Θεατρο - Οπερα

Στις 24 Μαΐου η απονομή του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη 2023»

Ποιες είναι οι ηθοποιοί που διεκδικούν τη διάκριση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2023: οι υποψήφιες ηθοποιοί

Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη 2023»: Η νέα ημερομηνία της απονομής και οι υποψηφιότητες

Η απονομή του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη 2023» θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες από σήμερα, στις 24 Μαΐου, 19:30 το απόγευμα στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη.

Όπως είναι γνωστό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και η Επιτροπή του Θεατρικού Βραβείου αποφάσισαν να απονείμουν δύο βραβεία, καθώς λόγω της πανδημίας covid-19 τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε η απονομή.

Υποψήφιες για το 2023 είναι: Η Αμαλία Αρσένη για το έργο «Η χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις» της Ορνέλα Βόρπσι, σε μετάφραση Μαρίας Σπυριδοπούλου και σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι στο Θέατρο Σταθμός. Η Αμαλία Καβάλη για τα έργα «Ο Γιατρός της Τιμής του» του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα και «Πόσο κοστίζει να ζεις» της Μαρτίνα Μάγιοκ – και τα δύο παρουσιάστηκαν σε μετάφραση-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα. Η Σοφία Κόκκαλη για το έργο «Το Σχολείο των γυναικών» του Μολιέρου σε μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη και διασκευή/σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου που είδαμε στο Φεστιβάλ Αθηνών (Πειραιώς 260). Η Μαρία Μοσχούρη για το έργο «Τουρνέ» του Ευριπίδη Λασκαρίδη, που παρουσιάστηκε στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την παιδική θεατρική παράσταση «Ο μαγικός κύκλος» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα. Η Κίττυ Παϊταζόγλου για την «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ, που σκηνοθέτησε η Μαρία Πρωτόπαππα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Η Ελένη Μπούκλη για τα έργα «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και «Η Φάρμα των ζώων» του Τζόρτζ Όργουελ στο Εθνικό Θέατρο, και τα δύο σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ