Θέατρο Νέος Ακάδημος: Κωμωδία ή ψυχολογικό δράμα;
Η επιλογή δεν λείπει στο θέατρο της οδού Ιπποκράτους που φέτος ποντάρει σε έργα διάσημων συγγραφέων και σε γνωστούς πρωταγωνιστές
Θέατρο Νέος Ακάδημος: Οι παραστάσεις για τη σεζόν 2023 -2024.
Unfriend
Πώς αντιδράς όταν πιστεύεις ότι φιλοξενείς μια δολοφόνο; Γίνεται να την ξεφορτωθείς ευγενικά;
Σ’ έναν κωμικό ρόλο έκπληξη εμφανίζεται φέτος η Κατερίνα Διδασκάλου καθώς πρωταγωνιστεί στo «Unfriend» του Βρετανού συγγραφέα και παραγωγού Στήβεν Μόφατ («Doctor Who», «Sherlock», «Dracula», «Coupling»). H μαύρη κωμωδία, που έχει κάνει θραύση στο West End και χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως «η πιο αστεία κωμωδία όλων των εποχών», παρουσιάζεται στην Αθήνα κατ’ αποκλειστικότητα από τη Happy Production, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Γαλέου.
Η γνωστή ηθοποιός υποδύεται την Έλσα, μια εκκεντρική διαχυτική χήρα η οποία γνωρίζεται κατά τη διάρκεια των διακοπών με ένα «καθωσπρέπει» ζευγάρι, τον Πέτρο και την Ντέπι. Λίγους μήνες αργότερα η Έλσα εμφανίζεται απρόσκλητη στο σπίτι τους, με σκοπό να μείνει μαζί τους για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αναζητώντας στο διαδίκτυο στοιχεία για την ανεπιθύμητη φιλοξενούμενη, ανακαλύπτουν ότι μπορεί να είναι μια στυγνή δολοφόνος. Πώς θα προστατεύσουν όλα όσα αγαπούν χωρίς να φανούν αγενείς;
Γραμμένο το 2020, το «Unfriend» συνεχίζει την πορεία του και αυτόν τον χειμώνα στη βρετανική πρωτεύουσα, στο Wyndham’s Theatre, έχοντας ήδη παρουσιαστεί στο The Criterion και στο The Chichester Festival Theatre. Στα μέρη μας, τους απρόθυμους οικοδεσπότες ενσαρκώνουν η Βάσω Λασκαράκη, η οποία επιστρέφει στη θεατρική σκηνή μετά από απουσία αρκετών ετών, και ο Σόλων Τσούνης, ενώ τη διανομή συμπληρώνουν οι Δημήτρης Κουρούμπαλης, Άρης Αντωνόπουλος, Γεωργία Μεσαρίτη και οι δωδεκάχρονοι Μανώλης Γκίνης και Αμέρικο Μέλης από «Τα καλύτερά μας χρόνια».
Παραστάσεις: Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη στις 21:00, Παρασκευή στις 21:30, Σάββατο & Κυριακή στις 18:00
Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι
H Φιλαρέτη Κομνηνού «συναντά» την αυταρχική κυρία Βέναμπλ στο σκοτεινό και ποιητικό έργοτου Τενεσί Ουίλιαμς
Ποιο μυστικό, που πρέπει να παραμείνει κρυφό, κρύβεται πίσω από τον θάνατο του Σεμπάστιαν; Γιατί η πλούσια και υπερπροστατευτική μητέρα του, η κυρία Βέναμπλ, αρνείται να πιστέψει την ανιψιά της, Κάθριν, που τον συνόδεψε στις μοιραίες διακοπές του και προσπαθεί να δωροδοκήσει τον διακεκριμένο νευροχειρουργό Τζον Κούκροβιτς; Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κείμενα του κλασικού αμερικανικού ρεπερτορίου, το «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» σκηνοθετεί φέτος η Λίλλυ Μελεμέ στο θέατρο Νέος Ακάδημος. Τον εμβληματικό ρόλο της κυρίας Βέναμπλ κρατά η καταξιωμένη ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού στην τέταρτη συνάντησή της με τη δραματουργία του Τενεσί Ουίλιαμς (καθώς έχει ήδη παίξει στα έργα του «Ορφέας στον Άδη», «Λυσσασμένη γάτα» και «Νύχτα της Ιγκουάνα»), ενώ αυτόν της Κάθριν η Αναστασία Παντούση. Εμφανίζονται, επίσης, οι Δημήτρης Τσίκλης (γιατρός Κούκροβιτς), Πάρης Λεόντιος (Τζορτζ) και η σκηνοθέτις στον ρόλο της κυρίας Χόλι.
Έργο αινιγματικό και αυτοψυχαναλυτικό, βίαιο αλλά και γοητευτικό, γράφτηκε το 1958 και πρωτοπαρουσιάστηκε την ίδια χρονιά στο Μπρόντγουεϊ. Έναν χρόνο αργότερα τους ήρωές του ενσάρκωσαν στη μεγάλη οθόνη οι Κάθριν Χέπμπορν, Μοντγκόμερι Κλιφτ και Ελίζαμπεθ Τέιλορ (με την τελευταία, μάλιστα, να κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα).
Η οικογένεια, η σεξουαλικότητα και η τρέλα είναι τα θέματα που τροφοδοτούν την πένα του Αμερικανού συγγραφέα. Μέσα από έντονους διαλόγους αναδεικνύει τις πολύπλοκες και αδηφάγες σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων και το πώς οι μνήμες και οι αλήθειες μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή τους.
Παραστάσεις: Δευτέρα στις 20:00, Τρίτη & Σάββατο στις 21:00, Παρασκευή στις 19:00, Κυριακή στις 20:30
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκοτεινά ανθρώπινα μονοπάτια και αδιέξοδες σχέσεις επί σκηνής
Αυτό που περιμένουμε είναι να δημιουργηθεί και να υποστηριχθεί σοβαρά μια σκηνή για τα εκλεκτά ελληνικά έργα του 20ού αι. Και να ανατεθεί στους καλύτερους συγγραφείς μας να γράψουν νέα.
Μια γυναικεία φιγούρα- σύμβολο, ένας ρόλος-σταθμός και μια νέα θεατρική σκηνή
Η αντιφατική δύναμη της μητρικής αγάπης
Όταν η μάχη για φαγητό οδηγεί σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων
Μια πολυεπίπεδη προσέγγιση στη ζωή και το έργο της Πατρίσια Χάισμιθ
Εξερευνώντας την αγάπη, την εξουσία και την ανθρώπινη ανάγκη για αποδοχή
Ο ξένος δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε…
Ουσιαστική επικοινωνία, συντροφικότητα, τρυφερότητα, οι βασικές ανάγκες που τείνουμε να ξεχνάμε…
Δύο αδελφές, μία παράδοξη ιστορία
Μια διαφορετική κωμωδία όπου το κοινό αποφασίζει για τη ζωή του πρωταγωνιστή
Ο σημαντικός σκηνοθέτης έρχεται στην Ελλάδα με τέσσερις θεατρικούς μονολόγους
Ο γνωστός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο Κοιμώμενος Χαλεπάς- Σάλος Άγιος» στο θέατρο Καλιρρόης
Γιάννης Τσορτέκης και Έλενα Μαυρίδου αναμετρώνται με ένα έργο για την επιθυμία, την κοινωνική ανισότητα, την έλξη και την καταστροφική δύναμη της εξουσίας.
Ένα ταξίδι στα άδυτα της ανθρώπινης ύπαρξης
Μια μουσική κωμωδία με σαρκοβόρες διαθέσεις
Παραστάσεις που θέτουν ερωτήματα γύρω από την ηθική, την ελευθερία, τη χειραγώγηση και την αυτοδιάθεση
Όταν σβήνουν οι κάμερες μιας τηλεοπτικής εκπομπής...
Iσορροπώντας ανάμεσα στο καυστικό χιούμορ και το βαθύ δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.