Θεατρο - Οπερα

Αυτές είναι οι υποψήφιες για το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2023

Τη σημαντική διάκριση διεκδικούν οι Αμαλία Αρσένη, Αμαλία Καβάλη, Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Μοσχούρη, Κίττυ Παϊταζόγλου και Ελένη Μπούκλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2023: οι υποψήφιες ηθοποιοί

Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2023: οι έξι υποψήφιες νέοι ηθοποιοί

Ποιες ηθοποιοί θα λάβουν το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2023; Μετά από δύο χρονιές απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η διάκριση που θέσπισε το 2007 το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη ως αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού θα απονεμηθεί φέτος σε δύο ερμηνεύτριες. Το βραβείο συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους και ανέρχεται σε 3.000 ευρώ ενώ η τιμώμενη κάθε φορά κρατά για έναν χρόνο την αγαπημένη καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Υποψήφιες για το 2023 είναι: Η Αμαλία Αρσένη για το έργο «Η χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις» της Ορνέλα Βόρπσι, σε μετάφραση Μαρίας Σπυριδοπούλου και σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι στο Θέατρο Σταθμός. Η Αμαλία Καβάλη για τα έργα «Ο Γιατρός της Τιμής του» του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα και «Πόσο κοστίζει να ζεις» της Μαρτίνα Μάγιοκ – και τα δύο παρουσιάστηκαν σε μετάφραση-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα. Η Σοφία Κόκκαλη για το έργο «Το Σχολείο των γυναικών» του Μολιέρου σε μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη και διασκευή/σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου που είδαμε στο Φεστιβάλ Αθηνών (Πειραιώς 260). Η Μαρία Μοσχούρη για το έργο «Τουρνέ» του Ευριπίδη Λασκαρίδη, που παρουσιάστηκε στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την παιδική θεατρική παράσταση «Ο μαγικός κύκλος» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα. Η Κίττυ Παϊταζόγλου για την «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ, που σκηνοθέτησε η Μαρία Πρωτόπαππα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Η Ελένη Μπούκλη για τα έργα «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και «Η Φάρμα των ζώων» του Τζόρτζ Όργουελ στο Εθνικό Θέατρο, και τα δύο σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη.

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Αμαλία Μουτούση και Ρένη Πιττακή. Η απονομή φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου 2023 στις 20:00 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, στον εκθεσιακό χώρο όπου παρουσιάζεται η έκθεση «Μυστήριο 17 Μελίνα» (Αποθήκη 3, Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ