- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι θεατρικές παραγωγές «Chicago», «The Phantom of the Opera», «Βερβερίτσα Reloaded», «Μαμά» και «Του Κουτρούλη ο γάμος» της People Entertainment Group
Chicago
Το παγκοσμίου φήμης έργο των Τζον Κάντερ, Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι, ένα από τα κορυφαία μιούζικαλ που παρουσιάστηκαν ποτέ, ανεβαίνει στο πιο ιστορικό θέατρο της πόλης, το «Θέατρο Ολύμπια» (πρώην Λυρική Σκηνή), από τις 11 Δεκεμβρίου. Μια υπερπαραγωγή με 34 συντελεστές επί σκηνής, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, που πραγματεύεται τον κυνισμό των media και τις αδικίες του δικονομικού συστήματος, ενώ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν τη δεκαετία του 1920. Την απόδοση στα ελληνικά υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Πρωταγωνιστούν: Νάντια Μπουλέ, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αργύρης Πανταζάρας/Αιμιλιανός Σταματάκης (διπλή διανομή), Μίνως Θεοχάρης, Γιάννης Ποιμενίδης και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.
Θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας. Με τρεις preview παραστάσεις στις 13, 14 & 15/11. Πρεμιέρα στις 11 Δεκεμβρίου. Προπώληση στο viva.gr, πληροφορίες στο 2168004868.
The Phantom of the Opera
Το σπουδαιότερο μιούζικαλ όλων των εποχών, του Andrew Lloyd Webber, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τους αυθεντικούς πρωταγωνιστές του West End του Λονδίνου! Το Φάντασμα της Όπερας, ένα πλάσμα με φωνή αγγέλου φτιαγμένο από σκοτάδια και θρύλους, ερμηνεύει ο superstar του παγκόσμιου μουσικού θεάτρου Ben Forster, που κατέκτησε όλο τον κόσμο ως Ιησούς στο Jesus Christ Superstar. Στο ρόλο της νεαρής πριμαντόνας Κριστίν η Celinde Schoenmaker, μία από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του West End.
Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη στις 8 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής και στην Αθήνα την 1η Φεβρουαρίου στο Christmas Theater. Η παράσταση είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους. Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Προπώληση στο viva.gr, πληροφορίες στο 2168004868
Βερβερίτσα Reloaded
Χαρακτηρίστηκε ως η κωμωδία της χρονιάς και έρχεται στο ανακαινισμένο Θέατρο Λαμπέτη για δεύτερη χρονιά. Στο έργο, σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Μουτσινά, ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα στο γάμο του, θα χαθεί κάπου στην Πεντέλη και θα βρεθεί σε ένα παρατημένο θερμοκήπιο, όπου ζουν τρεις πολύ παράξενες αδελφές. Η Άινχόνχεν με τις αδερφές της Άινχόνχεν η οποία είναι μουγγή και κουτσή και Άινχόνχεν η οποία είναι τυφλή και κουφή. Τι θα συμβεί μέσα στην κρεβατοκάμαρα του θερμοκηπίου; Θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τις τρεις αδερφές; Παίζουν: Νίκος Μουτσινάς, Ματίνα Νικολάου, Φανή Γεωργακοπούλου, Σύνθια Μπατσή, Ελευθερία Μπενοβία.
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι. Προπώληση στο viva.gr, πληροφορίες στο 2168004868
Μαμά
Το βραβευμένο έργο της Marta Barcelo, που έκανε αίσθηση στο κοινό, αποτελεί ένα εξαίρετο δείγμα της σύγχρονης σκηνής του ισπανικού θεάτρου και μιλάει για την πανανθρώπινη σχέση μεταξύ μάνας και παιδιού. Ο Γιώργος Σουλεϊμάν, μετά τη μεγάλη επιτυχία της «Ουρανίας», που αγαπήθηκε πολύ από το θεατρικό κοινό, κέρδισε ένα ακόμα στοίχημα σκηνοθετώντας την Ελένη Καστάνη, σε έναν ρόλο ζωής για εκείνη και την Ευγενία Σαμαρά, η οποία αποτέλεσε μία αποκάλυψη στο ρόλο της κόρης. Σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ.
Νέο Θέατρο Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 & Πλαταιών, Κεραμεικός. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Προπώληση στο viva.gr, πληροφορίες στο 2168004868.
Του Κουτρούλη ο γάμος
Η Σμαράγδα Καρύδη σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη σπαρταριστή πολιτική σάτιρα του Ραγκαβή, του 1845, με τον Νίκο Κουρή στο ρόλο του Κουτρούλη. Ο Μανόλης Κουτρούλης, ένας ευκατάστατος ράφτης απ’ τη Σύρο, φτάνει στην Αθήνα για να ζητήσει σε γάμο την φιλόδοξη Ανθούσα, κόρη του ξενοδόχου Σπύρου. Η Ανθούσα έχει κρυφά απ’ τον πατέρα της σχέση με τον Λεωνίδα Ξανθούλη, έναν νεαρό αστυνομικό γραφέα και προκειμένου να αποφύγει τον γάμο με τον Κουτρούλη του θέτει έναν όρο: Για να γίνει γυναίκα του θα πρέπει να εγκαταλείψει τη ραπτική και να γίνει υπουργός! Στη σκηνή και μια ομάδα καταξιωμένων αλλά και νεότερων ηθοποιών και μουσικών που παίζουν, χορεύουν, τραγουδάνε και ερμηνεύουν τα τραγούδια της παράστασης σε μουσική του Μίνου Μάτσα.
Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 & Πλαταιών, Κεραμεικός. Προπώληση στο viva.gr, πληροφορίες στο 2168004868.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 - Ανοικτό Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Νταμάρι)
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Το αριστούργημα της παγκόσμιας κωμωδίας μιλά για την ανασφάλεια που όλοι έχουμε νιώσει με κάποιο τρόπο
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Τιφλίδας
Οι απονομές που ξεχώρισαν
Στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ μιλά για την επιστροφή στο θεατρικό του σπίτι και το ταξίδι της νέας του παράστασης
Η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Παχυσαρκία, άγχος, τεστοστερόνη, AI: Τι χρειάζεται πραγματικά ο άνθρωπος; Απαντήσεις επί σκηνής
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Στις 20 Ιουνίου σε μουσική διεύθυνση Ζακ Λακόμπ και σκηνοθεσία Παναγή Παγουλάτου
Ένα ποιητικό και βαθιά πολιτικό σκηνικό ανέβασμα χωρίς αποκλεισμούς στις 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου
Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια μιλάει για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη
H όπερα Εinstein on the Beach αποτελεί μια «κοσμική» προσευχή
Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Inter Alia»
Στις 13, 14, 27 και 28 Ιουνίου σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Στάθη Γράψα
Με αμείωτη ένταση, σαρδόνιο χιούμορ και σκηνές που ακροβατούν ανάμεσα στο πολιτικό θρίλερ και την οικογενειακή τραγωδία
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα προετοιμασίας εισαγωγικών εξετάσεων δραματικών σχολών
Μια παράξενη, ανάποδη ανάσταση από τον Φάνη Σακελλαρίου
Λεωφορείον ο Πόθος – 21/6, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος - Future Cargo – 23-28/6, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Τόσαις φοραίς τόσο κοντά να είμαι – 27 & 28/6, Εναλλακτική Σκηνή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.