Μουσικη

Ghost: Γιατί απαγόρευσαν κινητά και smart watch στις συναυλίες τους στο Λος Άντζελες

Οι συμπτώσεις με τις περιπτώσεις των Bob Dylan και Jack White

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ghost: Γιατί απαγόρεψαν κινητά και smart watch στις συναυλίες τους στο Λος Άντζελες
© Marc Pfitzenreuter / Getty Images

Ghost: Απαγόρευσαν τα κινητά και τα smart watch στις δύο ζωντανές εμφανίσεις τους στο Kia Forum του Λος Άντζελες

Από τις 2 Αυγούστου το πασίγνωστο συγκρότημα Ghost με τους εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο, ρόκαρε για χάρη της καλοκαιρινής του περιοδεία RE - IMPERATOUR. Μαζί με τους εκλεκτούς καλεσμένους τους Amon Amarth, το συγκρότημα από το Λινκόπινγκ της Σουηδίας βρέθηκε σε συνολικά 27 προορισμούς σε όλη την Αμερική και ολοκλήρωσε τις παρουσίες του το διήμερο 11 και 12 Σεπτεμβρίου στο Kia Forum του Λος Άντζελες.

Η μπάντα κατάφερε να γίνει viral τις τελευταίες ώρες, αλλά όχι μόνο για χάρη της μουσικής της. Το συγκρότημα μέσω των social media ανακοίνωσε πως στις τελευταίες δύο ζωντανές του εμφανίσεις δεν θα επιτραπεί στους θεατές η χρήση κινητών τηλεφώνων και smart watch.

Ghost: Οι συμπτώσεις με τις περιπτώσεις των Bob Dylan και Jack White

Η διάσημη ροκ μπάντα από τη Σουηδία, η οποία πριν από λίγο μόλις καιρό έκλεψε τις εντυπώσεις και στη χώρα μας, έκανε αίσθηση με την απόφασή της να απαγορέψει ρητά τη χρήση κινητών τηλεφώνων και smart watch στα δύο τελευταία live της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το γεγονός, καθώς στο παρελθόν κάτι ανάλογο έχουν πράξει και άλλοι καλλιτέχνες όπως ο Bob Dylan και Jack White.

Για να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο, έπρεπε να χρησιμοποιηθεί μία πατέντα της εταιρείας Yondr, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο. Η συγκεκριμένη εταιρεία από την ίδρυσή της το 2014 δημιουργεί ειδικές θήκες, στις οποίες το κινητό ή η κάθε συσκευή κλειδώνει και φυλάσσεται. Αν κάποιος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης χρειαστεί το τηλέφωνό του τότε πηγαίνει σε ειδικό χώρο, που διαμορφώνει η εταιρεία στο venue, και ζητάει ξεκλείδωμα της θήκης.

Οι Ghost έκαναν γνωστή τη συγκεκριμένη απόφαση μέσω των social media.

«Δεν θα επιτραπεί η χρήση κινητών τηλεφώνων, smart watch και παρόμοιων αξεσουάρ στον χώρο της συναυλίας. Με τον ερχομό σας στο στάδιο θα αφήσετε τα αντικείμενά σας αυτά στις ειδικές θήκες της εταιρείας Yondr, οι οποίες θα ανοιχτούν εκ νέου μετά το τέλος του event. Αν κάποιος από τους θεατές φανεί ότι χρησιμοποιεί ηλεκτρονική συσκευή, θα τον συνοδεύσει εκτός η ασφάλεια του γηπέδου. Εκτιμούμε τη συνεργασία σας στο να δημιουργηθεί μία όμορφη εμπειρία χωρίς κινητά τηλέφωνα» ανέφεραν οι Ghost στην ανακοίνωση.

Από την άλλη, τα στελέχη του Kia Forum έκαναν γνωστό ότι η μπογιά προσώπου θα επιτρέπεται στους φανς του συγκροτήματος αλλά απαγορεύονται ρητά οι μάσκες.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το γκρουπ πήρε μία τέτοια απόφαση για τις δύο αυτές live εμφανίσεις του στην Πόλη των Αγγέλων. Ο Bob Dylan σε συναυλία του στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2022 είχε πράξει κάτι ανάλογο και έπειτα εξήγησε μέσω δήλωσής του ότι «Με μία τέτοια εμπειρία νομίζω δημιουργούμε πιο όμορφες αναμνήσεις για όλους τους θεατές. Τα μάτια μας ανοίγουν λίγο περισσότερο και οι αισθήσεις μας οξύνονται όταν μένουμε μακριά από την τεχνολογία και εργαλεία που μας έχουν επιβάλει να χρησιμοποιούμε καθημερινά. Αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο».

Μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει πάντως το γεγονός οι δύο ζωντανές εμφανίσεις στο Λος Άντζελες να μαγνητοσκοπήθηκαν για επαγγελματικούς λόγους και να βγουν στη δημοσιότητα στο μέλλον.

Ghost - Twenties (Official Lyric Video)

Τα δύο τελευταία live των Ghost στο Kia Forum του Λος Άντζελες έδωσαν τη δυνατότητα στους φανατικούς οπαδούς τους να ακούσουν για πρώτη φορά ζωντανά το τραγούδι «Twenties» από τον δίσκο «Impera». Το κομμάτι έχει κλέψει τις εντυπώσεις, κάτι που έγινε και στα δύο show με 8 χορευτές ντυμένους με στολές σκελετού να πλαισιώνουν τη ροκ μπάντα από τη Σουηδία.  

Φυσικά δεν υπάρχουν πλάνα από κινητό γι΄ αυτό το εντυπωσιακό αν μη τι άλλο θέαμα.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ