- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εμφανίζονται κάθε απόγευμα και κατεβαίνουνε μαζί τη σκάλα προς την παραλία σιγά σιγά. Είναι κι οι δυο γύρω στα 70 – 75. Αυτός την υποβαστάζει, σχεδόν αγκαλιαστή την πάει, καθώς εκείνη κατεβαίνει δύσκολα, με μεταλλικά ορθοπεδικά υποστηρίγματα, που αγκαλιάζουν τα πόδια της απ΄ τα γόνατα και κάτω.
Μετά τη σκάλα, βαδίζουν βέβαια απ΄ τα πιο σκληρά, για να μη χώνονται τα μέταλλα στην άμμο. Μόλις φτάνουνε κοντά στη θάλασσα, αυτός φέρνει μια πλαστική καρέκλα. Κρατάει τη γυναίκα όρθια και της βγάζει το φόρεμα ή τη ρόμπα που φοράει. Την καθίζει στην καρέκλα και της φοράει ολόσωμο σωσίβιο, τύπου πλοίου, και σκουφί. Μετά τής βγάζει τα στηρίγματα. Την παίρνει μαζί του και μπαίνουνε στη θάλασσα αργά αργά. Εκεί αυτή πλατσουρίζει στα ρηχά, καθιστή, ενώ εκείνος κολυμπάει γύρω της. Δορυφόρος.
Μόλις τελειώσουνε το μπάνιο, αυτός πλησιάζει και την ορθώνει μες τη θάλασσα. Τη βγάζει έξω και πάνε στην καρέκλα. Εκεί, στα όρθια, της βγάζει σωσίβιο και σκουφάκι, τη σκουπίζει απ΄τα νερά προσεχτικά και της φοράει το ρούχο, ενώ εκείνη τον ψευταγκαλιάζει, αλλάζοντας την αγκαλιά της για να τον διευκολύνει. Μετά αυτός την καθίζει και τής βάζει τα υποστηρίγματα. Κρεμάει στον ώμο την τσάντα με το σωσίβιο και ει τι άλλο, τη σηκώνει και ξεκινάνε να φύγουνε, ανάποδα, το ίδιο αργά όπως είχανε ΄ρθει. Κάθε απόγευμα.
(Από το ανέκδοτο βιβλίο «Αυτά και οι μετακομίσεις»)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς γίνεται ένα πραγματικό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ;
«Woman, Life, Freedom»: 17 Ιρανοί και διεθνείς κομίστες περιγράφουν τον αγώνα για ελευθερία στο Ιράν
Τα «Διηγήματα (1995-2025)» κυκλοφορούν σε επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του στην ελληνική λογοτεχνία (εκδ. Ανοιχτή Τέχνη)
Ένα βιβλίο για την εμμονή των γυναικών της Κορέας με την ομορφιά τους
Ισορροπώντας ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, ο συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για το πρώτο του βιβλίο «Επτά μέρες στην κόλαση»
Λαμπερή τελετή στο Μουσείο Μπενάκη για τη γιορτή του βιβλίου - Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στην Αίγλη Ζαππείου
Ένα ιστορικό διήγημα γεμάτο ένταση, μυστήριο και πάθος, από τις εκδόσεις Πηγή
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους!
Συζήτηση με τον δρα Δημιουργικής Γραφής Αλέξανδρο Μυροφορίδη για την αστυνομική λογοτεχνία, με αφορμή το νέο περιοδικό για το Crime Fiction
Θλίψη στον κόσμο των ελληνικών γραμμάτων - Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Έφυγε από τη ζωή ο «παγκόσμιος στοχαστής» και εμβληματικός κοινωνιολόγος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη
Το μυθιστόρημα «Μεταξύ φίλων» του Hal Ebbott (μετάφραση Κάλλια Παπαδάκη, Εκδόσεις Μεταίχμιο), κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου
Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Πεθαίνω για Εσένα» η δημοσιογράφος και συγγραφέας μιλά για την έμφυλη βία
Στο βιβλίο «Κάφκα και κινηματογράφος. Ο κινηματογραφικός Κάφκα» του Νικόλαου-Ιωάννη Κοσκινά ξεδιπλώνεται μια αρκετά διαφορετική εικόνα του συγγραφέα
Το μυθιστόρημα «Η σύγκρουση» της Freida McFadden (μετάφραση Κίκα Κραμβουσάνου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου
Ο Παναγιώτης Γούτας, η Λένα Χ. Δημητριάδου και ο Ντίνος Γιώτης μιλούν για τη συγγραφική τους εμπειρία και τα νέα τους βιβλία.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.