- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Chicago
Ebb & Bob Fosse. Φέρνει αέρα Μπρόντγουεϊ στην Ελλάδα με τις σκηνοθεσίες του στα μιούζικαλ ο Σταμάτης Φασουλής. Φέτος παρκάρει τη «Rolls Roys των Musical» στο Παλλάς, από την οποία αποβιβάζονται Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αντώνης Λουδάρος, (σε ρόλο έκπληξη) η Μαρινέλλα και άλλοι 14 ντυμένοι με κοστούμια Ντένης Βαχλιώτη! Με το που ανάβουν τα φώτα στο σκηνικό των Γιώργο Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη όλα γίνονται… τζαζ, πιστόλια και αντιζηλίες αναλαμβάνουν δράση έχοντας στη μέση την αιώνια αντιπαλότητα μιας ξανθιάς με μια μελαχρινή. Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός.
Από 27/10, Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, 210 3213.100
Κράμερ εναντίον Κράμερ

Ξέρουμε την ταινία. Όμως έχει προηγηθεί το θεατρικό του Avery Corman, που εδώ διασκευάζει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου. Με την Ελένη Σκότη στη σκηνοθεσία (σε συνεργασία με τη Δάφνη Λαρούνη), η Μαρία Ζορμπά και ο Δημήτρης Αλεξανδρής θα βρεθούν διεκδικητές της επιμέλειας του παιδιού τους μετά το χωρισμό. Ποιες ισορροπίες άραγε θα κρατήσει η παράσταση; Θα διχάσει το κοινό, όπως συνέβη με την ταινία; Ερωτήματα που προκαλούν ακόμα περισσότερο την περιέργεια για το τι θα δούμε από τέλη Οκτωβρίου στο θέατρο Εμπορικόν. Παίζουν (επίσης): Αθηνά Μαξίμου, Χριστόδουλος Στυλιανού, Δημήτρης Μαύρος και τα παιδιά (εναλλάξ) Γιάννης Μπαριάμης, Άλκης Πανταζόπουλος, Μάρκος Δελατόλας.
Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Ψυρρή, 210 3211.750 Τετ. 20.00, Πέμ. 21.00, Παρ. 21.00, Σάβ. 18.00 (Λαϊκή) & 21.00, Κυρ. 18.00 & 21.00. € 20, 17 (Λαϊκή), 15 (Φ), 10 (Ανέργων, απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)
Μια τρελή, τρελή σαραντάρα

Στο παιχνίδι μεταξύ μας ποιες σύγχρονες ηθοποιοί θα μπορούσαν να παίξουν ρόλους παλιών Ελλήνων ηθοποιών, η Βίκυ Σταυροπούλου πάντα κερδίζει το ρόλο της Ρένας Βλαχοπούλου. Οπότε, τι πιο λογικό να γίνει η Τζένη Πετρομιχάλη στο έργο των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου. Μόνο να τη δείτε να χορεύει ντυμένη στα 70s με τον Ivan Svitailo, έχετε πεθάνει στα γέλια. Δίπλα της τα αυστηρά αδέρφια της (Δημήτρης Μαυρόπουλος, Ελένη Κρίτα), η «κολλητή» (Βάσω Γουλιελμάκη) και η οικονόμος (Νεφέλη Ορφανού). Παίζει και ο Γιώργος Δεπάστας. Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης.
Μικρό Παλλάς Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, 210 3210.025 Τετ. 20.00, Πέμ. 21.00, Παρ. 21.00, Σάβ. 18.00 (Λαϊκή) & 21.00, Κυρ. 18.00 & 21.00. € 20 (πλατεία), 17 (Λαϊκή), 15 (Φ), 10 (Ανέργων, απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)
I am what I am

«I am what I am» εξομολογείται ο Τάκης Ζαχαράτος σε μια οne man show παράσταση που σκηνοθετεί, με 6 μουσικούς επί σκηνής και τόσους «guests» όσους ποτέ δεν έχουμε δει μαζί, φυσικά μέσω των μιμήσεών του: Βουγιουκλάκη, Μερκούρη, Bassey, Μοιραράκη, Καζαντζίδης, Σαπουντζάκη. Αλλά και το τρίο ρακέτα (Κανάκης, Λάτσιος και Αρναούτογλου) βρίσκεται, μεταξύ άλλων, εδώ σε απρόσμενες καταστάσεις. Μα τόσο καψούρα είναι η Μύριαμ Απλού για τον Τσίπρα; Και ο δεσμός της με τον πρόεδρο της Βουλής τι έγινε;
Θέατρο Αλίκη Αμερικής 4, 210 3210.021 Τετ. 20.00, Πέμ. 21.00, Παρ. 21.00, Σάβ. 21.00, Κυρ. 20.00. € 20 (πλατεία), 15 (Φ), 10 (Ανέργων, απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)
Ο γυάλινος κόσμος

Όσοι τον είδαν πέρυσι μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Όσοι δεν πρόλαβαν, έχουν την ευκαιρία να τον δουν φέτος. Η εκσυχρονιστική σκηνοθετική ματιά της Κατερίνας Ευαγγελάτου πάνω στο αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς όχι μόνο ανέδειξε τις λεπτές ισορροπίες μεταξύ των ηρώων αλλά και σημεία του χαρακτήρα τους που δεν φανταζόμασταν, δημιουργώντας ένα χώρο μεταξύ πραγματικότητας και αναμνήσεων (με τη χρήση βιντεοπροβολών). Σημειώστε τους ηθοποιούς: Ναταλία Τσαλίκη (μάνα), Αντίνοος Αλμπάνης (Τομ), Αμαλία Νίνου (Λώρα) και Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τζιμ).
Θέατρο Δημήτρης Χορν Αμερικής 10, 210 3612.500 Τετ. 18.30, Παρ. 21.15, Σάβ. 18.30, Κυρ. 21.15. € 20 (πλατεία), 5 (Φ), 10 (Ανέργων, απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)
Οι περιπέτειες του Μάικ

Θέατρο Αλίκη Αμερικής 4, 210 3210.021 Τετ. 20.00, Πέμ. 21.00, Παρ. 21.00, Σάβ. 21.00, Κυρ. 20.00. € 20 (πλατεία), 15 (Φ), 10 (Ανέργων, απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας) Σ’ έναν εχθρικό κόσμο, άγνωστο, ο Μάικ μαθαίνει να αντιμετωπίζει τους κινδύνους με θάρρος, χιούμορ και «όπλο» την αθωότητά του. Όμως μέσα από μια πορεία γεμάτη περιπέτειες, ο Μάικ ο Φασολάκης θα βρει τη φιλία και την ασφάλεια στο πρόσωπο της Αγάπης, αλλά και ένα καινούργιο «σπίτι». Τον κήπο της, όπου εκεί θα γνωρίσει πόσο σημαντική είναι η φιλία δίπλα στον Βλάρο τον Γλάρο, τα δύο Πουλάκια, τον Σβέρδα και τη Σβίρδα, το Σάλι το Σαλιγκάρι, τη Φουρφουρίτσα τη Φραγκοσυκιά. Ο ήρωας της Μαρί Κυριακού μεταφέρθηκε στη σκηνή σε σκηνοθεσία Θέμις Μαρσέλλου, επιφυλάσσοντας και μια έκπληξη. Σ’ ένα μαγνητοσκοπημένο στιγμιότυπο εμφανίζεται η Μαρί Κυριακού στο πλευρό του Σάκη Ρουβά. Πρωταγωνιστούν: Αργύρης Αγγέλου, Βανέσα Αδαμοπούλου, Μαρία Βασιλάτου, Πάνης Καλοφωλιάς, Νεφέλη Παπαδερού, Ολυμπία Σκορδίλη, Βησσαρίων Τσιώνας.
Θέατρο Αλίκη Αμερικής 4, 210 3212.144, Σάβ. 11.30, 15.00, Κυρ. 11.30, 15.00. € 15
Δαίμονες
Σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και σκηνογραφική επιμέλεια Μανόλη Παντελιδάκη, η περίφημη ροκ όπερα «Δαίμονες» του Νίκου Καρβέλα και του Σταύρου Σιδερά επιστρέφει στο Παλλάς 22 χρόνια μετά την πρώτη, πολύ επιτυχημένη παρουσίασή της. Φυσικά, με την Άννα Βίσση ως βασίλισσα Ροζάνα να ηγείται πολυμελούς ομάδας ηθοποιών και τραγουδιστών. (από τον Μάρτιο 2013)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας ύμνος στην ελευθερία και τον έρωτα -Σκηνοθέτης ο Ένκε Φεζολλάρι
Ναταλία Γεωργοσοπούλου, Σάββας Στρούμπος και Φανή Βοβώνη μετέφρασαν για πρώτη φορά στα ελληνικά τις επιστολές που συνέταξε η Ουλρίκε Μάινχοφ μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας
Ο επικεφαλής του Royal Ballet ευχαρίστησε τον Τιμοτέ Σαλαμέ
Πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και κάποιες επαναλήψεις από προηγούμενες χρονιές που έρχονται για λίγες παραστάσεις
Η γνωστή ηθοποιός μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τον μονόλογο «Girls and boys» που συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Αλάμπρα
Οι παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία τον Απρίλιο και τον Μάιο
Η διάσημη όπερα του Μπιζέ στην πιστή «ανακατασκευή» της παρισινής της πρεμιέρας του 1875
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Θάνατος παλληκαριού» του Κωστή Παλαμά στον Μικρό Κεραμεικό
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Μισάνθρωπος» στο θέατρο Φιλίπ
Η θεατρική σεζόν ολοκληρώνεται για πολλά θέατρα - Αναμένονται όμως πολλές πρεμιέρες τον Απρίλιο
Ο Βαγγέλης Παπαδάκης και η Νάνα Παπαδάκη πρωταγωνιστούν στο καλύτερο έργο του Τενεσί Ουίλιαμς μετά το «Λεωφορείο ο Πόθος» όπως ο ίδιος ο συγγραφέας το χαρακτήρισε
Ένα τοπόσημο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, μέσα από «σημειωματάρια» μιας άλλης εποχής
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Αλεξάνδρεια Βασίλη Βλάχου μιλά για την παράσταση «Η Ήμερη και το εικόνισμα», όπου υποδύεται τον ενεχυροδανειστή
Η νέα παραγωγή από την Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το έργο μέσα από μια σύγχρονη σκηνική ματιά
Τα δυο αδέρφια μας μίλησαν για την παράσταση «Η τελευταία έξοδος - Ρίτα Χέιγουρθ» που σκηνοθετούν στο Άνεσις
Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο Ιππόκαμπος» στον Μικρό Κεραμεικό, ένα έργο για τον έρωτα και τις επιλογές μας
Ο διακεκριμένος συνθέτης μας εισάγει στο αλλόκοτο, γεμάτο γόνιμες αντιφάσεις και σαρκασμό καφκικό σύμπαν
Πολλές θεατρικές παραστάσεις ολοκληρώνουν τον κύκλο τους την Κυριακή των Βαΐων
Πώς οι θεραπευόμενοι βλέπουμε τους θεραπευτές μας, τι είναι αυτή η περίεργη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στις πολυθρόνες και τι ιδιόμορφος χρόνος που είναι ο Αόριστος.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.