- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκινά η προπώληση για τη Νόρμα της Λυρικής στο Ηρώδειο
Η Νόρμα επιστρέφει στην εντυπωσιακή σκηνοθεσία του Κάρλους Παντρίσσα των Λα Φούρα ντελς Μπάους
Η Νόρμα του Μπελλίνι επιστρέφει από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Στις 5, 7, 9 και 11 Ιουνίου 2019 οι παραστάσεις.
Την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, στις 12.00 το μεσημέρι, ξεκίνησε η προπώληση για τη Νόρμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία θα παρουσιαστεί στις 5, 7, 9, 11 Ιουνίου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών
Μια όπερα απολύτως και πολλαπλά συνδεδεμένη με την Ελλάδα, η Νόρμα του Μπελλίνι επιστρέφει από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο στις 5, 7, 9 και 11 Ιουνίου 2019. Το ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στην επίορκη πρωθιέρεια των Δρυιδών, τη νεότερη συνάδελφό της και τον Ρωμαίο ανθύπατο θα ξαναζωντανέψει στην εντυπωσιακή σκηνοθεσία του Κάρλους Παντρίσσα των Λα Φούρα ντελς Μπάους.
Ο Παντρίσσα είναι ένας από τους έξι καλλιτεχνικούς διευθυντές της διάσημης κολεκτίβας των Λα Φούρα ντελς Μπάους από τη Βαρκελώνη, οι οποίοι από το 1979 που ιδρύθηκαν έως σήμερα έχουν ασχοληθεί με κάθε μορφή των παραστατικών τεχνών: από το θέατρο δρόμου ως το ψηφιακό θέατρο και από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών της Βαρκελώνης ως την όπερα, στην οποία βρήκαν την ιδανική μορφή έκφρασής τους. H λίστα των συνεργασιών τους με σπουδαίες όπερες και φεστιβάλ είναι ατελείωτη: Παρίσι, Λονδίνο, Ζάλτσμπουργκ, Μαδρίτη, Βερόνα, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Λυών, Ρώμη, Φρανκφούρτη, Σύδνεϋ, Μόναχο, Χιούστον κ.ά., ενώ ατελείωτα είναι τα δημοσιεύματα και τα πρωτοσέλιδα στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου.
Διευθύνει ο διεθνώς καταξιωμένος αρχιμουσικός Γιώργος Μπαλατσινός. Στον ρόλο του τίτλου η διάσημη Ιταλίδα υψίφωνος Κάρμεν Τζανναττάζιο, η οποία έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα όπως, μεταξύ άλλων, η Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης, η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, το Ρεάλ της Μαδρίτης, η Κρατική Όπερα του Μονάχου, η Όπερα των Παρισίων, η Σκάλα του Μιλάνου, η Κρατική Όπερα της Βιέννης κ.ά. Στη δεύτερη διανομή τη Νόρμα ερμηνεύει η ανερχόμενη Αμερικανίδα υψίφωνος Μάρτζορι Όουενς, η οποία έχει ερμηνεύσει τον ρόλο με επιτυχία στην Εθνική Όπερα της Αγγλίας στο Λονδίνο.
Η προπώληση των εισιτηρίων για τη Νόρμα στο Ηρώδειο ξεκινά την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 στις 12.00 το μεσημέρι, και πραγματοποιείται στα:
- Ταμεία ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (Καθημερινά 09.00-21.00)
- Τηλεφωνικό κέντρο: +30 2130885700
- Ομαδικές κρατήσεις: +30 213 088 5742
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την όπερα στο Guide της Athens Voice
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια, με αφορμή την παράσταση «Θαυμαστός καινούριος κόσμος» στο θέατρο Δίπυλον
Μέσα από ρόλους, κίνηση και αυτοσχεδιασμούς, οι συμμετέχοντες εξερευνούν τον εαυτό τους, τις σχέσεις και τον κόσμο γύρω τους.
Η νέα σεζόν 2026-2027 ξεκινά κυρίως με επαναλήψεις από προηγούμενες χρονιές
Στη Σκιάθο του Παπαδιαμάντη η «Φόνισσα» βρήκε ξανά τη φωνή της
Μια συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης «Bacon» για τον έρωτα, τη βία και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, με αφορμή τη δεύτερη σεζόν του στο Θέατρο Άνεσις
Τιμώμενα πρόσωπα ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και η Άννα Βαγενά
Από μια σχολή θεάτρου σε έναν ζωντανό οργανισμό εκπαίδευσης, έρευνας και πολιτισμού
«Υπάρχουν ελάχιστα μέρη σε αυτόν τον πλανήτη όπου μπορούμε απλώς να είμαστε μαζί»
Οι παραγωγές που επιστρέφουν από προηγούμενες σεζόν και οι νέες πρεμιέρες
Special guest στην πρεμιέρα η Κατερίνα Στανίση
Πότε θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση
Μιλήσαμε με τους ηθοποιούς της μουσικοχορευτικής παράστασης σε σκηνοθεσία Ρέππα-Παπαθανασίου
Οι παραστάσεις της νέας σεζόν στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ολύμπια – Δημοτικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Η Σούλα Παρασίδη μιλά στην ATHENS VOICE για την Κάλλας, τη Living Opera και όσα καμία τεχνολογία δεν μπορεί να αναπαράγει στη ζωντανή σκηνή
Η μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος έρχεται στην Αθήνα
Σπουδαίοι δημιουργοί, μεγάλα κείμενα και επιστροφές σε παλιότερες παραγωγές από νέες σκηνοθετικές ματιές
Προνομιακά πακέτα εισιτηρίων για τις παραστάσεις στα θέατρα Χορν, Άνεσις και Νέος Ακάδημος
Με αφορμή τον απολογισμό της «Λυσιστράτης», ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ εξηγεί πώς η Θεσσαλονίκη σπάει τα σύνορα και ο πολιτισμός γίνεται το πιο ισχυρό διαβατήριο
Οι νέες παραγωγές και οι επαναλήψεις από προηγούμενες σεζόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.