- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Οι ζωές τους στη σκηνή
8+1 παραστάσεις με πρωταγωνίστριες γυναίκες της ιστορίας και του μύθου, φιγούρες εμβληματικές ή και της διπλανής πόρτας
Αφιέρωμα Ημέρα της Γυναίκας: 9 θεατρικές παραστάσεις με τη γυναίκα σε πρώτο πλάνο
Amalia Melancholia
Μια ανατομική ανωμαλία δεν της επέτρεψε να γίνει μητέρα, αλλά η ίδια ήλπιζε η Ιστορία κάποτε να της δώσει τον τίτλο της βασίλισσας των φοινίκων. Η Έμιλυ Κολιανδρή ντύνεται το κοστούμι της βασίλισσας Αμαλίας, που στιγματίστηκε για την ατεκνία της, αλλά το πάθος της για τη φύση «γέννησε» τον Εθνικό Κήπο. Στην παράσταση της Ζωής Χατζηαντωνίου, οι σκέψεις της αναδύονται συνειρμικά, όπως τις κατέγραψε η ίδια στις 887 επιστολές που έστειλε στον πατέρα της από το 1836 μέχρι το 1853.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 2104143310
Αντιγόνη
Μια από τις κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης δραματουργίας σχετικά με την εξουσία, η «Αντιγόνη» του Ανούιγ συνιστά μια μεταφορά για τον άνθρωπο ως μονάδα, αλλά και για τον αγώνα του απέναντι σε ένα παντοδύναμο και αυταρχικό κράτος. Η Μαρία Πρωτόπαππα ξαναφέρνει στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης το εμβληματικό κείμενο που πρωτοπαρουσίασε στην Ελλάδα ο Κάρολος Κουν (με την Έλλη Λαμπέτη). Ένα έργο που, όπως σημειώνει, «καλεί τους θεατές να σκεφτούν πάνω στο νόηµα της ζωής και να αρνηθούν κάθε µορφή συµβιβασµού»
Θέατρο Τέχνης – Υπόγειο, 2103228706, 2103222760
Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης, 2107223010
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» (Μέγαρο Μουσικής), 2107234567
Θέατρο Χώρα, 2108673945
Αντλώντας υλικό από αληθινές συνεντεύξεις και περιστατικά, το έργο που υπογράφει δραματουργικά και σκηνοθετικά η Έλενα Μαυρίδου εξερευνά τα όρια της πραγματικότητας, της λογικής και της ελευθερίας βούλησης των γυναικών που κυοφορούν, δίνοντας μάχη για τη μητρότητα. Μια παράσταση στα όρια της περφόρμανς και του σωματικού θεάτρου, για την αγάπη και τη μνήμη, τον έρωτα και τη διαφορετικότητα, την απώλεια και τα όνειρα των ανθρώπων για τη δημιουργία μιας νέας ζωής.
Θέατρο Χώρος, 2103426736
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκοτεινά ανθρώπινα μονοπάτια και αδιέξοδες σχέσεις επί σκηνής
Αυτό που περιμένουμε είναι να δημιουργηθεί και να υποστηριχθεί σοβαρά μια σκηνή για τα εκλεκτά ελληνικά έργα του 20ού αι. Και να ανατεθεί στους καλύτερους συγγραφείς μας να γράψουν νέα.
Μια γυναικεία φιγούρα- σύμβολο, ένας ρόλος-σταθμός και μια νέα θεατρική σκηνή
Η αντιφατική δύναμη της μητρικής αγάπης
Όταν η μάχη για φαγητό οδηγεί σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων
Μια πολυεπίπεδη προσέγγιση στη ζωή και το έργο της Πατρίσια Χάισμιθ
Εξερευνώντας την αγάπη, την εξουσία και την ανθρώπινη ανάγκη για αποδοχή
Ο ξένος δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε…
Ουσιαστική επικοινωνία, συντροφικότητα, τρυφερότητα, οι βασικές ανάγκες που τείνουμε να ξεχνάμε…
Δύο αδελφές, μία παράδοξη ιστορία
Μια διαφορετική κωμωδία όπου το κοινό αποφασίζει για τη ζωή του πρωταγωνιστή
Ο σημαντικός σκηνοθέτης έρχεται στην Ελλάδα με τέσσερις θεατρικούς μονολόγους
Ο γνωστός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο Κοιμώμενος Χαλεπάς- Σάλος Άγιος» στο θέατρο Καλιρρόης
Γιάννης Τσορτέκης και Έλενα Μαυρίδου αναμετρώνται με ένα έργο για την επιθυμία, την κοινωνική ανισότητα, την έλξη και την καταστροφική δύναμη της εξουσίας.
Ένα ταξίδι στα άδυτα της ανθρώπινης ύπαρξης
Μια μουσική κωμωδία με σαρκοβόρες διαθέσεις
Παραστάσεις που θέτουν ερωτήματα γύρω από την ηθική, την ελευθερία, τη χειραγώγηση και την αυτοδιάθεση
Όταν σβήνουν οι κάμερες μιας τηλεοπτικής εκπομπής...
Iσορροπώντας ανάμεσα στο καυστικό χιούμορ και το βαθύ δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.