- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
4 φεστιβάλ, 3 ημέρες: Πού θα πάμε αυτό το ΠΣΚ
Από το WOW Athens 2026 μέχρι το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας
Στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε θα τρέχουμε από φεστιβάλ σε φεστιβάλ στο κέντρο της πόλης
Ένα φεστιβάλ που συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο ΚΠΙΣΝ και ένα που ξεκινά φέτος στην Τεχνόπολη. Το πρώτο είναι το WOW Athens 2026 και το δεύτερο το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας. Παράλληλα, στην Ταινιοθήκη ταξιδεύει το Beyond Borders, η διοργάνωση του Καστελλόριζου, αφιερωμένη στο ντοκιμαντέρ. Τέλος στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ γνωρίζουμε ελληνικές μπίρες μετά μουσικής.
Τα Φεστιβάλ του ΠΣΚ
WOW Athens 2026: τέχνη και διάλογος για την ισότητα
Το μεγάλο φεστιβάλ για γυναίκες, θηλυκότητες και μη δυαδικά άτομα επιστρέφει για 4η χρονιά. Στο πλαίσιο των πάνελ, των συζητήσεων και των παρεμβάσεων έχουν οργανωθεί διάφορες πολιτιστικές δράσεις: εκθέσεις, performance, μουσικές εκδηλώσεις... Ξεχωρίζουμε τη θεατρική παράσταση «Ο άντρας μου», τη σκηνική εκδοχή των διηγημάτων της Ρούμενα Μπουζάροφσκα, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη (29 Μαρτίου, Φάρος). Αλλά και την έκθεση φωτογραφίας «Τhe Ηope Brigade» (περιφερειακά του Εθνικού Κήπου), σε επιμέλεια του δικτύου WOW – Women of the World Festivals, που παρουσιάζει γυναίκες και μη δυαδικά άτομα να πρωτοστατούν σε δέκα επείγοντα παγκόσμια ζητήματα. Η Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας.
ΚΠΙΣΝ, 27 έως 30 Μαρτίου
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στη λογοτεχνία
Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας προσφέρει ένα τριήμερο ζωντανών συζητήσεων και ανταλλαγής ιδεών, φέρνοντας στην Ελλάδα διεθνούς κύρους συγγραφείς, όπως ο Λάσλο Κρασναχορκάι (Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025). Ο προγραμματισμός του –σχεδιασμένος από τους τρεις καλλιτεχνικούς διευθυντές του: Ματίνα Χαρτουλάρη, Χρήστο Αστερίου και Λευτέρη Καλοσπύρο– εστιάζει σε καίρια σύγχρονα ζητήματα: έμφυλη βία, άνοδος ακροδεξιάς, τεχνητή νοημοσύνη, μετανάστευση. Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να γίνει ετήσιο σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν τη λογοτεχνία.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, 27 έως 29 Μαρτίου
Από το Καστελλόριζο στην Αθήνα
Το Beyond Borders Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στην Αθήνα. Το τριήμερο περιλαμβάνει προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ με ελεύθερη είσοδο, masterclasses με διεθνείς επαγγελματίες, αλλά και μια προπαρασκευαστική συνάντηση για το νέο Φόρουμ Ανάπτυξης Συμπαραγωγών υπό την καθοδήγηση του Ρούντι Μπούτινολ. Με όλες τις δράσεις του το φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενισχύσει τη διεθνή προβολή και συνεργασία της ελληνικής ανεξάρτητης παραγωγής ντοκιμαντέρ.
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, 27 έως 29 Μαρτίου
Η μεγάλη γιορτή της μπίρας
Το Greek Beer Festival – Only Craft έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα. Περισσότερες από 25 ελληνικές μικρές ζυθοποιίες παρουσιάζουν εκατοντάδες ετικέτες, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στην μπίρα. Street food νοστιμιές έρχονται να συνοδεύσουν τις μπίρες σας, συμπληρώνοντας την εμπειρία. Το φεστιβάλ πλαισιώνεται από DJ sets αλλά και live εμφανίσεις από τους Locomondo, την Πύρινη Λαίλαπα, τη Walkman the Band, τους Θραξ Πανκc και τον Νίκο Ζωιδάκη.
Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, 27 έως 29 Μαρτίου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε το πρόγραμμα των δράσεων
Σε φάση υλοποίησης η «Οικία του Νέρωνα», το Γυμνάσιο και ο Κρόνιος Λόφος
Τι θα δούμε στα ανοιχτά θέατρα, στις γκαλερί και στους χώρους πολιτισμού της πόλης
Έναρξη του β' κύκλου της σειράς εκδηλώσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα»
Η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός τιμά την ιστορική επέτειο με μια βραδιά ποίησης και μνήμης
Ένας επιβλητικός φασιανός Λυροπετεινός συζητά με τον ραψωδό Λουδοβίκο των Ανωγείων
Γιατί ένα παιδί μπορεί να ξεχάσει μια ζωγραφιά μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ μια άλλη να μη θέλει ούτε να την αγγίξουμε;
Τι ισχύει για το Μουσείο Ακρόπολης - Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα με 33 παραγωγές και δράσεις σε 15 χώρους της πόλης
Φωτογράφος με δικό του οπτικό υλικό και δικό του «λεξιλόγιο» κίνησης, χρώματος και οπτικών γωνιών λήψεων.
Ένα αφιέρωμα στον τόπο και τους ανθρώπους του, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η 21η Σεπτεμβρίου υπενθυμίζει ότι η ειρήνη είναι μια διαρκής προσπάθεια συνύπαρξης, δικαιοσύνης και αλληλοκατανόησης
Ο ηδονισμός του ρέιβ και η τέκνο της αγωνίας
Από τις ατομικές συνήθειες έως τις συλλογικές δράσεις και τη σύνδεση της καθαριότητας με τον πολιτισμό και την αισθητική
Το Ελβετικό Κέντρο για τον Πολιτισμό, την Έρευνα και τη Διπλωματία εγκαινιάζεται την 1η Οκτωβρίου, μαζί με το φεστιβάλ One & Only Athens
Στα highligths τo «Φάουστ» του Ρομέο Καστελούτσι, το «Έπος» του Νίκου Καραθάνου αλλά και η μεγάλη έκθεση του Δημήτρη Παπαϊωάννου
Νέος κύκλος δράσεων για βρέφη, παιδιά, εφήβους και ενήλικες φέρνει τη μουσική πιο κοντά σε όλες τις ηλικίες
Η υπουργός Πολιτισμού εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του σπουδαίου αρχαιολόγου και φιλέλληνα
Ας ξαναδιαβάσουμε μερικά από τα σπουδαία κείμενά του
Το φθινόπωρο μπαίνει για τα καλά και η σεζόν αρχίζει να μας υποδέχεται στις κλειστές αίθουσες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.