- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός Μπεν Κρος
Σε ηλικία 72 ετών - Ήταν γνωστός για το ρόλο του στην ταινία «Οι Δρόμοι της Φωτιάς»
Ο βρετανός θεατρικός και κινηματογραφικός ηθοποιός Μπεν Κρος πέθανε χθες, Τρίτη 18 Αυγούστου, σε ηλικία 72 ετών.
Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Μπεν Κρος.
Όπως ενημέρωσε ο ατζέντης του, ο γνωστός για το ρόλο του στην ταινία Οι Δρόμοι της Φωτιάς (Chariots of Fire, 1981, σε σκηνοθεσία του Χιου Χάντσον) νικήθηκε από σύντομη ασθένεια.
«Ο Μπεν πέθανε ξαφνικά έπειτα από σύντομη ασθένεια», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ατζέντης του στο Λος Άντζελες.
Γεννημένος στο Λονδίνο, ο Μπεν Κρος έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το 1977, στην πολεμική ταινία A bridge too far, πλάι σε ιερά τέρατα όπως ο Σον Κόνερι, ο Μάικλ Κέιν, ο Ντερκ Μπόγκαρντ, ο Τζέιμς Κάαν, ο Άντονι Χόπκινς, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ κ.ά.
Αφού διακρίθηκε στη μουσική κωμωδία Σικάγο, επελέγη για να ενσαρκώσει το 1981, στους Δρόμους της Φωτιάς, τον αγγλοεβραίο αθλητή Χάρολντ Έιμπραχαμς, που εν μέσω του ολοένα εντεινόμενου αντισημιτισμού κυνηγά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924.
Η ταινία αυτή, που έμεινε στη μνήμη πολλών ιδίως χάρη στην εξαιρετική σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής που αποτελούσε το θέμα της, έργο του Vangelis (του Βαγγέλη Παπαθανασίου), απέσπασε τέσσερα Όσκαρ το 1982, ανάμεσά τους το βραβείο της καλύτερης ταινίας, όμως ο Μπεν Κρος δεν ήταν υποψήφιος.
Παρέμεινε πολύ ενεργός στο θεατρικό σανίδι. Έπαιξε εξάλλου τον ρόλο του πατέρα του Σποκ στο Star Trek (2009), σε σκηνοθεσία του Τζέι-Τζέι Έιμπραμς.
Ήταν πατέρας δύο παιδιών, του Θίο και της Λόρεν. Η κόρη του ανέφερε μέσω Facebook ότι «η καρδιά της έγινε κομμάτια» εξαιτίας του χαμού του. «Ήταν άρρωστος για κάποιο καιρό, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 - Ανοικτό Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Νταμάρι)
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Το αριστούργημα της παγκόσμιας κωμωδίας μιλά για την ανασφάλεια που όλοι έχουμε νιώσει με κάποιο τρόπο
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Τιφλίδας
Οι απονομές που ξεχώρισαν
Στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ μιλά για την επιστροφή στο θεατρικό του σπίτι και το ταξίδι της νέας του παράστασης
Η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Παχυσαρκία, άγχος, τεστοστερόνη, AI: Τι χρειάζεται πραγματικά ο άνθρωπος; Απαντήσεις επί σκηνής
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Στις 20 Ιουνίου σε μουσική διεύθυνση Ζακ Λακόμπ και σκηνοθεσία Παναγή Παγουλάτου
Ένα ποιητικό και βαθιά πολιτικό σκηνικό ανέβασμα χωρίς αποκλεισμούς στις 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου
Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια μιλάει για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη
H όπερα Εinstein on the Beach αποτελεί μια «κοσμική» προσευχή
Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Inter Alia»
Στις 13, 14, 27 και 28 Ιουνίου σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Στάθη Γράψα
Με αμείωτη ένταση, σαρδόνιο χιούμορ και σκηνές που ακροβατούν ανάμεσα στο πολιτικό θρίλερ και την οικογενειακή τραγωδία
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα προετοιμασίας εισαγωγικών εξετάσεων δραματικών σχολών
Μια παράξενη, ανάποδη ανάσταση από τον Φάνη Σακελλαρίου
Λεωφορείον ο Πόθος – 21/6, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος - Future Cargo – 23-28/6, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Τόσαις φοραίς τόσο κοντά να είμαι – 27 & 28/6, Εναλλακτική Σκηνή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.