- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H Lana Del Rey κυκλοφορεί τα ποίηματά της για ένα δολάριο
Θα εκδώσει τα ποιήματα της για να εκτιμήσει ο κόσμος το πόσο υπερβολικά μέτρια είναι
Το 2017, μετά το τραγούδι «Lust for Life», η Lana Del Rey άρχισε να ψάχνει έναν νέο μη μουσικό τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης, δοκιμάζοντας αρχικά την ζωγραφική και μετέπειτα την αυτόματη γραφή. Η δεύτερη είχε ως αποτέλεσμα την συγγραφή μίας σειράς ποιημάτων και μικρών ιστοριών, τα οποία η τραγουδίστρια αποφάσισε να εκδώσει μόνη της, ώστε «ο κόσμος να εκτιμήσει το πόσο υπερβολικά μέτρια είναι».
Ο τίτλος του βιβλίου είχε αποφασίσει από την πρώτη σχεδόν στιγμή ότι θα είναι «Violet Bent Backwards Over the Grass» (Η βιολέτα έγειρε πάνω στο γρασίδι), ένας στίχος από το αγαπημένο της ποίημα, από όσα έχει γράψει. Πλέον, μάλιστα, είναι έτοιμο, όπως η ίδια ανακοίνωσε την τελευταία βδομάδα του 2018, μετά από 13 μήνες συγγραφής.
Από τότε έχει μοιραστεί και κάποιες σελίδες του βιβλίου της στο Instagram, με ένα μακροσκελές ποίημα με τον τίτλο «Happy» (Χαρούμενος), αλλά και με άλλα μικρότερα με στίχους, όπως «Jasmine in the air / the burden of fame is real / never felt so clear» (Γιασεμί στον αέρα / το βαρίδι της φήμης είναι αληθινό / ποτέ δεν το ένιωσα τόσο καθαρά) και «You in the soft light / the 405 from Venice / a river of red» (Εσύ στο απαλό φως / το 405 από την Βενετία / ένα ποτάμι από κόκκινο).
Τώρα η Del Rey ανακοίνωσε ότι το βιβλίο είναι ένα βήμα πριν την τελική του έκδοση και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην διαδικασία της βιβλιοδεσίας. Στο Instagram της, μάλιστα, κάλεσε όποιο βιβλιοπωλείο ενδιαφέρεται να το πουλήσει να την ενημερώσει, ώστε η ίδια προσωπικά να οδηγήσει μέχρι εκεί και να τους δώσει μία – δύο κούτες με το βιβλίο της.
Σε περίπτωση που θέλετε το βιβλίο, αλλά φοβάστε ότι θα είναι ακριβό, τότε θα σας καθησυχάσω. Η ίδια η τραγουδίστρια, απαντώντας σε έναν φαν της, είπε ότι θα κοστίζει μόλις 1 δολάριο, διότι θεωρεί τις σκέψεις της ανεκτίμητες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια χαλαρή συλλογή κειμένων, γραμμένων με διαφορετικό ύφος, υψηλής αισθητικής και υποβρύχιου στοχασμού
Ποιητές από όλη τη Μεσόγειο συναντιούνται στην Αθήνα
Η ζωή και το έργο του Έλληνα ποιητή που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας
Ένα επίκαιρο μυθιστορηματικό δοκίμιο με απαντήσεις για τα υδατικά προβλήματα από τον Ομ. Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής στο ΑΠΘ
Το έργο του διερευνά συχνά ζητήματα ποίησης, ιστορίας και λογοτεχνίας
Το μυθιστόρημα «Η βιβλιοθήκη των ανήσυχων κόσμων» του Ξενοφώντα Μπρουντζάκη (Εκδόσεις Οξύ) κυκλοφορεί στις 23 Μαρτίου
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός
Τα βιβλιοπωλεία δεν είναι εκεί για να πουλάνε — απλώς — βιβλία
Η νέα λίστα θα συνδυάζει πωλήσεις βιβλίων και απήχηση στα social media για να αναδεικνύει τα πιο δημοφιλή αναγνώσματα
Οι επιμελητές του Μικέλα Χαρτουλάρη, Χρήστος Αστερίου και Λευτέρης Καλοσπύρος μιλούν για την ιδέα, τα μεγάλα ονόματα και το στοίχημα να γίνει η πόλη σημείο συνάντησης συγγραφέων και αναγνωστών
Το ποίημα της ημέρας είναι από τη νέα ποιητική συλλογή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ενύπνιο
Μυθιστορήματα ιστορικά, κοινωνικά, επιστημονικής φαντασίας, παιδικά, με ήρωες πάντα τους υπερασπιστές της δικαιοσύνης
Τα βιβλία «Σατωρέ», «Το κλουβί της μέλισσας» και «Πρώτη ύλη» κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Βακχικόν
Μία μακρά διαδρομή στα ελληνικά γράμματα
Μια συζήτηση για τον άνθρωπο, τον μύθο και την ποίηση του μεγάλου Αλεξανδρινού
Ιδέες για ανάγνωση που ενημερώνει και εμπνέει
Μια ματιά στις φρέσκιες εκδόσεις και τις ιστορίες για να ξαναβρείτε τον χρόνο για διάβασμα
Μια ματιά στις φρέσκιες εκδόσεις και τις ιστορίες που σε περιμένουν εκεί έξω
Η συγκινητική ιστορία μιας γυναίκας γραμμένη σαν μυθιστόρημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.