- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος» των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα είναι το «χρυσόψαρο» μέσα στη «γυάλα» της Κατερίνας Παπουτσάκη, σ’ αυτό το έργο που αν και παραμένει κλασικό για τις ατάκες του, βγαίνει από τα αριστερά ως επίκαιρο εξαιτίας των περιβόητων κόκκινων ντοσιέ – δες απάτες. Σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας. Από 24/10, Θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης», Κυψέλης 54, Αθήνα, 210 8827.000
Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης ανέλαβε το ρόλο που έδωσε όσκαρ στον Ντάστιν Χόφμαν για τον «Άνθρωπο της βροχής» (Γκλόρια) • Τα «Κόκκινα Φανάρια» θα ανάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος στο Εθνικό Θέατρο • «Μέσα από το σπασμένο καθρέφτη» του Μπέργκμαν θα κοιτάζουν στο Απλό Θέατρο • «Έγκλημα στα παρασκήνια» θα στηθεί στο Από Μηχανής θέατρο από την Κατερίνα Μπερδέκα • «Frankenstein Junior» (Ακροπόλ), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (Μικρό Παλλάς), «Άντρες έτοιμοι για όλα» (Λαμπέτη), «Κράμερ εναντίον Κράμερ» (Εμπορικόν), «Chicago», (Παλλάς)
All time classic
Έργα με πλούσια θεατρική καριέρα

«Ο Επιθεωρητής έρχεται» του Τζον Πρίσλεϊ. Γράφτηκε το 1944, αναφέρεται στο 1912, αλλά αφορά το 2012, αφού θέμα του είναι η «ατομική ευθύνη» και τι είναι αυτό που συνιστά μια κοινωνία. Όλα αυτά, όμως, έξυπνα δοσμένα, σε δεύτερο επίπεδο, αφού σε πρώτο έχουμε ένα αστυνομικό δράμα και ωραίο σασπένς. Ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Βαλτινός (που πρωταγωνιστεί) επιχείρησε και μια ανατροπή, δίνοντας το ρόλο του Επιθεωρητή σε ένα νέο ηθοποιό, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο.
Θέατρο Ιλίσια, Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασιλίσσης Σοφίας, 210 7210.045, 210 7216.317
Η «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ιονέσκο σε σκην. Δημήτρη Κομνηνού (από 10/11, Θέατρο Βικτώρια) • «Γυάλινος κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς σε σκην. Κατερίνας Ευαγγελάτου («Δημήτρης Χορν») • «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ σε σκην. Κωστή Καπελώνη (Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου) • «Η κυρά της θάλασσας» του Ερίκου Ίψεν σε σκην. Γιάννη Βούρου και Μαίρης Βιδάλη (Διάχρονο) • [Προσεχώς] «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Ευγένιου Ο’Νηλ σε σκην. Γιάννη Χουβαρδά (Εθνικό) • Ο «Βυσσινόκηπος» του Άντον Τσέχοφ σε σκην. Παντελή Δεντάκη (Θέατρο του Νέου Κόσμου) • «Το τέλος του παιχνιδιού» του Σάμιουελ Μπέκετ σε σκην. Δημήτρη Λιγνάδη .(Από Μηχανής) • «Mατωμένος Γάμος» του Φεντερίκο Λόρκα (Θέατρο Piccolo)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες παραγωγές και οι επαναλήψεις από προηγούμενες σεζόν
Θα παρουσιάσει την παράσταση «Το φονικό της Ιζαμπέλας Μόλναρ» στο πλαίσιο της ενότητας «Φθινόπωρο – ΑΠΟΗΧΟΙ»
Από τις Ευτυχισμένες Μέρες του Μπέκετ στον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ, δείτε όλες τις φετινές παραστάσεις
Ο Σάββας Στρούμπος σκηνοθετεί την τραγωδία του Ευριπίδη
Η πλοκή φέρνει στο φως τις αντιθέσεις ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, τον μύθο και τον ρεαλισμό
H μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στην Αττική
Η γνωστή ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η φωνή της Λουντμίλα» στο θέατρο Τζένη Καρέζη- Μια παράσταση με αφορμή τα 40 χρόνια από την έκρηξη του Τσέρνομπιλ
Παραστάσεις που συνεχίζονται από τις προηγούμενες σεζόν
Στον κεντρικό ρόλο, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου - Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας
Η παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν επιστρέφει τη σεζόν 2026- 2027 σε νέα θεατρική στέγη
Η ηθοποιός, σκηνοθέτρια, ιδρύτρια και πρόεδρος της Womenale, μιλά στη Thess Voice
Τρεις παραγωγές που ξεχώρισαν στην Κύπρο την περασμένη σεζόν έρχονται στην Αθήνα
Οι θεατρικές παραστάσεις που έρχονται στα ανοιχτά θέατρα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας
Κοστούμια, φωτογραφίες και σπάνιο υλικό
Η κληρονομιά του ακροβατεί ανάμεσα στη Συντέλεια και στο ξεφάντωμα του καρναβαλιού
Με αφετηρία τον Δημοσθένη, η παράστση μιλά για την εξουσία του λόγου, την ταυτότητα και τους ανομολόγητους έρωτες
Η καλλιτεχνική διευθύντρια μιλάει για το θέατρο, τη δημιουργία και τη θέση την οποία υπηρετεί πιστά από το 2022.
Στο απόλυτο σκοτάδι, όλες οι αισθήσεις ξυπνούν
Ο προγραμματισμός για τη σεζόν 2026-2027
Ο ιδρυτής του νέου θεατρικού χώρου μιλά στην ATHENS VOICE για τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.