Μουσικη

Οι Gorillaz αποκαλύπτουν το νέο τους άλμπουμ «Cracker Island» με πολλούς προσκεκλημένους

Από τους Tame Impala μέχρι τη Stevie Nicks, το πρώτο εικονικό συγκρότημα όλων των εποχών επιστρέφει γεμάτο ενέργεια

Gorillaz: Δείτε το βιντεοκλίπ του νέου τραγουδιού «New Gold» με τους Tame Impala και Bootie Brown από το καινούργιο άλμπουμ «Cracker Island»

Gorillaz: Δείτε το βιντεοκλίπ του νέου τραγουδιού «New Gold» με τους Tame Impala και Bootie Brown από το καινούργιο άλμπουμ «Cracker Island»

Οι Gorillaz, το πρώτο εικονικό συγκρότημα όλων των εποχών, ενθουσίασαν το πιστό και μεγάλο fan base τους, με τα αποκαλυπτήρια των λεπτομερειών για το νέο τους άλμπουμ που θα τιτλοφορείται “Cracker Island” και θα κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου 2023.

Το επιδραστικό virtual σχήμα των Damon Albarn και Jamie Hewlett (δείτε εδώ το εξώφυλλο που σχεδίασε ο Jamie Hewlett των Gorillaz για την ATHENS VOICE τον Ιούνιο του 2005), πρωτοπόρησε την περίοδο της πανδημίας με το άλμπουμ “Song Machine, Season One: Strange Timez” και δυόμισι χρόνια μετά επιστρέφει με 10 καινούργια τραγούδια.

Το νέο τραγούδι “New Gold”, που παρουσιάστηκε live τον Αύγουστο στο φεστιβάλ All Points East κι επιλέχθηκε ως το νέο τους single, βρίσκει τους Gorillaz να συνεργάζονται με τους Tame Impala και Bootie Brown και αντηχεί τη funky ενέργεια που φαίνεται να τους διακατέχει. Η λίστα των προσκεκλημένων μουσικών που θα ακούσουμε στο άλμπουμ “Cracker Island” όμως είναι μεγάλη και περιλαμβάνει τους Stevie Nicks, Thundercat, Beck, Bad Bunny και Adeleye Omotayo.

Gorillaz - New Gold ft. Tame Impala & Bootie Brown (Official Visualiser)

«Έχοντας αρχικά ως βάση τα Kong Studios στο δυτικό Λονδίνο, το γκρουπ των ακατάλληλων μουσικών -Murdoc, Noodle, Russel και 2D- μετακόμισε στο Silverlake της Καλιφόρνια καθώς στρατολογούν νέα μέλη για να εγγραφούν στο “The Last Cult” σε αναζήτηση της μοναδικής αλήθειας για να φιξαριστεί ο κόσμος… Πληροφορίες από το Golden State αναφέρουν ότι ο Murdoc είναι ερωτευμένος με την κυρία της διπλανής πόρτας. Ο Rusell είναι κολλημένος στην τηλεόραση. Η Noodle συντάσσει ένα εγχειρίδιο σοφίας και γνώσης. Και o 2D είναι απασχολημένος με το να είναι 2D» τονίζει σε ανακοίνωση με το γνωστό μετα-χιούμορ του το συγκρότημα.

Gorillaz - Cracker Island ft. Thundercat (Official Video)

«Tο “Cracker Island” είναι ο ήχος της αλλαγής και το ρεφρέν της κολεκτίβας», εξηγεί η lead guitarist Noodle, με τον ντράμερ Russel να προσθέτει: «Όταν έρθει ο απολογισμός, πρέπει να είσαι έτοιμος να περάσεις την πύλη. Το “Cracker Island” έχει τους κωδικούς εισόδου…». Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, το νέο, όγδοο άλμπουμ των Gorillaz, όπως και τα προηγούμενα επτά, θα έχει μεγάλη ποικιλία ρυθμών κι ενδιαφέρον.

Δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του νέου άλμπουμ «Cracker Island»

Gorillaz: Δείτε το βιντεοκλίπ του νέου τραγουδιού «New Gold» με τους Tame Impala και Bootie Brown από το καινούργιο άλμπουμ «Cracker Island»
  1. Cracker Island feat. Thundercat
  2. Oil feat. Stevie Nicks
  3. The Tired Influencer
  4. Tarantula
  5. Silent Running feat. Adeleye Omotayo
  6. New Gold feat. Tame Impala & Bootie Brown
  7. Baby Queen
  8. Tormenta feat. Bad Bunny
  9. Skinny Ape
  10. Possession Island feat. Beck

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ