- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Ελένη Ράντου φέρνει την «Τζάσμιν» στο θέατρο Διάνα
Μία κωμικοτραγική ιστορία χαμένων μεγαλείων
Η Ελένη Ράντου και ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου διασκευάζουν το σενάριο της «Τζάσμιν» του Γούντυ Άλλεν και ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί.
Το 2013 ο Γούντυ Άλλεν μας συστήνει την Τζάσμιν, μέσα από το πρόσωπο της Κέιτ Μπλάνσετ και την ταινία «Blue Jasmine». Την περασμένη σεζόν το σενάριο του Άλλεν διασκευάστηκε για πρώτη φορά θεατρικά, για να βρεθεί στο θέατρο Διάνα και να συγκινήσει 40.000 θεατές.
Η διασκευή αυτή αποτελεί «παιδί» της Ελένης Ράντου και του Βαγγέλη Χατζηνικολάου, με την πρώτη να ερμηνεύει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ο Σταμάτης Φασουλής έχει αναλάβει την σκηνοθεσία. Η παράσταση, μάλιστα, θα επιστρέψει και φέτος, από τις 11 Οκτωβρίου, για να μας πει για ακόμα μία φορά αυτή την ιστορία χαμένων μεγαλείων.
Η πλοκή για όποιον έχει δει το «Blue Jasmine» είναι λίγο πολύ η γνωστή, αφού στο κέντρο της η παράσταση παραμένει μία κωμικοτραγική περιγραφή ενός οδοιπορικού της πτώσης και της τραυματικής εμπειρίας της απώλειας· η Τζάσμιν είναι μία άλλοτε πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, που προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από το μηδέν μετά την οικονομική καταστροφή του άντρας της Αλ και την διάλυση του γάμου τους. Έτσι, χωρίς καθόλου χρήματα βρίσκει καταφύγιο σε μία λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, στο σπίτι της αδερφής της Τζίντζερ. Το πρόβλημα είναι ότι η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ, έναν άντρα που η Τζάσμιν κεραυνοβόλα απεχθάνεται. Το αποτέλεσμα; Η Τζάσμιν προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, τη στιγμή που βρίσκεται σε ένα εχθρικό περιβάλλον γεμάτο ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ενώ το παρόν της μοιάζει να μην μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν. Οι συνέπειες του συνδυασμού αυτού είναι τουλάχιστον απρόβλεπτες.
Στη σκηνή του θεάτρου Διάνα, δίπλα στην Ελένη Ράντου, θα βρεθούν οι Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος.
Μετά τις 19 Ιανουαρίου η παράσταση «Τζάσμιν» θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και στο θέατρο Ράδιο Σίτυ, ενώ την θέση του στο θέατρο Διάνα θα πάρει η νέα παράσταση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε κείμενα Οδυσσέα Ιωάννου και σκηνοθεσία της Ελένης Ράντου.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με τους δύο πρωταγωνιστές της παιδικής παράστασης «In motion» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Μια συζήτηση για το έργο «Ολική Άμεση Συλλογική Επικείμενη Επίγεια Σωτηρία», τις υπαρξιακές και κοινωνικές αφετηρίες που τροφοδοτούν το καλλιτεχνικό του όραμα, το θέατρο και την κοινωνία
Μιλήσαμε με τον στοχαστή της σύγχρονης σκηνής, με αφορμή την παράσταση «Ολική Άμεση Συλλογική Επικείμενη Επίγεια Σωτηρία» στο Θέατρο ΦΙΑΤ
Στιγμές από την πορεία της μεγάλης ντίβας που έμειναν ανεξίτηλες στον χρόνο
Είδαμε την παράσταση στο Hood Art Space και μιλήσαμε με τους συντελεστές για την επαφή μας με το χαμένο συναίσθημα
Εκατό χιλιάδες ευρώ τώρα ή ένα εκατομμύριο σε δέκα χρόνια; Εσύ τι θα επέλεγες; Πόσο κοστίζουν οι αρχές μας; Μπορεί μια απλή ερώτηση να διαλύσει μια σχέση;
Είδαμε την πρεμιέρα της παράστασης «Τα άνθη του κακού» στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και μιλήσαμε στον συγγραφέα και σκηνοθέτη του έργου
Ζωντανός διάλογος στις 7 Δεκεμβρίου με τίτλο «Θέατρο Σήμερα» - Οι ώρες και οι ημέρες της παράστασης «Μνήμη | Λήθη»
Ένα έργο λόγου και εσωτερικής έντασης, μια υπαρξιακή μονομαχία για το τι αξίζει να κρατήσει έναν άνθρωπο στη ζωή
Η μεγάλη παραγωγή κάνει πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου
Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 15 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου 2026
Μία πτήση. Μία έκρηξη. Μία δίκη. Οι θεατές στον ρόλο των ενόρκων.
Το αλληγορικό παραμύθι του βραβευμένου Γιάννη Ξανθούλη είναι ένας ύμνος για την αγάπη, την ισότητα, την ελευθερία, τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό στο περιβάλλον.
Ένα αναλόγιο-μαραθώνιος για τα δικαστικά έξοδα επιζωσών έμφυλης βίας
Η νέα σατιρική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα για την παράνοια της καθημερινότητας
Η Νικολέτα Βλαβιανού ερμηνεύει δυο μονολόγους επί σκηνής, το «Μια γυναίκα μόνη» του Ντάριο Φο και το «Η Μαμά-Φρικιό» της Φράνκα Ράμε
Μια παραβολή για τα γηρατειά, μια κωμωδία που εγείρει μια ολόκληρη σειρά προβληματισμών για τη συχνά σκληρή μοίρα των ηλικιωμένων στην κοινωνία μας
Μια μουσική κωμωδία για τα «κακώς κείμενα» του ελληνικού θεάτρου
Μια υβριδική αναμέτρηση με το πρώτο χειρόγραφο του Λιούις Κάρολ «Alice's adventures underground»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.