερωτική ζωή από σπόντα. Σε συνδυασμό με τον Ερμή στην Παρθένο και την Αφροδίτη στον φιλικό σου Σκορπιό υπάρχει κίνηση προς τα έξω. Η προσοχή είναι στραμμένη στην κοινωνία είτε με ενδιαφέρουσες νέες συναντήσεις και καινούργια πρόσωπα είτε με εργασιακές συναντήσεις που έχουν σαν περιεχόμενο μελλοντικά σχέδια και προοπτικές. Παρέες, ευχάριστες συναναστροφές, συζητήσεις και επαφές μπορούν να δώσουν ρυθμό και αισιοδοξία, να συσφίξουν σχέσεις και να σε φέρουν κοντά σε θετικές επαγγελματικές εξελίξεις. Φυσικά οι γεννημένοι γύρω από τις  26, 27, 28/2, 1, 2/3 με τον Ποσειδώνα στον Ήλιο τους χρειάζεται να ξεχωρίζουν την πραγματικότητα από τους ευσεβείς πόθους, τις ψευδαισθήσεις από το ρεαλισμό, το θα ’θελα από το μπορώ: μη χτίζεις δηλαδή στην άμμο παλάτια, κράτα μικρό καλάθι όπου ακούς πολλά κεράσια, μην μπαίνεις σε μια σχέση με κλειστά τα μάτια, μην παίρνεις κατά γράμμα όσους σου υπόσχονται επαγγελματικά. Κατά τα άλλα είναι μια περίοδος που προσφέρει διαύγεια, ξεκαθαρίζει τα όνειρα και μπορείς να μιλήσεις για τα πάντα και να εισακουστείς. 

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ