- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Σώμα Μήδεια» στο Θέατρο Arroyo
Ποιο μονοπάτι είναι αυτό που ξαναζωντανεύει οτιδήποτε προορισμένο να περάσει στη λήθη;
Η Καλλιτεχνική ομάδα Άλας παρουσιάζει την παράσταση «Σώμα Μήδεια» στο Θέατρο Arroyo, βασισμένη στo έργο «DCX 212 Μήδεια: Εργοτάξιο» του Ζ. Δ. Αϊναλή, που γράφτηκε για τη συγκεκριμένη παράσταση. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τη Ναταλία Γεωργοσοπούλου και τον Αντώνη Ιορδάνου ενώ επί σκηνής βρίσκεται και ο συνθέτης της παράστασης και μουσικός Γιάννης Ισμυρνιόγλου.
Σημείωμα της Nαταλίας Γεωργοσοπούλου
Σώμα Μήδεια ή πληγή Μήδεια, ένας ακουστικός θόλος επιθυμιών και σπαραγμών. Μπορεί η ζωή να εκπορευτεί από οπουδήποτε αλλού εκτός από την μοναδική ορατή ή αόρατη πληγή που φυλά ο καθένας μέσα του; Και πώς αποκαλύπτεται σε ποιον χρόνο, σε ποιον χώρο και με ποιον αποδέκτη; Ποιο μονοπάτι είναι αυτό που ξαναζωντανεύει οτιδήποτε προορισμένο να περάσει στη λήθη; Η Μήδεια και ο Ιάσονας έμειναν αδιαμφισβήτητα, αδιάσπαστα μαζί. Το κοινό τους Σώμα είναι ο Άδης και οι φωνές τους είναι οι ψυχές τους που παίζουν θέατρο στον Άδη. Μια αναμέτρηση του ανθρώπου που ζει ανάμεσα στη μυθική εικόνα και την πραγματική εικόνα. Ένα παιχνίδι δυο φαντασμάτων ή δυο επιζώντων που βιώνουν την πιο ανθρώπινη τραγωδία, αυτή της ερείπωσης, αυτή της ερήμωσης, της σκιάς.
Ζ.Δ. Αϊναλής – Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:
Ο Ζ. Δ. Αϊναλής γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Ηλεκτρογραφία (εκδόσεις Γαβριηλίδης, Αθήνα, 2006· 2η έκδοση, Θράκα, Αθήνα, 2018), Η σιωπή της Σίβας (Εκδόσεις Vakxikon.gr, Αθήνα, 2011· 2016), Τα παραμύθια της έρημος (Κέδρος, 2017), Η μονωδία της έρημος (Κέδρος, 2019) και Ένα κάτι πιο αργά (Υποκείμενο, 2021)· τη συλλογή ποιητικών αφηγημάτων Αποσπάσματα (εκδόσεις Γαβριηλίδης, Αθήνα, 2008) καθώς και τα ποιητικά μυθιστορήματα Μιχάλης Τάτσης - Με το καδρόνι στα χέρια (εκδόσεις Πανοπτικόν, Θεσσαλονίκη, 2011) και Μυθολογία (εκδόσεις Πανοπτικόν, Θεσσαλονίκη, 2013). Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Πορτογαλικά, στα Ιταλικά και στα Φινλανδικά. Είναι μέλος της Συντακτικής Ομάδας του λογοτεχνικού περιοδικού Βόρεια-Βορειοανατολικά. Ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη.
Διαγωνισμός - Διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Σώμα Μήδεια» στο Θέατρο Arroyo
Η Athens Voice σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Σώμα Μήδεια» στο Θέατρο Arroyo για την Κυριακή 6 Απριλίου στις 20.00. Στείλτε ένα απλό mail με το ονοματεπώνυμό σας στο contest@athensvoice.gr, γράφοντας «Arroyo» στο θέμα μέχρι την Παρασκευή 4 Απριλίου. Οι νικητές ενημερωθούν με απαντητικό email.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Σάββας Στρούμπος σκηνοθετεί την τραγωδία του Ευριπίδη
Η πλοκή φέρνει στο φως τις αντιθέσεις ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, τον μύθο και τον ρεαλισμό
H μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στην Αττική
Η γνωστή ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η φωνή της Λουντμίλα» στο θέατρο Τζένη Καρέζη- Μια παράσταση με αφορμή τα 40 χρόνια από την έκρηξη του Τσέρνομπιλ
Παραστάσεις που συνεχίζονται από τις προηγούμενες σεζόν
Στον κεντρικό ρόλο, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου - Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας
Η παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν επιστρέφει τη σεζόν 2026- 2027 σε νέα θεατρική στέγη
Η ηθοποιός, σκηνοθέτρια, ιδρύτρια και πρόεδρος της Womenale, μιλά στη Thess Voice
Τρεις παραγωγές που ξεχώρισαν στην Κύπρο την περασμένη σεζόν έρχονται στην Αθήνα
Οι θεατρικές παραστάσεις που έρχονται στα ανοιχτά θέατρα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας
Κοστούμια, φωτογραφίες και σπάνιο υλικό
Η κληρονομιά του ακροβατεί ανάμεσα στη Συντέλεια και στο ξεφάντωμα του καρναβαλιού
Με αφετηρία τον Δημοσθένη, η παράστση μιλά για την εξουσία του λόγου, την ταυτότητα και τους ανομολόγητους έρωτες
Η καλλιτεχνική διευθύντρια μιλάει για το θέατρο, τη δημιουργία και τη θέση την οποία υπηρετεί πιστά από το 2022.
Στο απόλυτο σκοτάδι, όλες οι αισθήσεις ξυπνούν
Ο προγραμματισμός για τη σεζόν 2026-2027
Ο ιδρυτής του νέου θεατρικού χώρου μιλά στην ATHENS VOICE για τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό του
Η παράσταση είχε αναβληθεί λόγω πυρκαγιών
Οι πρεμιέρες και οι επαναλήψεις στα θέατρα Άνεσις, Νέος Ακάδημος και Χορν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.