- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Bill Bailley: Μια αναπάντεχη νύχτα stand up comedy στο «Παλλάς»
Μια παράσταση η οποία θα σας ωθήσει να σκεφτείτε, να αναθεωρήσετε ίσως σε ένα - δυο θέματα τις εδραίες σας απόψεις και φυσικά να γελάσετε - πολύ
Billy Bailley: Εντυπώσεις από τη stand up παράσταση του βρετανού κωμικού στο θέατρο «Παλλάς».
Τη Δευτέρα ένα τηλεφώνημα με έστειλε απροσδόκητα στο «Παλλάς» όπου ο διάσημος stand up comendian Bill Bailley έδινε μια παράσταση.
Στον μαγικό χώρο του «Παλλάς», η παράσταση ξεκίνησε με χαλαρή rock -βρετανική φυσικά-, βγήκε ο Bill Bailley χορεύοντας με αυτόν τον awkward τρόπο που θα απαιτούσες από έναν boomer και απηύθυνε χαιρετισμό στο κοινό της Αθήνας και της περιφέρειας, ατάκα που επαναλάμβανε καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης: «Είναι ωραία να βρίσκομαι πάλι στην Ευρώπη!». Ok! Touché, monsieur!
Το stand up comedy show του Bill Baulley στο «Παλλάς»
Με όσους δεν είσαστε familiar με τον Bill Bailley, να σημειώσω ότι οι παραστάσεις του μοιάζουν σουρεαλιστικές και συνοδεύονται με οπτικοακουστικό υλικό που αναβαθμίζει το show σε ένα πλήρες performance. Έχει αυτό το αγγλοσαξονικό χιούμορ που δεν χρειάζεται πολλές φανφάρες, είναι διακριτικό και στοχευμένο, ενώ συνοδεύει τον εαυτό του με μουσικά όργανα διασκευάζοντας γνωστές επιτυχίες σε κωμικά τραγούδια με την απαραίτητη συνοδεία βίντεο, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να θίξει μια γκάμα προβλημάτων χωρίς όμως να βαρύνει τη συνείδηση του θεατή.
Οι stand-up ρουτίνες του είναι ένα απολαυστικό μείγμα από πνευματώδεις παρατηρήσεις, σουρεαλιστικά στιγμιότυπα της καθημερινότητας και μια γενναιόδωρη δόση εκκεντρικών μουσικών acts.
To opening act περιέγραφε το απίστευτο μεν, τεράστιο σκάνδαλο δε, με τον William Wragg ο οποίος είναι βουλευτής των Συντηρητικών και παραδέχτηκε ότι διέρρευσε προσωπικούς αριθμούς τηλεφώνου συναδέλφων του που αργότερα στοχοποιήθηκαν σε ένα phishing σκάνδαλο που έχει κλονίσει την πολιτική στο Ουέστμινστερ. Είπε πως τον εκβίαζαν με «προσωπικές ευαίσθητες πληροφορίες» οι οποίες ήταν με απλά ελληνικά φωτογραφίες με τα «απόκρυφά» του σε αγνώστους… Δεν χαρίστηκε – αιχμηρός και to the point περιέγραψε σε ένα act 5 λεπτών την πολιτική κατάσταση και την κατάντια του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit.
Η σκηνική παρουσία του Bill Bailley είναι συναρπαστική! Συνδυάζει περίπλοκα λογοπαίγνια και φιλοσοφικές σκέψεις στο act του, συχνά εμβαθύνοντας στις ιδιαιτερότητες της σύγχρονης ζωής, του φυσικού κόσμου, ακόμη και του σύμπαντος. Το ένα λεπτό θα αναλύει τα κουλά γράμματα που του στέλνει η εφορία και το επόμενο θα ξεκινήσει μια οικολογική ανάλυση ντυμένη με υψηλού επιπέδου χιούμορ.
Οι κωμικές επιρροές του Bill Bailley είναι τόσο διαφορετικές όσο και οι παραστάσεις του. Αναφέρει τους Monty Python και τον Douglas Adams ως έμπνευση και το έργο του αντικατοπτρίζει το σουρεαλιστικό πνεύμα και την τάση του για το παράλογο. Αλλά υπάρχει επίσης μια νότα πνευματικής περιέργειας και φιλοσοφικών προβληματισμών που τον ξεχωρίζουν. Δεν διστάζει να ασχοληθεί με πολύπλοκα θέματα, αλλά το κάνει μια, θα έλεγα, «ελαφριά» διάθεση και μια υγιή δόση αυτοσαρκασμού.
Είτε είστε λάτρης του παραδοσιακού stand-up, είτε εκτιμάτε το αίσθημα της έκπληξης που προσφέρει το απροσδόκητο, η κωμωδία του Bill Bailey είναι βέβαιο ότι θα σας διασκεδάσει. Εάν έχετε την ευκαιρία να τον παρακολουθήσετε, προετοιμαστείτε για μια παράσταση η οποία θα σας ωθήσει να σκεφτείτε, να αναθεωρήσετε ίσως σε ένα-δυο θέματα τις εδραίες σας απόψεις και φυσικά να γελάσετε – πολύ!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέσα από ρόλους, κίνηση και αυτοσχεδιασμούς, οι συμμετέχοντες εξερευνούν τον εαυτό τους, τις σχέσεις και τον κόσμο γύρω τους.
Η νέα σεζόν 2026-2027 ξεκινά κυρίως με επαναλήψεις από προηγούμενες χρονιές
Στη Σκιάθο του Παπαδιαμάντη η «Φόνισσα» βρήκε ξανά τη φωνή της
Μια συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης «Bacon» για τον έρωτα, τη βία και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, με αφορμή τη δεύτερη σεζόν του στο Θέατρο Άνεσις
Τιμώμενα πρόσωπα ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και η Άννα Βαγενά
Από μια σχολή θεάτρου σε έναν ζωντανό οργανισμό εκπαίδευσης, έρευνας και πολιτισμού
«Υπάρχουν ελάχιστα μέρη σε αυτόν τον πλανήτη όπου μπορούμε απλώς να είμαστε μαζί»
Οι παραγωγές που επιστρέφουν από προηγούμενες σεζόν και οι νέες πρεμιέρες
Special guest στην πρεμιέρα η Κατερίνα Στανίση
Πότε θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση
Μιλήσαμε με τους ηθοποιούς της μουσικοχορευτικής παράστασης σε σκηνοθεσία Ρέππα-Παπαθανασίου
Οι παραστάσεις της νέας σεζόν στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ολύμπια – Δημοτικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Η Σούλα Παρασίδη μιλά στην ATHENS VOICE για την Κάλλας, τη Living Opera και όσα καμία τεχνολογία δεν μπορεί να αναπαράγει στη ζωντανή σκηνή
Η μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος έρχεται στην Αθήνα
Σπουδαίοι δημιουργοί, μεγάλα κείμενα και επιστροφές σε παλιότερες παραγωγές από νέες σκηνοθετικές ματιές
Προνομιακά πακέτα εισιτηρίων για τις παραστάσεις στα θέατρα Χορν, Άνεσις και Νέος Ακάδημος
Με αφορμή τον απολογισμό της «Λυσιστράτης», ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ εξηγεί πώς η Θεσσαλονίκη σπάει τα σύνορα και ο πολιτισμός γίνεται το πιο ισχυρό διαβατήριο
Οι νέες παραγωγές και οι επαναλήψεις από προηγούμενες σεζόν
Θα παρουσιάσει την παράσταση «Το φονικό της Ιζαμπέλας Μόλναρ» στο πλαίσιο της ενότητας «Φθινόπωρο – ΑΠΟΗΧΟΙ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.