- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ζωή του Τζον Γουίλιαμς μέσα από την κάμερα του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του συνθέτη που έγραψε τη μουσική των Star Wars, Σαγόνια του Καρχαρία και Λίστα του Σίντλερ
Τζον Γουίλιαμς - Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Οσκαρικό συνθέτη μουσικής - Τα soundtrack για διάσημες ταινίες που έγραψε
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη ζωή του φίλου και συνεργάτη του σε πολλές από τις κινηματογραφικές ταινίες του, τον διάσημο συνθέτη Τζον Γουίλιαμς.
Σύμφωνα με το Deadline, η Amblin Television του Στίβεν Σπίλμπεργκ θα είναι συμπαραγωγός ταινίας μεγάλου μήκους για τον θρυλικό 91χρονο συνθέτη μαζί με την Imagine Documentaries και τη Nedland Media.
Ο 76χρονος Σπίλμπεργκ ανέθεσε στον Τζον Γουίλιαμς να επενδύσει με τη μουσική του 27 από τις ταινίες του, με πιο πρόσφατη την ημιαυτοβιογραφική «The Fabelmans», η οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής.
Τζον Γουίλιαμς, ο συνθέτης οσκαρικών μουσικών - Από τα Σαγόνια του Καρχαρία στη Λίστα του Σίντλερ
Συνολικά ο Τζον Γουίλιαμς έχει προταθεί για 52 βραβεία Όσκαρ και έχει αποσπάσει πέντε για τις ταινίες: For Fiddler on the Roof, Jaws (σ.σ. «Τα Σαγόνια του Καρχαρία»), Star Wars, E.T. the Extraterrestrial και Schindler's List (σ.σ. «Η Λίστα του Σίντλερ»).
Έχει επίσης κερδίσει 25 Grammy, έξι Emmy και αμέτρητα άλλα βραβεία.
Οι Μπράιαν Γκρέιζερ, Ρον Χάουαρντ, Ντάριλ Φρανκ θα είναι μεταξύ των εκτελεστικών παραγωγών της ταινίας για τον συνθέτη που ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1950 από τηλεοπτικές σειρές.
Τον Ιούνιο 2022 ο John Williams είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη δημιουργία soundtrack για ταινίες μετά το «Indiana Jones 5».
«Θα ήθελα πολύ να είμαι εδώ σε 100 χρόνια για να δω τι κάνουν οι άνθρωποι με την ταινία και τον ήχο, τα ακουστικά και οπτικά εφέ» είχε αναφέρει στη συνέντευξή του στο Associated Press, επισημαίνοντας: «Η μουσική μού έδωσε την ικανότητα να αναπνέω, την ικανότητα να ζω και να καταλαβαίνω ότι υπάρχουν περισσότερα στη φθαρτή ζωή. Χωρίς να είμαι θρησκευόμενος, κάτι που δεν είμαι ιδιαίτερα, υπάρχει μια πνευματική ζωή, μια καλλιτεχνική ζωή, ένα βασίλειο που είναι πάνω από τις καθημερινές πραγματικότητες. Η μουσική μπορεί να ανεβάσει τη σκέψη κάποιου στο επίπεδο της ποίησης.
»Μπορούμε να αναλογιστούμε πόσο απαραίτητη ήταν η μουσική για την ανθρωπότητα. Πάντα μου αρέσει να υποθέτω ότι η μουσική είναι πιο παλιά από τη γλώσσα, ότι μάλλον χτυπούσαμε ντραμς και φυσούσαμε καλάμια πριν προλάβουμε να μιλήσουμε. Είναι λοιπόν ένα ουσιαστικό μέρος της ανθρωπιάς μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ταινία λειτουργεί ως ένα επίκαιρο σχόλιο για την κινηματογραφική αίθουσα μέσα από την κινηματογραφική αίθουσα» όπως λένε οι δημιουργοί της, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ και Γιάννης Χλεμπάκος
Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου μας διηγήθηκε τις απίθανες ιστορίες από τον κόσμο των σταρ
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Ροσέλα Ποστορίνο
Το νέο φιλμ του Γκορ Βερμπίνσκι μοιάζει κάπως μετέωρο μεταξύ των έντιμων προθέσεων και των δυσκολιών να φτιαχτεί ένα άρτιο sci-fi με έξυπνα –και επίκαιρα– σχόλια
Από τα πιο τρυφερά animation που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια
Ένα σκληρό μάθημα για τις οικογενειακές σχέσεις που διαλύονται όταν στο ζύγι μπαίνουν ο εγωισμός και τα χρήματα
Με αφορμή τον νέο του ρόλο στο «Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ», τη νέα ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, κάναμε μια κινηματογραφική βόλτα μαζί του
Γιατί όλοι έχουν θυμώσει τόσο με την ομολογουμένως άστοχη δήλωση του ηθοποιού; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Η πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 198
Η ελληνική πρωτεύουσα πρωταγωνίστρια σε διεθνή κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project
Ο ηθοποιός έχει μακρά σχέση με την Paramount
Η αλχημίστρια του ελληνικού ντοκιμαντέρ μετατρέπει σε χρυσό ό,τι δεν λάμπει
«Υποψιάζομαι ότι το υπόλοιπο της καριέρας μου θα συνεχιστεί στην Ισπανία»
Στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας η μεγάλη βραδιά
27 χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.