- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Μουσική Τεχνόπολη επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με 18 συναυλίες
Από τις 2 έως τις 21 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί μια σειρά από live
Η Μουσική Τεχνόπολη 2025 επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με συναυλίες που καλύπτουν όλα τα μουσικά γούστα
Ο Σεπτέμβριος στην Αθήνα θα είναι γεμάτος συναυλίες. Το δεύτερο μέρος της φετινής Μουσικής Τεχνόπολης 2025 επιστρέφει από τις 2 έως τις 21 Σεπτεμβρίου με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που φιλοδοξεί να κρατήσει την πόλη ζωντανή μέχρι το φθινόπωρο.
Μουσική Τεχνόπολη 2025: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου
Το πρόγραμμα της Μουσικής Τεχνόπολης 2025 για τον Σεπτέμβριο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιτεχνική ποικιλομορφία. Για τρεις γεμάτες εβδομάδες θα συνυπάρξουν στον εμβληματικό χώρο του Δήμου Αθηναίων παραδοσιακοί ήχοι, εναλλακτικό ροκ, ελληνική urban pop, έντεχνο, ηλεκτρονική μουσική, μέχρι και διεθνές heavy metal. Η αυλαία ανοίγει την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου με την 5η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, όπου καταξιωμένοι δημιουργοί όπως ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ο Θέμης Καραμουρατίδης, τα αδέρφια Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης, ο Απόστολος Κίτσος, η Δήμητρα Σελεμίδου, ο Σπύρος Παρασκευάκος και ο Θοδωρής Νικολάου υποδέχονται πάνω από 40 νέες φωνές και δημιουργούς σε μια βραδιά-γιορτή με ελεύθερη είσοδο.
Ακολουθεί, στις 3 Σεπτεμβρίου, η εμφάνιση των Γιώργου και Νίκου Στρατάκη, οι οποίοι φέρνουν στη σκηνή τις μουσικές και τις ρίζες της Κρήτης μέσα από ένα δυναμικό μουσικό πάντρεμα του χθες με το σήμερα. Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, ο ανατρεπτικός Σπύρος Γραμμένος γιορτάζει 15 χρόνια δισκογραφίας, με μια συναυλία γεμάτη φίλους και συνεργάτες: Φοίβο Δεληβοριά, Μιρέλα Πάχου, Jerome Kaluta, Δημήτρη Μητσοτάκη, Μαρία Παπαγεωργίου, Ζακ Στεφάνου, Καλογεράκια, Κωνσταντίνο Πουλή, Polko, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Νεφέλη Φασούλη. Η Χατζηφραγκέτα μπάντα επιστρέφει στις 5 Σεπτεμβρίου για να ανεβάσει ρυθμούς με το δικό της, μοναδικό μείγμα χιούμορ και groove, ενώ οι Planet of Zeus γιορτάζουν 25 χρόνια ενεργούς πορείας με ένα επετειακό show, στις 6 Σεπτεμβρίου, έχοντας μαζί τους τους Khirki ως special guests.
Παράλληλα, πέρα από συναυλίες, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης εντάσσεται για πρώτη φορά και το Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Φιλοξενίας Χορού, σε συνεργασία με το Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ., με τα Dance Residencies Open Days (4–6 Σεπτεμβρίου), ένα τριήμερο σύγχρονου χορού με ελεύθερη είσοδο. Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, το cult αριστούργημα του Σταύρου Τσιώλη «Ας περιμένουν οι γυναίκες» ζωντανεύει στη σκηνή με τη συνοδεία της πολυμελούς Babis Batmanidis Company, που ερμηνεύει ζωντανά όλα τα τραγούδια της ταινίας. Ο Σεπτέμβρης συνεχίζεται με τον Ραψωδό Φιλόλογο στις 9 Σεπτεμβρίου, την επιστροφή του Κ. Βήτα στις 10 Σεπτεμβρίου, τη Lila στις 11 Σεπτεμβρίου με τον πρώτο της δίσκο «Apotipoma», και το Rock Hard Festival Greece στις 12 & 13 Σεπτεμβρίου, που φιλοξενεί κορυφαία ονόματα της διεθνούς metal σκηνής όπως οι Hammerfall, Overkill, Candlemass με τον Messiah Marcolin, Gus G., Innerwish, Heavens Gate, Cobra Spell και άλλους. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται και πάλι στις 14 Σεπτεμβρίου με τη σύμπραξη των Nightstalker και Naxatras, ενώ στις 15 Σεπτεμβρίου, ο πολυοργανίστας και πολυσχιδής Κωσταντής Πιστιόλης φέρνει παραδοσιακούς ήχους σε έναν ηλεκτρικό διάλογο με τον πειραματισμό. Ο APON στις 16 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει το tour του «Ονειροπόλος», ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη επιστρέφει με ένα νέο σχήμα υπό τη μουσική διεύθυνση του Ευριπίδη Ζεμενίδη, μετά από μια δεκαετία κοινής πορείας. Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου το Ρίζες ΦΕΣΤ μας καλεί σε ένα παραδοσιακό γλέντι με τους Ρετσέλι, Nostos Band, Κυρατζήδες, Ξέφραγο Αμπέλι και Γκιντίκι, λίγο πριν το φινάλε.
Η αυλαία πέφτει εντυπωσιακά στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου με το Death Disco Open Air Festival, που φιλοξενεί 14 συγκροτήματα από την παγκόσμια dark alternative σκηνή, με headliners τη new wave ποιήτρια Anne Clark, τον θρυλικό Peter Hook (Joy Division, New Order), καθώς και σχήματα όπως οι Xmal Deutschland, Cold Cave, The Chameleons, Corpus Delicti, Spiritual Front, Incirrina, Buzz Kull, Valisia Odell και Klangstabil.
Παράλληλα, όλες οι βραδιές της Μουσικής Τεχνόπολης αποκτούν κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς οι θεατές θα μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του έργου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.). Οι προσφορές θα κατευθυνθούν στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών, που στηρίζει πάνω από 3.500 οικογένειες σε ανάγκη.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ανά ημέρα:
Τρίτη 2/9
5η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου
Τετάρτη 3/9
Γιώργος και Νίκος Στρατάκης
Πέμπτη 4/9 – Σάββατο 6/9
Dance Residencies Open Days
Πέμπτη 4/ 9
Σπύρος Γραμμένος «Δεκαπέντε χρόνια δίσκοι»
Συμμετέχουν: Φοίβος Δεληβοριάς, Καλογεράκια, Jerome Kaluta, Δημήτρης Μητσοτάκης, Μαρία Παπαγεωργίου, Μιρέλα Πάχου, Κωνσταντίνος Πουλής, Polko, Ζακ Στεφάνου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νεφέλη Φασούλη
Παρασκευή 5/9
Χατζηφραγκέτα
Σάββατο 6/9
Planet of Zeus – 25th Anniversary Show
Special guests: Khirki
Κυριακή 7/9
«Ας περιμένουν οι γυναίκες» – Babis Batmanidis Company
Τρίτη 9/9
Ραψωδός Φιλόλογος
Τετάρτη 10/9
Κ. Βήτα
Πέμπτη 11/9
Lila – «Apotipoma» Live Concert
Παρασκευή 12/9
Rock Hard Festival Greece – day 1
Hammerfall, Overkill, Innerwish, Cobra Spell, Ganzi Gun
Σάββατο 13/9
Rock Hard Festival Greece – day 2
Candlemass ft. Messiah Marcolin, Gus G. & friends, Heavens Gate / Masters of Ceremony, The Crypt, Battleroar
Κυριακή 14/9
Nightstalker – Naxatras
Δευτέρα 15/9
Κωσταντής Πιστιόλης
Τρίτη 16/9
APON – Oneiropolos Summer Tour 2025
Πέμπτη 18/9
Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Παρασκευή 19/9
Ρίζες ΦΕΣΤ
Ρετσέλι, Nostos Band, Κυρατζήδες, Ξέφραγο Αμπέλι, Γκιντίκι
Σάββατο 20/9
Death Disco Open Air Festival – day 1
Peter Hook & The Light, Xmal Deutschland / Anja Huwe, Cold Cave, Buzz Kull, Blakaut, Valisia Odell, Aux Animaux
Κυριακή 21/9
Death Disco Open Air Festival – day 2
Anne Clark & Band, The Chameleons, Eddie Dark, Corpus Delicti, Klangstabil, Spiritual Front, Incirrina
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.