- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H Lana Del Rey κυκλοφορεί τα ποίηματά της για ένα δολάριο
Θα εκδώσει τα ποιήματα της για να εκτιμήσει ο κόσμος το πόσο υπερβολικά μέτρια είναι
Το 2017, μετά το τραγούδι «Lust for Life», η Lana Del Rey άρχισε να ψάχνει έναν νέο μη μουσικό τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης, δοκιμάζοντας αρχικά την ζωγραφική και μετέπειτα την αυτόματη γραφή. Η δεύτερη είχε ως αποτέλεσμα την συγγραφή μίας σειράς ποιημάτων και μικρών ιστοριών, τα οποία η τραγουδίστρια αποφάσισε να εκδώσει μόνη της, ώστε «ο κόσμος να εκτιμήσει το πόσο υπερβολικά μέτρια είναι».
Ο τίτλος του βιβλίου είχε αποφασίσει από την πρώτη σχεδόν στιγμή ότι θα είναι «Violet Bent Backwards Over the Grass» (Η βιολέτα έγειρε πάνω στο γρασίδι), ένας στίχος από το αγαπημένο της ποίημα, από όσα έχει γράψει. Πλέον, μάλιστα, είναι έτοιμο, όπως η ίδια ανακοίνωσε την τελευταία βδομάδα του 2018, μετά από 13 μήνες συγγραφής.
Από τότε έχει μοιραστεί και κάποιες σελίδες του βιβλίου της στο Instagram, με ένα μακροσκελές ποίημα με τον τίτλο «Happy» (Χαρούμενος), αλλά και με άλλα μικρότερα με στίχους, όπως «Jasmine in the air / the burden of fame is real / never felt so clear» (Γιασεμί στον αέρα / το βαρίδι της φήμης είναι αληθινό / ποτέ δεν το ένιωσα τόσο καθαρά) και «You in the soft light / the 405 from Venice / a river of red» (Εσύ στο απαλό φως / το 405 από την Βενετία / ένα ποτάμι από κόκκινο).
Τώρα η Del Rey ανακοίνωσε ότι το βιβλίο είναι ένα βήμα πριν την τελική του έκδοση και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην διαδικασία της βιβλιοδεσίας. Στο Instagram της, μάλιστα, κάλεσε όποιο βιβλιοπωλείο ενδιαφέρεται να το πουλήσει να την ενημερώσει, ώστε η ίδια προσωπικά να οδηγήσει μέχρι εκεί και να τους δώσει μία – δύο κούτες με το βιβλίο της.
Σε περίπτωση που θέλετε το βιβλίο, αλλά φοβάστε ότι θα είναι ακριβό, τότε θα σας καθησυχάσω. Η ίδια η τραγουδίστρια, απαντώντας σε έναν φαν της, είπε ότι θα κοστίζει μόλις 1 δολάριο, διότι θεωρεί τις σκέψεις της ανεκτίμητες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόλυτη βίβλος για τον αθλητισμό, την πολιτική και το παιχνίδι που κατέκτησε, κυριολεκτικά, τον κόσμο
Μιλήσαμε μαζί τους για τους νέους επιτυχημένους τίτλους τους, τα προβλήματα που προκύπτουν από την υπερπληροφόρηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά και για την επίδραση της Key Books στους αναγνώστες
Στον φετινό διαγωνισμό οι νικητές και οι νικήτριες αναδείχτηκαν με 200.000 ψήφους αναγνωστών
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η παιδική και νεανική λογοτεχνία εξακολουθεί να αποτελεί ένα εξαιρετικά γόνιμο πεδίο επιστημονικής διερεύνησης
Μια μεγάλη συζήτηση με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα «Το κακό που δεν υπάρχει» (μετάφραση Δήμητρα Δότση, 336 σελίδες, Εκδόσεις Utopia)
Ο Γκεόργκι Γκοσποντίνοφ και ο Αντρέα Μπαγιάνι γράφουν για την άνοια των γονιών τους
«Μόνο με την επίκληση της νομιμότητας δεν θα έχει κανείς μέλλον», λέει ο Αντώνης Κλάψης στην ATHENS VOICE
Ήρθε στη Θεσσαλονίκη καλεσμένος του Φεστιβάλ ΛΕΑ για να παρουσιάσει το μυθιστόρημά του «Και οι επτά ήταν υπέροχοι»
Πανελλαδική έρευνα αποκαλύπτει τις συνήθειες, τα κίνητρα και τις νέες τάσεις των Ελλήνων αναγνωστών
Το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα μεταφέρεται στη σκηνή σε διασκευή του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Loggia
Το μυθιστόρημα «Εκεί εκεί» του Tommy Orange (μετάφραση Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Εκδόσεις Αλεξάνδρεια) κυκλοφορεί στις 19 Ιουνίου
Μια συλλογή διηγημάτων που δεν θα σε αφήσει να ησυχάσεις ούτε λεπτό
Μια νουβέλα γραμμένη σαν μια σχοινοτενής ευχή με τη μορφή νουβέλας: μακάρι ένα παιδί να στραφεί νωρίς μέσα του και να αναρωτηθεί βαθιά και ουσιαστικά ποια είμαι, πού πάω, τι θέλω, γιατί το θέλω
Μια συνέντευξη με τον δρα Θεόδωρο Παπακώστα με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Πόση Μεγάλη Ελλάδα θέλετε; — Ναι!» (344 σελίδες, Εκδόσεις Key Books)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.