Η Εθνική Βιβλιοθήκη στολίστηκε γιατί έχει επισκέψεις
Πάνω από 70 προσωπικότητες διαβάζουν ιστορίες και παραμύθια
Αυτές τις γιορτές ό,τι όνομα καλλιτέχνη, συγγραφέα ή δημοσιογράφου σκεφτείς θα το συναντήσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Οι νέες εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχουν καλέσει στην κυριολεξία «όλο τον κόσμο», ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της μουσικής, που θα χαρίσουν τη φωνή τους στα βιβλία. Αναγνώσεις κλασικών παραμυθιών από καλλιτέχνες, συγγραφείς και δημοσιογράφους μπαίνουν στο πλούσιο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Η Σώτη Τριανταφύλλου διαβάζει την «Εγγονή του Άη Βασίλη», ο Πέτρος Τατσόπουλος την «Πίκολα» από τις «Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες», η Γωγώ Μπρέμπου, ο Κωνσταντίνος Τζούμας και ο Αλέξης Σταμάτης μαζί με την Εύα Σιμάτου το «Αστερόπαιδο», η Κατερίνα Πολέμη το «Πολικό εξπρές», ο Φοίβος Δεληβοριάς διαβάζει Τριβιζά τη «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Ελευθερία Αρβανιτάκη τη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Ντίκενς, η Λένα Διβάνη τα «Χριστούγεννα του Μαρουλάκη», η Κική Δημουλά το «Ταξίδι των μάγων» του T.S. Eliot, ο Χρήστος Χωμενίδης «Ελληνικά παραμύθια», ο Διονύσης Σαββόπουλος διαβάζει τη «Σταχομαζώχτρα» του Παπαδιαμάντη, η Μαρία Ναυπλιώτου το «Οι μήνες συναντήθηκαν», η Μόνικα το «Πώς γράφτηκε η Άγια Νύχτα» και η Στεφανία Γουλιώτη το «Ποντικάκι που ήθελε να αγγίζει ένα αστεράκι» του Τριβιζά. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Κι επειδή μια φορά κάθε χρόνο ο ουρανός ανοίγει αργά τη νύχτα κι όσες ευχές προλάβεις να ευχηθείς, εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούνται, οι ευχές πρωταγωνιστούν στο στολισμό της Βιβλιοθήκης. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκάλεσε τα παιδιά όλων των Βιβλιοθηκών του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών να στείλουν τις ευχές τους για να τη συνοδεύουν στο καινούργιο της σπίτι το 2017. 100 Εργαστήρια Ευχών πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, όπου λέξεις από αποσπάσματα βιβλίων έγιναν έμπνευση για χιλιάδες παιδιά που έφτιαξαν πρωτότυπες ευχές για το νέο έτος.

Οι δημιουργίες τους κατέφθασαν ταχυδρομικώς στο Βαλλιάνειο κτίριο, οι φάκελοι ανοίχτηκαν και οι ευχές τοποθετήθηκαν στα ράφια, προτού γεμίσουν με βιβλία στη νέα χρονιά. Έτσι, με ιστορίες, παραμύθια και ευχές υποδέχεται το ΚΠΙΣΝ το νέο έτος και είμαστε όλοι καλεσμένοι.

Info: 22-25/12 & 29-1/01, Εθνική Βιβλιοθήκη ΚΠΙΣΝ, Λ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα, 2168091001
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη ιδέα. Είναι η απουσία φόβου. Κι αυτό, τελικά, είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.
Το 3,5% στους δρόμους του Ιράν: Σχολιασμός με αφορμή το βιβλίο του Marcel Dirsus, «Πώς ανατρέπονται οι τύραννοι» (Εκδόσεις Μίνωας)
Όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και επ' ουδενί δεν περιορίζονται εκεί
Τα εκατό δωμάτια ενός βιβλίου
«Το βιβλίο αποτελεί ένα δημοσιογραφικό και πολιτικό οδοιπορικό»
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Ένα βιβλίο που δεν γράφτηκε για παιδιά αλλά κατέκτησε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο
Παύει ένα έργο να «ανήκει» στον συγγραφέα μόλις τελειώσει η συγγραφή του;
Τα βιβλία τους «Απεταξάμην» και «Παλμαρέ» αντίστοιχα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μίνωας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.