- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιούγκερμαν: Η sold-out παράσταση επιστρέφει τον Οκτώβριο
Ο γοητευτικός και δαιμόνιος Φινλανδός αριστοκράτης επιστρέφει
Η θεατρική παράσταση «Γιούγκερμαν» επιστρέφει στο θέατρο Πορεία με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου στις 9 Οκτωβρίου
Μετά από 150 sold-out παραστάσεις και 35.000 θεατές, ο «Γιούγκερμαν» επιστρέφει στο θέατρο Πορεία, για να μας μεταφέρει στην μεσοπολεμική Ελλάδα και αυτή τη θεατρική σεζόν. Το μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση από το 1938 έρχεται διασκευασμένο από τον Στρατή Πασχάλη και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσάρλοου, για να μας ξαναγνωρίσει το γοητευτικό και δαιμόνιο Φιλανδό αριστοκράτη, μέσα από το πρόσωπο του Γιάννη
Στάνκογλου.
Ένα καστ 20 πρωταγωνιστών ζωντανεύει για ακόμα μία φορά την ιστορία του άντρα που ανακάλυψε το «υψηλό» μέσα στην ελληνικότητα, αγγίζοντας την καρδιά κάθε θεατή. Δεν αποτελεί, όμως, μόνο ένα «παραμύθι» με μοναδικό σκοπό την ψυχογράφηση του
Γιούγκερμαν, αλλά και μία προσπάθεια του συγγραφέα να επικοινωνήσει με τον δικό του τρόπο την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της τότε εποχής, παραδίδοντας στον αναγνώστη - και τώρα θεατή - την δική του οπτική απέναντι στην μπολσεβίκικη επανάσταση, τον κομμουνισμό και το τσαρικό καθεστώς.
Οι γραμμές του Καραγάτση θα ζωντανέψουν ξανά από τις 9 Οκτωβρίου, για να μας πουν τη γνωστή τους πια ιστορία. Ο κεντρικός ήρωας, ο Φιλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, Ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ’ έναν Ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες… Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά αποκτώντας μία σημαντική θέση στην τράπεζα, πλούτο και γόητρο, ένας «αλήτης αριστοκράτης» που κάτω απ’ τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο.
Στη σκηνή του θεάτρου Πορεία θα δούμε τον Γιάννη Στάνκογλου ως Γιούγκερμαν, τον Χρήστο Μαλάκη ως Μιχάλη Καραμάνο και Σύλβεστρο, την Βασιλική Τρουφάκου ως Ντάινα και Λίλη, την Θάλεια Σταματέλου ως Βούλα, τον Γιάννη Σοφολόγη ως Γιώργο Μάζη και αστυφύλακα, τον Αλέξανδρο Βαμβούκο ως Κλεό και μάγκα (2), τον Χάρη Εμμανουήλ ως Σκλαβογιάννη, διευθυντή τραπέζης και Ντε Κρεσύ, τον Γιάννη Νταλιάνη ως Θωμά Παπαδέλη, σύμβουλο οικονομικών και Καρλ, την Δανάη Σαριδάκη ως Αλκμήνη και Σάσα, την Καίτη Μανωλιδάκη ως Ασπασία και μητέρα Καραμάνου, τον Δημήτρη Μπίτο ως Λιάπκιν, Μόγια και Πρίγκηπα Αρκάνωφ, τον Νίκο Καλαμό ως Γερο-Στρατή και υπηρέτη, την Λήδα Μανιατάκου ως Νίτσα, γυναίκα που τραγουδά και Αντιόπη, τον Αλκιβιάδη Μαγγόνα ως μάγκα (1), Πάυλο και νεαρό, την Μπίλιω Μαρνέλη ως κοσμική καλλονή, πόρνη (2) και συνοδό Γιώργου, την Ειρήνη-Ερωφίλη Κλέπκου ως τσιγγάνα, πόρνη (1), συνοδό Κλεό και Ελίζ, τον Ανδρέα Νάτσιο ως Νάσο, υπάλληλο και τραπεζικό, τη Στεφανία Γώγου ως γυναίκα συνοδό και τους Άγγελο Πιλιτσίδη, Μάριο Σουμάτη, Αντώνη Στάμου και Φίλιππο Τάρλοου ως μικρούς Γιούγκερμαν.
Δείτε το παρασκήνιο της παράστασης, από το πώς φτιάχτηκε, μέχρι το τι σκέφτονται οι ηθοποιοί για τους ρόλους τους εδώ:
Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ:
Περισσότερες Πληροφορίες:
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή - 19:30, Πέμπτη και Παρασκευή - 20:00, Σάββατο - 20:30
Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη - 20€ (VIP ζώνη), 15€ (Α’ και Β’ ζώνη), 14€ (Γ’ ζώνη), Πέμπτη έως Κυριακή - 25€ (VIP ζώνη), 20€ (Α’ ζώνη), 17€ (Β’ ζώνη), 14€ (Γ’ ζώνη), 17€ (άνω των 65), 15€ (φοιτητικό, νεανικό - κάτω των 22, ανέργων, ΑμΕΑ)
Εισιτήρια θα διατίθενται με προσφορά προπώλησης για τις παραστάσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής έως τις 31/8. Εισιτήρια VIP ζώνης 20€, Α’ ζώνης 15€, Β’ ζώνης 14€, Γ' ζώνης 12€.
Ιστοσελίδα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 - Ανοικτό Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Νταμάρι)
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Το αριστούργημα της παγκόσμιας κωμωδίας μιλά για την ανασφάλεια που όλοι έχουμε νιώσει με κάποιο τρόπο
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Τιφλίδας
Οι απονομές που ξεχώρισαν
Στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ μιλά για την επιστροφή στο θεατρικό του σπίτι και το ταξίδι της νέας του παράστασης
Η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Παχυσαρκία, άγχος, τεστοστερόνη, AI: Τι χρειάζεται πραγματικά ο άνθρωπος; Απαντήσεις επί σκηνής
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Στις 20 Ιουνίου σε μουσική διεύθυνση Ζακ Λακόμπ και σκηνοθεσία Παναγή Παγουλάτου
Ένα ποιητικό και βαθιά πολιτικό σκηνικό ανέβασμα χωρίς αποκλεισμούς στις 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου
Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια μιλάει για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη
H όπερα Εinstein on the Beach αποτελεί μια «κοσμική» προσευχή
Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Inter Alia»
Στις 13, 14, 27 και 28 Ιουνίου σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Στάθη Γράψα
Με αμείωτη ένταση, σαρδόνιο χιούμορ και σκηνές που ακροβατούν ανάμεσα στο πολιτικό θρίλερ και την οικογενειακή τραγωδία
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα προετοιμασίας εισαγωγικών εξετάσεων δραματικών σχολών
Μια παράξενη, ανάποδη ανάσταση από τον Φάνη Σακελλαρίου
Λεωφορείον ο Πόθος – 21/6, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος - Future Cargo – 23-28/6, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Τόσαις φοραίς τόσο κοντά να είμαι – 27 & 28/6, Εναλλακτική Σκηνή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.