- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H Ομάδα Κουκλοθεάτρου «Merlin» δραστηριοποιείται στο κουκλοθέατρο από το 1995, με παραστάσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια για την κούκλα και το θέατρό της. Έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με εξαίρετους καλλιτέχνες όπως οι Tiger Lillies, οι Dirty Granny Tales και οι Opera Chaotique. Είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου της Διεθνούς Ένωσης της Κούκλας Unima Hellas.
Μετά την περιοδεία τους, τα τελευταία 2 χρόνια, σε διεθνή φεστιβάλ και θέατρα σε όλη την Ευρώπη, οι «Merlin» επιστρέφουν στην Αθήνα με την παράσταση «CLOWNS’ HOUSES», στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2014, στο θέατρο OLVIO.

Η παράσταση «CLOWNS΄ HOUSES», έκανε πρεμιέρα στο Βερολίνο στις 21 Απριλίου 2012, κι από τότε, έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 16 χώρες. Τον Ιούλιο του 2012 βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερης παράστασης στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Kotor art και τον Οκτώβριο του 2012, με το βραβείο επίκαιρης παράστασης στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στο Torun της Πολωνίας. Το Βερολίνο την κατέταξε στις 10 θεατρικές προτάσεις για το Μάρτιο του 2013, ενώ τoν Απρίλιο του 2014, θα κάνει πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

«CLOWNS’ HOUSES – A puppet theory for the human nothing»
Με την Edith Sitwell να σιγοψιθυρίζει στο πίσω μέρος του μυαλού της, η ομάδα «Merlin», δημιούργησε το «CLOWNS’ HOUSES», την πρώτη της παράσταση για ενήλικο κοινό. Ένα κτίριο, πέντε διαμερίσματα, έξι κεντρικοί χαρακτήρες. Χαρακτήρες κωμικοτραγικοί που «σέρνουν» την ύπαρξή τους στην μίζερη ζωή τους. Ο θεατής παρακολουθεί μέσα από ένα σκοτεινό κλειστοφοβικό περιβάλλον, τη συμβατική καθημερινότητά τους. Τους φόβους και τις εμμονές τους, τη μοναξιά... Η ομάδα «παίζει» με τις εμμονές αυτές, τις δαιμονοποιεί και στο τέλος, με τον πιο βίαιο τρόπο, τους τιμωρεί αλλά και τους λυτρώνει.





Συντελεστές
Εμψύχωση,Σκηνικά, Κούκλες, Φωτισμοί: Ντέμη Παπαδά, Δημήτρης Στάμου, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Στάμου, Μουσική: Αχιλλέας Χαρμπίλας, Αφήγηση: Χρήστος Ανδροβιτσανέας, Φωτογραφίες: Δημήτρης Πούπαλος
Ώρες παραστάσεων: Σάββατο 22/02 στις 22:00, Κυριακή 23/02 στις 20:00 και 22:00
Ώρες κράτησης εισιτηρίων: 17.00 - 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Επικοινωνία Merlin Puppet Theatre
Email:merlinpuppetry@gmail.com
Σελίδα: www.merlinpuppetry.gr
Facebook: www.facebook.com/MerlinPuppetTheatre
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα παρουσιάσει την παράσταση «Το φονικό της Ιζαμπέλας Μόλναρ» στο πλαίσιο της ενότητας «Φθινόπωρο – ΑΠΟΗΧΟΙ»
Από τις Ευτυχισμένες Μέρες του Μπέκετ στον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ, δείτε όλες τις φετινές παραστάσεις
Ο Σάββας Στρούμπος σκηνοθετεί την τραγωδία του Ευριπίδη
Η πλοκή φέρνει στο φως τις αντιθέσεις ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, τον μύθο και τον ρεαλισμό
H μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στην Αττική
Η γνωστή ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η φωνή της Λουντμίλα» στο θέατρο Τζένη Καρέζη- Μια παράσταση με αφορμή τα 40 χρόνια από την έκρηξη του Τσέρνομπιλ
Παραστάσεις που συνεχίζονται από τις προηγούμενες σεζόν
Στον κεντρικό ρόλο, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου - Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας
Η παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν επιστρέφει τη σεζόν 2026- 2027 σε νέα θεατρική στέγη
Η ηθοποιός, σκηνοθέτρια, ιδρύτρια και πρόεδρος της Womenale, μιλά στη Thess Voice
Τρεις παραγωγές που ξεχώρισαν στην Κύπρο την περασμένη σεζόν έρχονται στην Αθήνα
Οι θεατρικές παραστάσεις που έρχονται στα ανοιχτά θέατρα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας
Κοστούμια, φωτογραφίες και σπάνιο υλικό
Η κληρονομιά του ακροβατεί ανάμεσα στη Συντέλεια και στο ξεφάντωμα του καρναβαλιού
Με αφετηρία τον Δημοσθένη, η παράστση μιλά για την εξουσία του λόγου, την ταυτότητα και τους ανομολόγητους έρωτες
Η καλλιτεχνική διευθύντρια μιλάει για το θέατρο, τη δημιουργία και τη θέση την οποία υπηρετεί πιστά από το 2022.
Στο απόλυτο σκοτάδι, όλες οι αισθήσεις ξυπνούν
Ο προγραμματισμός για τη σεζόν 2026-2027
Ο ιδρυτής του νέου θεατρικού χώρου μιλά στην ATHENS VOICE για τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό του
Η παράσταση είχε αναβληθεί λόγω πυρκαγιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.