- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θέατρο Νέος Ακάδημος: Κωμωδία ή ψυχολογικό δράμα;
Η επιλογή δεν λείπει στο θέατρο της οδού Ιπποκράτους που φέτος ποντάρει σε έργα διάσημων συγγραφέων και σε γνωστούς πρωταγωνιστές
Θέατρο Νέος Ακάδημος: Οι παραστάσεις για τη σεζόν 2023 -2024.
Unfriend
Πώς αντιδράς όταν πιστεύεις ότι φιλοξενείς μια δολοφόνο; Γίνεται να την ξεφορτωθείς ευγενικά;
Σ’ έναν κωμικό ρόλο έκπληξη εμφανίζεται φέτος η Κατερίνα Διδασκάλου καθώς πρωταγωνιστεί στo «Unfriend» του Βρετανού συγγραφέα και παραγωγού Στήβεν Μόφατ («Doctor Who», «Sherlock», «Dracula», «Coupling»). H μαύρη κωμωδία, που έχει κάνει θραύση στο West End και χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως «η πιο αστεία κωμωδία όλων των εποχών», παρουσιάζεται στην Αθήνα κατ’ αποκλειστικότητα από τη Happy Production, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Γαλέου.
Η γνωστή ηθοποιός υποδύεται την Έλσα, μια εκκεντρική διαχυτική χήρα η οποία γνωρίζεται κατά τη διάρκεια των διακοπών με ένα «καθωσπρέπει» ζευγάρι, τον Πέτρο και την Ντέπι. Λίγους μήνες αργότερα η Έλσα εμφανίζεται απρόσκλητη στο σπίτι τους, με σκοπό να μείνει μαζί τους για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αναζητώντας στο διαδίκτυο στοιχεία για την ανεπιθύμητη φιλοξενούμενη, ανακαλύπτουν ότι μπορεί να είναι μια στυγνή δολοφόνος. Πώς θα προστατεύσουν όλα όσα αγαπούν χωρίς να φανούν αγενείς;
Γραμμένο το 2020, το «Unfriend» συνεχίζει την πορεία του και αυτόν τον χειμώνα στη βρετανική πρωτεύουσα, στο Wyndham’s Theatre, έχοντας ήδη παρουσιαστεί στο The Criterion και στο The Chichester Festival Theatre. Στα μέρη μας, τους απρόθυμους οικοδεσπότες ενσαρκώνουν η Βάσω Λασκαράκη, η οποία επιστρέφει στη θεατρική σκηνή μετά από απουσία αρκετών ετών, και ο Σόλων Τσούνης, ενώ τη διανομή συμπληρώνουν οι Δημήτρης Κουρούμπαλης, Άρης Αντωνόπουλος, Γεωργία Μεσαρίτη και οι δωδεκάχρονοι Μανώλης Γκίνης και Αμέρικο Μέλης από «Τα καλύτερά μας χρόνια».
Παραστάσεις: Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη στις 21:00, Παρασκευή στις 21:30, Σάββατο & Κυριακή στις 18:00
Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι
H Φιλαρέτη Κομνηνού «συναντά» την αυταρχική κυρία Βέναμπλ στο σκοτεινό και ποιητικό έργοτου Τενεσί Ουίλιαμς
Ποιο μυστικό, που πρέπει να παραμείνει κρυφό, κρύβεται πίσω από τον θάνατο του Σεμπάστιαν; Γιατί η πλούσια και υπερπροστατευτική μητέρα του, η κυρία Βέναμπλ, αρνείται να πιστέψει την ανιψιά της, Κάθριν, που τον συνόδεψε στις μοιραίες διακοπές του και προσπαθεί να δωροδοκήσει τον διακεκριμένο νευροχειρουργό Τζον Κούκροβιτς; Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κείμενα του κλασικού αμερικανικού ρεπερτορίου, το «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» σκηνοθετεί φέτος η Λίλλυ Μελεμέ στο θέατρο Νέος Ακάδημος. Τον εμβληματικό ρόλο της κυρίας Βέναμπλ κρατά η καταξιωμένη ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού στην τέταρτη συνάντησή της με τη δραματουργία του Τενεσί Ουίλιαμς (καθώς έχει ήδη παίξει στα έργα του «Ορφέας στον Άδη», «Λυσσασμένη γάτα» και «Νύχτα της Ιγκουάνα»), ενώ αυτόν της Κάθριν η Αναστασία Παντούση. Εμφανίζονται, επίσης, οι Δημήτρης Τσίκλης (γιατρός Κούκροβιτς), Πάρης Λεόντιος (Τζορτζ) και η σκηνοθέτις στον ρόλο της κυρίας Χόλι.
Έργο αινιγματικό και αυτοψυχαναλυτικό, βίαιο αλλά και γοητευτικό, γράφτηκε το 1958 και πρωτοπαρουσιάστηκε την ίδια χρονιά στο Μπρόντγουεϊ. Έναν χρόνο αργότερα τους ήρωές του ενσάρκωσαν στη μεγάλη οθόνη οι Κάθριν Χέπμπορν, Μοντγκόμερι Κλιφτ και Ελίζαμπεθ Τέιλορ (με την τελευταία, μάλιστα, να κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα).
Η οικογένεια, η σεξουαλικότητα και η τρέλα είναι τα θέματα που τροφοδοτούν την πένα του Αμερικανού συγγραφέα. Μέσα από έντονους διαλόγους αναδεικνύει τις πολύπλοκες και αδηφάγες σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων και το πώς οι μνήμες και οι αλήθειες μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή τους.
Παραστάσεις: Δευτέρα στις 20:00, Τρίτη & Σάββατο στις 21:00, Παρασκευή στις 19:00, Κυριακή στις 20:30
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 - Ανοικτό Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Νταμάρι)
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Το αριστούργημα της παγκόσμιας κωμωδίας μιλά για την ανασφάλεια που όλοι έχουμε νιώσει με κάποιο τρόπο
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Τιφλίδας
Οι απονομές που ξεχώρισαν
Στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ μιλά για την επιστροφή στο θεατρικό του σπίτι και το ταξίδι της νέας του παράστασης
Η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Παχυσαρκία, άγχος, τεστοστερόνη, AI: Τι χρειάζεται πραγματικά ο άνθρωπος; Απαντήσεις επί σκηνής
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Στις 20 Ιουνίου σε μουσική διεύθυνση Ζακ Λακόμπ και σκηνοθεσία Παναγή Παγουλάτου
Ένα ποιητικό και βαθιά πολιτικό σκηνικό ανέβασμα χωρίς αποκλεισμούς στις 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου
Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια μιλάει για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη
H όπερα Εinstein on the Beach αποτελεί μια «κοσμική» προσευχή
Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Inter Alia»
Στις 13, 14, 27 και 28 Ιουνίου σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Στάθη Γράψα
Με αμείωτη ένταση, σαρδόνιο χιούμορ και σκηνές που ακροβατούν ανάμεσα στο πολιτικό θρίλερ και την οικογενειακή τραγωδία
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα προετοιμασίας εισαγωγικών εξετάσεων δραματικών σχολών
Μια παράξενη, ανάποδη ανάσταση από τον Φάνη Σακελλαρίου
Λεωφορείον ο Πόθος – 21/6, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος - Future Cargo – 23-28/6, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Τόσαις φοραίς τόσο κοντά να είμαι – 27 & 28/6, Εναλλακτική Σκηνή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.