Κοσμος

Ο επεισοδιακός καβγάς του Χάρι με τον Ουίλιαμ - «Με άρπαξε από τον γιακά και με έριξε στο πάτωμα»

Η αυτοβιογραφία «Spare» θα φέρει τριγμούς στη βρετανική βασιλική οικογένεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Χάρι και ο Ουίλιαμ
© EPA/ TOLGA AKMEN

Ο Χάρι αποκάλυψε πως δέχθηκε επίθεση από τον Ουίλιαμ - Οι χαρακτηρισμοί για τη Μέγκαν Μαρκλ - Το «Spare» θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα

Νέα στοιχεία για τη σχέση του με τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, έρχονται στη δημοσιότητα μέσα από την αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι, «Spare».

Ο Χάρι αναφέρεται στον καβγά που έγινε το 2019 στο Nottingham Cottage, όπου ζούσε τότε, στους χώρους του παλατιού του Κένσινγκτον γνωστό και ως Nott Cott, και επισημαίνει ότι ο Ουίλιαμ, αποκάλεσε τη Μέγκαν «δύσκολη» και «χωρίς τρόπους» με τον Χάρι να του απαντά πως αυτά είναι «λόγια του Τύπου» για τη σύζυγό του.

Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε, όπως γράφει ο Χάρι, μέχρι που ο Ουίλιαμ «με άρπαξε από τον γιακά, σκίζοντας το κολιέ μου, και με έριξε στο πάτωμα».

Η επεισοδιακή σκηνή η οποία, όπως λέει ο Χάρι, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην πλάτη, είναι μία από τις πολλές στο «Spare», το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα και είναι πιθανό να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με τον Guardiαn, ο οποίος απέκτησε ένα αντίγραφο του «Spare», είναι μία από τις πολλές σκηνές που περιγράφει ο Χάρι στο βιβλίο του ενώ στις πρώτες σελίδες μεταφέρει τα λόγια του πατέρα του στη μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα, την ημέρα της γέννησής του: «Υπέροχα! Τώρα μου έδωσες έναν διάδοχο και έναν εφεδρικό - η δουλειά μου τελείωσε».

«Spare» ή αλλιώς «Εφεδρικός»

Ο τίτλος του βιβλίου προέρχεται από ένα παλιό ρητό στους βασιλικούς και αριστοκρατικούς κύκλους: ότι ο πρώτος γιος είναι ο κληρονόμος τίτλων, δύναμης και περιουσίας και ότι ο δεύτερος είναι επομένως εφεδρικός, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον πρωτότοκο.

Το βιβλίο μιλά για τη διαμάχη του Χάρι με το Παλάτι, το περίφημο Megxit, ενώ όπως φαίνεται στρέφει τα βέλη του κυρίως κατά του αδελφού του, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ο Χάρι αναμένεται ότι θα είναι «σκληρός» με τον αδελφό του και ότι θα «ξεσπάσει» και στην Κέιτ. Φέρεται πάντως να είναι πιο ευγενικός από ό,τι αναμένονταν με τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, αναφέρει η Mirror.

Μια πηγή ανέφερε στους Sunday Times: «Γενικά, νομίζω ότι το βιβλίο [θα είναι] χειρότερο για αυτούς από ό,τι περιμένει η βασιλική οικογένεια».

Πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ