Βιβλιο

Νέο cyberpunk μυθιστόρημα

Runner’s High, Γιώργος Θεμελής, από τις εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
115514-257255.jpg

Ενδιαφέρουσα είσοδος στη λογοτεχνία του φανταστικού από τον πρωτοεμφανιζόμενο Γιώργο Θεμελή, ο οποίος με το Runner’s High έρχεται να μας θυμίσει ότι το φανταστικό με την πραγματικότητα καμιά φορά (μπορεί και να) χωρίζονται από μία λεπτή μόνο γραμμή.

Στην ιστορία, το 2032 οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χωριστεί σε τρία Πολιτειακά Μπλοκ από τις παντοδύναμες Μονοπωλιακές Εταιρείες, που θέλουν έτσι να μετατρέψουν σε Ιδιωτική Αγορά το κάθε ένα από αυτά, για να εξυπηρετούν όσο πιο αποτελεσματικά μπορούν τα οικονομικά και πολιτικά τους συμφέροντα. Στο ΔυτικοΠολιτειακό Μπλοκ μια από αυτές τις Εταιρείες, η φαρμακευτική Reseltico, πραγματοποιεί ένα Πρόγραμμα για την παρασκευή μιας νέας ουσίας που θα φέρει την ονομασία Runners High. To Runners High έχει στόχο να αντικαταστήσει όλες τις διεγερτικές ουσίες (uppers) που κυκλοφορούν νόμιμα ή παράνομα στο Μπλοκ που δραστηριοποιείται η Εταιρεία, κάτι που σημαίνει ότι αν για κάποιους η επιτυχία του θεωρείται μονόδρομος, κάποιοι άλλοι θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τη μαζική του κυκλοφορία.

Το cyberpunk μυθιστόρημα του Γιώργου Θεμελή, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, θα παρουσιαστεί στις 12 Δεκεμβρίου στο φεστιβάλ «Όψεις του Φανταστικού» στο Bullet Club, Λεωφ. Αλεξάνδρας 11, στις 21.45.

image

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ