Θεατρο - Οπερα

Άντζελα Γκερέκου: Επιστρέφει στο Ηρώδειο με «Έρωτες και θρήνους γυναικών»

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα στο Σπίτι του Ηθοποιού

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
angie.jpg

Η πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου, επιστρέφει στο θέατρο με μία παράσταση αφιερωμένη στον Ευριπίδη και στο Σπίτι του Ηθοποιού από τη σκηνή του Ηρωδείου.

Το Ίδρυμα Σπίτι του Ηθοποιού, ο πολιτιστικός οργανισμός Sound & Picture Theatre Production και ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος στήνουν την παράσταση «Έρωτες και θρήνοι γυναικών». 

Επτά γυναικείες επιβλητικές μορφές, τα ονόματα των οποίων είναι και οι τίτλοι από τις τραγωδίες του Ευριπίδη «Άλκηστη», «Ανδρομάχη», «Μήδεια», «Ιφιγένεια», «Ελένη», «Εκάβη» «Ηλέκτρα» στον εμβληματικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 9:00 μμ.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος συνεργάζεται με τον μουσικό Δημήτρη Παπαδημητρίου για την πρωτότυπη μουσική , όπως με την σπουδαία χορογράφο Έρση Πήττα για τη διδασκαλία και την κίνηση του χορού, σε νέα μετάφραση του Γιώργη Έξαρχου.

Σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιοί ερμηνεύουν τις 7 ηρωίδες του Ευριπίδη. Άννα Φόνσου, Άντζελα Γκερέκου, Κατερίνα Διδασκάλου,Θεοδώρα Τζήμου, Βασιλική Τρουφάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη. «Είναι αλήθεια ότι οι γυναικείες πρωταγωνιστικές μορφές, πάντα ακραίες, αλλά και γοητευτικές, στις τραγωδίες του Ευριπίδη, δεν ακολουθούν τα καθιερωμένα μέχρι τότε δεδομένα χαρακτηριστικά δράσης», δήλωσε ο σκηνοθέτης της παράστασης.


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Άννα Πιρότσι στην Επίδαυρο - Ανασύνθεση της ιστορικής παράστασης «Μήδεια» του 1961
Άννα Πιρότσι: Η Ιταλίδα υψίφωνος μιλάει για τη Μήδεια λίγο πριν τη δούμε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

«Θα νιώσω την ψυχή της Μήδειας να περιπλανιέται στο αρχαίο θέατρο και θα δανειστώ λίγο από αυτήν για να την ερμηνεύσω με τον δικό μου τρόπο».

Ίων, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Ο ΘΟΚ επιστρέφει στην Επίδαυρο με τον Ίωνα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου

Ένας βιασμός, μια ανεπιθύμητη κύηση, ένα νόθο παιδί δίχως ταυτότητα και μια γυναίκα που παλεύει για την αυτοδιάθεσή της απέναντι στην πατριαρχία και τη θεοκρατία

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY