- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: «Εργαστήρια Ευεξίας για άτομα 65+» με ελεύθερη είσοδο
Μέχρι πότε θα πραγματοποιείται το πρόγραμμα - Δείτε αναλυτικά
Εργαστήρια Ευεξίας 65+: Μια μοναδική ευκαιρία στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υλοποιεί το πρόγραμμα «Εργαστήρια Ευεξίας για άτομα 65+», με ελεύθερη είσοδο, που στοχεύει στην αύξηση της ευεξίας και της κοινωνικής σύνδεσης μέσω της Τέχνης. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη των Young Patrons του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, μέσα από έναν κύκλο 8 εβδομαδιαίων συναντήσεων που ξεκινά στις 30 Μαρτίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν θεματικές όπως η κατάκτηση της ευτυχίας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, οι σχέσεις με τους άλλους και τον εαυτό μας, η διαχείριση της απώλειας κά. Παράλληλα, θα εξοικειωθούν με εργαλεία και τεχνικές ψυχικής ανθεκτικότητας και θα μάθουν συνήθειες καλής ψυχικής και σωματικής ευεξίας, με πηγή έμπνευσης τα εκθέματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχης.
Μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες (ζωγραφική, πηλός) και τεχνικές της εικαστικής ψυχοθεραπείας, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να εκφραστούν ελεύθερα, να αναστοχαστούν πάνω σε ζητήματα που τους απασχολούν και να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους, τόσο ατομικά όσο και ως ομάδα.
Το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται από μια ψυχολόγο και μια εικαστική ψυχοθεραπεύτρια, έχει διάρκεια έως τις 25 Μαΐου 2026.
Οι συναντήσεις θα γίνουν Δευτέρες 30 Μαρτίου, 6 Απριλίου, 20 Απριλίου, 27 Απριλίου, 4 Μαΐου, 11 Μαΐου, 18 Μαΐου, 25 Μαΐου, 12:00-14:00. Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 7228321-3 (135), καθημερινές 11:00 - 14:00 και μέσω email στο vvasileiadi@cycladic.gr.
Οι θέσεις καλύπτονται με σειρά προτεραιότητας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη ρεσεψιόν ενός τηλεοπτικού σταθμού, στα παιδικά βιβλία και τις διεθνείς διακρίσεις μέχρι τη σκηνή του «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2026».
«Αρχεία της Μάλτας και Μεσογειακά Δίκτυα» στο Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του ΜΙΕΤ
Aνεγέρθηκε το 1444 από τον Μουράτ Β΄
Μια μεγάλη κινηματογραφική συνάντηση στη Σίφνο
«Μάθαινα να "διαβάζω" τα μάρμαρα»
Η πόλη βγαίνει στις πλατείες, στις ταράτσες και τους συναυλιακούς χώρους
Είναι σπατάλη ή κρύβεται κάτι βαθύτερο πίσω από αυτή τη συμπεριφορά;
Πώς το παρελθόν συνεχίζει να παραμένει ως ένα «φάντασμα» στο παρόν
Ζήσε την εμπειρία, μάθε την ιστορία της γης που πατάς, νιώσε τη Θεσσαλονίκη των αιώνων
Η παράσταση θα δοθεί σε ειδικά διαμορφωμένη υπαίθρια σκηνή μπροστά από το Μουσείο
Η νέα εποχή της ελληνικής χειροτεχνίας μέσα από έναν θεσμό που ενώνει παράδοση, τέχνη και καινοτομία
Η Επιτροπή Ολυμπίων ανακοίνωσε την αναβολή του φεστιβάλ για τεχνικούς λόγους
Η ελληνική μυθολογία έχει έντονη παράδοση να χρησιμοποιεί υβριδικά, μικτά πλάσματα ως σύμβολα της «ανάμειξης» πολιτισμένου ανθρώπου και άγριας φύσης.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος και ακτιβιστής, με αφορμή την εμφάνισή του στο πλαίσιο του SNF Nostos, μιλάει στην ATHENS VOICE
Μια εβδομάδα αφιερωμένη στον άνθρωπο, τις ιδέες και όσα μας ενώνουν
Τα βράδια μας στον λόφο: Οι συναυλίες και οι παραστάσεις που θα απολαύσουμε φέτος στον Λυκαβηττό
Από τις 25 Ιουνίου έως τις 25 Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί 9 συναυλίες σε δρόμους, πλατείες, θέατρα και αρχαιολογικούς χώρους
Η δημιουργός που μετατρέπει το αστικό τοπίο σε κολάζ εμπειριών μιλάει στην ATHENS VOICE
Το κοινό έχει την ευκαρία να ζήσει μια σπάνια εμπειρία
Aποδεκάτισε τις κοινότητες κυνηγών - τροφοσυλλεκτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.