Μουσικη

Ο Ηρακλής στην disco

O Andy Butler των Hercules and Love Affair μιλά για τη σχέση του με την Ελληνική μυθολογία.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 360
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16005-35700.jpg

Πριν 3 χρόνια το gay crowd της Αθήνας (και όχι μόνο) βρήκε τον ύμνο του, το «Blind» των Hercules – με τη φωνή του ειδώλου τους, Anthony. Τώρα, οι «Ηρακλής και ο Έρωτας» επιστρέφουν στη σκηνή και στις πίστες της πόλης, καυτοί και glitter.

id: To πρότζεκτ του DJ Andy Butler που μέσω του Daniel Wang βρέθηκε στην DFA με το ντούπερ single «Βlind» που είχε γράψει ειδικά για τον  Antony, με την ελπίδα να το τραγουδήσει κόντρα στο μέχρι τότε ρεπερτόριό του. Ήταν ήδη φίλοι μέσω κοινών γνωστών, αλλά κυρίως μέσω των κολλημάτων τους για ονόματα όπως οι Cocteau Twins και Alison Moyet.

Ηοme… Nέα Υόρκη.

Επιρροές… Disco, new wave, Chicago house, Detroit techno.

 

Αναφορές… Arthur Russell, Giorgio Moroder, Yazoo, Gino Soccio, Kate Bush.

 

Ατμόσφαιρα: Nεοϋορκέζικα Sex Clubs στα τέλη του ’70, όπως το  Plato’s Retreat.

 

Oνομασία Προέλευσης: Από την ελληνική μυθολογία. Ο Αndy Butler μελετούσε στο κολέγιο ομοφυλοφιλικά θέματα στην αρχαία ελληνική τέχνη. Hercules ήταν alias του Marshall Jefferson, ενώ πολλοί DJs δανείζονταν ελληνικά ονόματα (Αdonis).

 

Update… Mετακόμισαν από την DFA στη Μοshi Moshi με νέο άλμπουμ.

 To «Blue Songs», disco-house ύφος, με νέες ερμηνεύτριες την πρώην φαν Shaun Wright και την Aerea Negrot από Βενεζουέλα δίπλα στην Kim Ann Foxman και συνεργασίες από Kele Okereke (Bloc Party) μέχρι και Mark Pistel (Meat Beat Manifesto). Στην Αθήνα θα είναι όλοι παρόντες και παρούσες, πλην του Kele φυσικά. Support από τους Ancient Astronauts που τους βγάζει η ESL των Thievery. Nuff said.

Info FUZZ CLUB. Έναρξη 21.00. Είσοδος € 20, € 25 ταμείο. Προπώληση: Ticket House, Πανεπιστημίου 42,  210 3608.366, ticketarena.gr & viva.gr/tickets. Στις 15/9.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ