Θεατρο - Οπερα

Η Ωραία του Πέραν για 2η χρονιά

Ένας έρωτας από τα στενά του Βοσπόρου και τα προάστια της Κωνσταντινούπολης

133779-304819.JPG
Άντρια Καλαϊτσίδου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327371-676510.jpg

Το ερωτικό ρομάντζο του Δημήτριου Παπαδόπουλου, "Η Ωραία του Πέραν",  αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα των λαϊκών θιάσων. Η ερωτική ιστορία του Αιμίλιου και της Ερμιόνης, ξαναζωντανεύει για δεύτερη χρονιά και για λίγες παραστάσεις στο Δώμα,  στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Η Ωραία του Πέραν, γράφτηκε το 1920 και έγινε best-seller της εποχής. Είναι μια παράσταση που υπερασπίζεται με πάθος το "μαύρο" ρομαντισμό της εποχής της και τον ανεκπλήρωτο έρωτα δύο νέων, μια αγάπη που έχει συγκινήσει τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Ηθοποιοί και θεατές έρχονται αντιμέτωποι με την αγάπη, τη μοναξιά, τη ζήλια, την απογοήτευση, με την ίδια τη ζωή και την τυχαιότητά της.

Στην παράσταση του Νέου Κόσμου οι δυο ερμηνευτές, με "εργαλεία" τη ζωντανή μουσική της πολίτικης λύρας και "δάνεια" από τα ανεβάσματα των λαϊκών θιάσων οδηγούν το κοινό και "βυθίζονται" και οι ίδιοι στην αναβίωση ενός  τόσο κλισέ ρομάντζου.

 

Συντελεστές της παράστασης:

Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου

Σκηνοθεσία: Θεοδώρα Καπράλου, Γιώργος Παπαγεωργίου

Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης

Ενδυματολογική επιμέλεια: Ιωάννα Τσάμη

Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα

Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ζηνοβία Κανελλοπούλου

Παίζουν: Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντιγόνη Φρυδά

 

Info: "Η Ωραία του Πέραν", Θέατρο του Νέου Κόσμου(Δώμα), Αντισθένους 7 και Θαρύπου, 3/10-29/11, Δευτέρα -Τρίτη, 21:15, 210 9212900

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΏ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ