Μουσικη

Πέθανε ο Steve Harwell, πρώην τραγουδιστής των Smash Mouth

Ήταν 56 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Steve Harwell, πρώην τραγουδιστής των Smash Mouth
O Steve Harwell, πρώην τραγουδιστής των Smash Mouth © Getty Images

Steve Harwell: Πέθανε σε ηλικία 56 ετών το ιδρυτικό μέλος και πρώην τραγουδιστής των Smash Mouth

Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο Στιβ Χάργουελ (Steve Harwell), ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστής μέχρι το 2021 του ροκ συγκροτήματος Smash Mouth.

Ο Χάρτγουελ νοσηλευόταν στο σπίτι του στο Άινταχο, όπου έφυγε από τη ζωή έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια και φίλους του.

«Ο Steve Harwell ήταν ένας αυθεντικός Αμερικανός σταρ. Μια προσωπικότητα μεγαλύτερη από τη ζωή που εκτοξεύτηκς στα αστέρια», αναφέρει σε δήλωση στο CNN ο μάνατζέρ του, Robert Hayes.

Και συνέχισε: «Πρέπει να θυμόμαστε τον Στιβ για την αταλάντευτη προσήλωσή του, το πάθος του και την αποφασιστικότητά του να φτάσει στη φήμη. Το γεγονός ότι κατάφερε αυτό τον σχεδόν αδύνατο στόχο με αρκετά περιορισμένη εμπειρία στη μουσική κάνει τα κατορθώματά του ακόμα πιο αξιομνημόνευτα. Τα μόνα εργαλεία του ήταν η ακαταμάχητη γοητεία, η χαρισματική προσωπικότητά του, η ατρόμητα ριψοκίνδυνη φιλοδοξία του και τα βασιλικά του κότσια».

Η δήλωση καταλήγει: «Ο Στιβ έζησε τη ζωή στο 100%. Το άστρο του έλαμψε λαμπρό προτού σβήσει. Καληνύχτα και αναπαύσου εν ειρήνη, γνωρίζοντας ότι στόχευσες στα αστέρια και σαν από μαγεία πέτυχες τον στόχο του».

Ποιος είναι ο Steve Harwell των Smash Mouth

Ο Steve Harwell ήταν ιδρυτικό μέλος και επί πολλά χρόνια τραγουδιστής των Smash Mouth, γνωστότερος από τα τραγούδια «All Star» και «I'm a Believer» που κατέκτησαν τα charts.

«Η εμβληματική φωνή του Steve είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της γενιάς του. Ο Steve αγαπούσε τους οπαδούς και λάτρευε να παίζει», δήλωσε ο Hayes.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του Harwell, το συγκρότημα ήταν υποψήφιο για Grammy για την καλύτερη ποπ ερμηνεία από ντουέτο ή συγκρότημα για το «All Star», ένα τραγούδι που έγινε καλτ μετά την εμφάνισή του στο soundtrack της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Shrek» του 2001.

Smash Mouth - All Star (Official Music Video)

Ο ίδιος ο Harwell κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να ενισχύσει την πρώιμη φήμη του συγκροτήματος, πηγαίνοντας προσωπικά το «Astro Lounge» σε ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα.

«Δεν κάνουμε ποτέ τίποτα παραδοσιακό», δήλωσε ο Harwell το 1999. «Ποτέ δεν περνάμε από την μπροστινή πόρτα. Είναι πάντα η πίσω πόρτα ή ένα ανοιχτό παράθυρο ή κάτι τέτοιο, για να παιχτεί το υλικό μας».

Μετά την αποχώρηση του Harwell το 2021 για λόγους υγείας, το συγκρότημα συνέχιζεται με νέο τραγουδιστή, τον Zach Goode.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.