Βιβλιο

Ήταν μία φορά ένας κομίστας στην TV

Το άλμπουμ με τα σχέδια του Αρίσταρχου Παπαδανιήλ για την τηλεοπτική σειρά «Η πολυκατοικία»

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
ΤΕΥΧΟΣ 712
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
posterbook_syllipsis.jpg
©Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Ήταν ίσως η πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση που ένας ήρωας τηλεοπτικής σειράς είναι κομίστας.

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ως σχεδιαστής κόμικς στη δημοφιλή, κωμική σειρά του Mega «Η πολυκατοικία» ήταν ένας δραστήριος, γυναικοκατακτητής και ευφάνταστος νεαρός που αποφασίζει να κάνει τη ζωή των ενοίκων της πολυκατοικίας όπου μένει, κόμικς.

Για τις ανάγκες των σκίτσων που έπρεπε να φαίνονται στην οθόνη, επιστρατεύτηκε ένας βραβευμένος δημιουργός κινουμένων σχεδίων και σκηνοθέτης, ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, ένας άνθρωπος με πλούσια δραστηριότητα που αρχίζει από την πολιτική γελοιογραφία, τα φυλλοσκόπια (βιβλιαράκια-ταινίες) Σινεμά Τσέπης, εκπαιδευτικά animation, εικονογραφήσεις και φτάνει μέχρι τα βιογραφικά ντοκιμαντέρ και τα βίντεο-ταινίες μικρού μήκους.

Ο Αρίσταρχος μπήκε κανονικά στο μυαλό του ρόλου και άρχισε να σχεδιάζει για λογαριασμό του Γιάννη Τσιμιτσέλη / Τάκη Περιστέρη όλους τους ένοικους της πολυκατοικίας σε όμορφες, μεγάλες φιγούρες με έντονο βλέμμα και καθαρές γραμμές, στις διάφορες στιγμές τους, ανάλογα με το σενάριο του κάθε επεισοδίου.

Αρίσταρχος Παπαδανιήλ «Ήταν μία φορά ένας κομίστας στην TV», εκδόσεις Syllipsis
Το πλούσιο υλικό από σχέδια, σκίτσα, μακέτες και πολλές αδημοσίευτες εικόνες που μαζεύτηκε, τώρα κυκλοφορεί σε ένα συλλεκτικό άλμπουμ με τίτλο «Ήταν μία φορά ένας κομίστας στην TV», του οποίου η κάθε σελίδα μπορεί να αποσπαστεί και να γίνει ένα ξεχωριστό πόστερ από μόνη της. Στις σελίδες/αφίσες του απεικονίζονται σε καρικατούρες οι ηθοποιοί Γιάννης Τσιμιτσέλης, Παύλος Χαϊκάλης, Βάσω Λασκαράκη, Βασιλική Ανδρίτσου, Γιάννης Βούρος, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Πουρσανίδης, η μυθική σταρ των 50s Μάρθα Βούρτση και πολλοί άλλοι.

Το άλμπουμ παρουσιάστηκε στο The Comic Con στη Θεσσαλονίκη και στην αγορά MIFA του Annecy International Animation Festival στη Γαλλία.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Syllipsis

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ