Κινηματογραφος

Γιατί η Barbie μπήκε στο στόχαστρο των υποστηρικτών της δεξιάς;

Τι αποκάλυψε η σκηνοθέτις της ταινίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Barbie
Barbie © IMDB

Barbie: Γιατί προκάλεσε αντιδράσεις σε υποστηρικτές της δεξιάς - Τι αποκάλυψε η σκηνοθέτις της ταινίας

Η σκηνοθέτις της ταινίας «Barbie» που... σπάει τα ταμεία, Γκρέτα Γκέργουιγκ, αποκάλυψε ότι δεν περίμενε τις αντιδράσεις της δεξιάς για τη νέα της ταινία και ελπίζει ότι η ταινία μπορεί να δώσει στον κόσμο κάποια «ανακούφιση».

«Σίγουρα, υπάρχει πολύ πάθος με την πολιτική», δήλωσε στους New York Times η Γκρέτα Γκέργουιγκ, η οποία έγραψε και σκηνοθέτησε την «Barbie». «Η ελπίδα μου για την ταινία είναι ότι είναι μια πρόσκληση για όλους να πάρουν μέρος στο πάρτι και να αφήσουν μακριά τα πράγματα που δεν μας εξυπηρετούν απαραίτητα ούτε ως γυναίκες ούτε ως άνδρες. Ελπίζω ότι μέσα σε όλο αυτό το πάθος, αν το δουν ή ασχοληθούν με αυτό, μπορεί να τους δώσει λίγη από την ανακούφιση που έδωσε σε άλλους ανθρώπους».

«Φλεγόμενο σκουπίδι» αποκάλεσε την ταινία «Barbie» ο Μπεν Σάπιρο

Η «Barbie» συγκέντρωσε περισσότερα από 155 εκατομμύρια δολάρια στο box office το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας της και παρά την τεράστια επιτυχία της, ορισμένοι εκπρόσωποι της δεξιάς, όπως ο Μπεν Σάπιρο και ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, δεν... συμπάθησαν την ταινία. Ο Σάπιρο δήλωσε ότι η ταινία, η οποία περιλαμβάνει σχόλια για τον φεμινισμό και την πατριαρχία, διχάζει τους άνδρες και τις γυναίκες. Την αποκάλεσε «φλεγόμενο σκουπίδι».

Ο Κρουζ διαφώνησε με έναν χάρτη που παρουσιάζεται στην ταινία και ο Τσάρλι Κερκ, συντηρητικός παρουσιαστής ραδιοφωνικού talk show, είπε ότι η ταινία είναι «τρανς προπαγάνδα» επειδή η Χάρι Νεφ, μια τρανς ηθοποιός, έπαιξε μία από τις Barbie στην ταινία.

Η αντίθετη φωνή μέσα στην ταινία

Στην ταινία, η έφηβη Sasha, την οποία υποδύεται η Αριάνα Γκρίνμπλατ, αποκαλεί την Barbie σεξίστρια και φασίστρια. Η Mattel, η οποία ήταν παραγωγός της ταινίας, ήταν αρχικά επιφυλακτική για τη σκηνή, αλλά η Gerwig δήλωσε στους Times ότι ήταν σημαντικό να συμπεριληφθούν ακόμα και τα επιχειρήματα κατά της Barbie.

«Δεν πίστευα ότι υπήρχε τρόπος να κάνουμε την ταινία χωρίς να δώσουμε τον χώρο σε αντίθετες απόψεις και να έχουμε καλά διατυπωμένα, σωστά επιχειρήματα από έναν άλλο χαρακτήρα κατά της ίδιας της Barbie», δήλωσε η Γκρέτα Γκέργουιγκ.

«Άλλωστε, μεγάλωσα με μια μαμά που ήταν εναντίον της Barbie, οπότε έτσι τα ήξερα όλα αυτά.Αν δεν δώσεις φωνή σε αυτό, τότε δεν είσαι ηθικά σωστός».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ