Βιβλιο

Η αυτοβιογραφία του Πρίγκιπα Χάρι έκανε ρεκόρ πωλήσεων

400.000 αντίτυπα σε λίγες ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sky News: Το «Ρεζέρβα» του πρίγκιπα Χάρι πιάνει το γρηγορότερο ρεκόρ πωλήσεων, για βιβλίο μη μυθοπλασίας
© Wiktor Szymanowicz/Anadolu Agency via Getty Images/Ideal Image

Πρίγκιπας Χάρι: Η αυτοβιογραφία έκανε ρεκόρ πωλήσεων, για βιβλίο μη μυθοπλασίας

Τα απομνημονεύματα του πρίγκηπα Χάρι, το βιβλίο με τίτλο «Ρεζέρβα», πιάνει το γρηγορότερο ρεκόρ πωλήσεων, για βιβλίο μη μυθοπλασίας, δημοσίευσε το Sky News την Τρίτη, επικαλούμενο τον εκδότη του.
 
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι είχε σημειώσει πωλήσεις 400.000 αντιτύπων μέχρι στιγμής σε έντυπη μορφή, ebook και audio book συνολικά. Ειδικότερα, το πρακτορείο επικαλέστηκε το Transworld Penguin Random House που έκανε γνωστό ότι οι πωλήσεις του βιβλίου «ξεπερνούν ακόμη και τις πιο μεγάλες προσδοκίες».

Το βιβλίο του Χάρι με τίτλο «Spare» (Εφεδρικός) έχει κερδίσει την προσοχή σε όλο τον κόσμο με τις αποκαλύψεις του για τις προσωπικές του μάχες και τις κατηγορίες του εναντίον άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένου του πατέρα του, του βασιλιά Καρόλου, της μητριάς του, της Καμίλα, και του μεγαλύτερου αδελφού του, του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ουρές από θαυμαστές περιμέναν πριν ανοίξουν τα καταστήματα στις 12 το πρωί της Τρίτης για την επίσημη κυκλοφορία των αμφιλεγόμενων απομνημονευμάτων.

Μια χούφτα άνθρωποι ήταν έξω από τις πόρτες του WHSmith στο σταθμό Victoria του Λονδίνου για να είναι από τους πρώτους που θα αγόραζαν ένα αντίτυπο του βιβλίου - το οποίο έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο με αποκαλύψεις-βόμβα για τη βασιλική οικογένεια και διέρρευσε και πουλήθηκε νωρίτερα από ορισμένα βιβλιοπωλεία στην Ισπανία.

Αποσπάσματα του βιβλίου διέρρευσαν την περασμένη Πέμπτη, όταν η ισπανόφωνη έκδοσή του άρχισε να πωλείται κατά λάθος σε μερικά βιβλιοπωλεία στην Ισπανία.

Ο Χάρι μιλάει για τη θλίψη του και το πώς μεγάλωσε μετά το θάνατο της μητέρας του, όταν ήταν μόλις 12 ετών, για το ότι έκανε χρήση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών για να αντεπεξέλθει, για το πώς σκότωσε 25 μαχητές Ταλιμπάν ενώ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν, ακόμη και για το πώς έχασε την παρθενιά του.

Σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου, ο Χάρι επανέλαβε τις κατηγορίες του ότι μερικά μέλη της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένων της Καμίλα και του Ουίλιαμ, διέρρευσαν ιστορίες σε εφημερίδες ταμπλόιντ, οι οποίες προκάλεσαν ζημιά είτε στον ίδιο είτε στη σύζυγό του Μέγκαν, για να προστατευτούν οι ίδιοι ή για να βελτιώσουν τη φήμη τους.

«Πιστεύω πως εκείνη (η μητέρα του, η Νταϊάνα), θα λυπόταν πολύ για το γεγονός ότι ο Ουίλιαμ, το γραφείο του, είχαν ρόλο σ' αυτές τις ιστορίες», είπε στην εκπομπή Good Morning America.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ