- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η πιο ανατρεπτική Σταχτοπούτα σε περιμένει στο Μέγαρο Μουσικής (πριν τα μεσάνυχτα)
Μία παραμυθένια παράσταση από τα διάσημα μπαλέτα του Μόντε Κάρλο
Υπάρχει κάτι πιο μαγικό από τα Χριστούγεννα, κυρίως όταν είσαι παιδί; Ολόκληρη η πόλη λαμπυρίζει, μπορείς να ντυθείς με τα πιο όμορφα ρούχα σου, κάθε μέρα υπόσχεται καινούρια δώρα, ζεστή σοκολάτα και αγκαλιές και μία μουσική υπόκρουση γιορτινών ήχων σε ακολουθεί όπου κι αν πας. Σαν να ζεις σε παραμύθι.
Αναπόσπαστο κομμάτι όλης αυτής της ατμόσφαιρας είναι το Μέγαρο Μουσικής, το οποίο μπορεί να σε μαγνητίσει με τις φωτεινές του αίθουσες και το χριστουγεννιάτικο κλίμα με το που κάνεις το πρώτο βήμα πέρα από την είσοδο. Για μία βραδιά που θα μείνει πραγματικά αξέχαστη τόσο στα μικρότερα μέλη της οικογένειας όσο και στα μεγαλύτερα, έχουμε να προτείνουμε (με γνήσιο ενθουσιασμό) τη φετινή παράσταση της Σταχτοπούτας από τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο.
Η περίφημη χορευτική ομάδα του Πριγκιπάτου του Μονακό, μια από τις σημαντικότερες και πλέον καταξιωμένες ομάδες χορού παγκοσμίως, θα μας παρουσιάσει στην σκηνή της Αίθουσας Τριάντη μία απίστευτα ονειρική εκδοχή της Σταχτοπούτας, για να γνωρίσουμε το παραμύθι από την αρχή και να ανακαλύψουμε μία εντελώς διαφορετική πτυχή του.
Τι θα ήταν λοιπόν η αγαπημένη μας πριγκίπισσα πίσω από το μαγικό γοβάκι, την άμαξα και το ραβδί της νεραϊδονονάς; Ένα απλό κορίτσι και τίποτα λιγότερο. Ένα κορίτσι δυναμικό, που υπομένει τις δυσκολίες χωρίς να χάσει την καλή της ψυχή, αισθάνεται, έχει δίψα για ζωή και περιπέτεια και φυσικά ερωτεύεται. Αυτή η πρωταγωνίστρια λοιπόν θα λάμψει στην σκηνή του Μεγάρου, μέσα από μία σύγχρονη και τρομερά πρωτότυπη παραγωγή από με την υπογραφή του Ζαν-Κριστόφ Μαγιό.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπαλέτων του Μόντε Κάρλο κι ένας από τους σημαντικότερους χορογράφους της γενιάς του, υπογράφει την γοητευτική και άκρως μουσική αυτή παράσταση - εμπειρία, που έχει καθηλώσει το κοινό και έχει συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές, όπου και αν έχει παρουσιαστεί. Η αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ, τα αφαιρετικά σκηνικά του Ερνέστ Πινιόν-Ερνέστ και τα υπέροχα κουστούμια του Ζερόμ Καπλάν, συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα σπάνιας ομορφιάς, που σίγουρα θα κάνει τα φετινά Χριστούγεννα ακόμα πιο παραμυθένια.
Με μία αφαιρετική και συμβολική προσέγγιση που επικεντρώνεται στα συναισθήματα που πηγαίνουν την διαχρονική ιστορία παρακάτω, η Σταχτοπούτα μεταμορφώνεται σε σύμβολο ενηλικίωσης και γυναικείας χειραφέτησης χωρίς καμία βοήθεια από ξόρκια και μαγικά φίλτρα. Όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στο αρχικό υλικό του παραμυθιού και χωρίς να χάνεται ούτε για μία στιγμή ο ρομαντισμός και η πολύτιμη αισθητική του μπαλέτου.
Το αποτέλεσμα είναι μία μουσικοχορευτική πανδαισία που θα γεμίσει την καρδιά του κάθε θεατή με παντοδύναμα συναισθήματα και πλούσιες εικόνες από τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, μίας από τις πιο κορυφαίες χορευτικές ομάδες παγκοσμίως.
Πριν τα μεσάνυχτα.
Μην το χάσετε.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Σάββας Στρούμπος σκηνοθετεί την τραγωδία του Ευριπίδη
Η πλοκή φέρνει στο φως τις αντιθέσεις ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, τον μύθο και τον ρεαλισμό
H μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στην Αττική
Η γνωστή ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η φωνή της Λουντμίλα» στο θέατρο Τζένη Καρέζη- Μια παράσταση με αφορμή τα 40 χρόνια από την έκρηξη του Τσέρνομπιλ
Παραστάσεις που συνεχίζονται από τις προηγούμενες σεζόν
Στον κεντρικό ρόλο, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου - Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας
Η παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν επιστρέφει τη σεζόν 2026- 2027 σε νέα θεατρική στέγη
Η ηθοποιός, σκηνοθέτρια, ιδρύτρια και πρόεδρος της Womenale, μιλά στη Thess Voice
Τρεις παραγωγές που ξεχώρισαν στην Κύπρο την περασμένη σεζόν έρχονται στην Αθήνα
Οι θεατρικές παραστάσεις που έρχονται στα ανοιχτά θέατρα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας
Κοστούμια, φωτογραφίες και σπάνιο υλικό
Η κληρονομιά του ακροβατεί ανάμεσα στη Συντέλεια και στο ξεφάντωμα του καρναβαλιού
Με αφετηρία τον Δημοσθένη, η παράστση μιλά για την εξουσία του λόγου, την ταυτότητα και τους ανομολόγητους έρωτες
Η καλλιτεχνική διευθύντρια μιλάει για το θέατρο, τη δημιουργία και τη θέση την οποία υπηρετεί πιστά από το 2022.
Στο απόλυτο σκοτάδι, όλες οι αισθήσεις ξυπνούν
Ο προγραμματισμός για τη σεζόν 2026-2027
Ο ιδρυτής του νέου θεατρικού χώρου μιλά στην ATHENS VOICE για τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό του
Η παράσταση είχε αναβληθεί λόγω πυρκαγιών
Οι πρεμιέρες και οι επαναλήψεις στα θέατρα Άνεσις, Νέος Ακάδημος και Χορν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.