Κινηματογραφος

«Τα Σαγόνια του Καρχαρία» η πιο τρομακτική θαλάσσια περιπέτεια

Το πρώτο μπλοκμπάστερ στην ιστορία του κινηματογράφου

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ρίτσαρντ Ντρέιφους, o Ρόι Σάιντερ και ο Ρόμπερτ Σο στην ταινία «Τα σαγόνια του καρχαρία».

Τι Να Δω Σήμερα: «Jaws» του Στίβεν Σπίλμπεργκ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Έτοιμοι όλες και όλοι για να ξεχυθούν στις παραλίες και αυτό το σαββατοκύριακο, παρά τις προβλέψεις για καλοκαιρινά μπουρίνια και βροχές, φαίνεται να είναι όσες και όσοι δεν έχουν ξεκινήσει ήδη τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Θυμηθείτε όμως πως κάποτε, η σημερινή κινηματογραφική επιλογή μας, μας έκανε να σκεφτούμε λίγο περισσότερο πριν βυθίσουμε τα δάχτυλά μας στο νερό. Σαν σήμερα 8 Ιουλίου, ο εφιάλτης τελείωνε, σε μία από τις πιο επικίνδυνες θαλάσσιες κινηματογραφικές περιπέτειες και ο Μπρους (για τους γνώστες) εκρήγνυτο εντυπωσιακά, στα κύματα. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Τα Σαγόνια του Καρχαρία», του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Jaws Official Trailer #1 - Richard Dreyfuss, Steven Spielberg Movie (1975) HD

Την ήρεμη ζωή της μικρής παραθαλάσσιας κοινότητας του Amity Island διαταράσσει η εμφάνιση ενός καρχαρία φονιά, ο οποίος επιτίθεται σε ανυποψίαστους λουόμενους. Ο τοπικός σερίφης Μπρόντι (Ρόι Σάιντερ) προειδοποιεί προς πρέπει να απαγορευθεί η πρόσβαση στην παραλία, όμως ο δήμαρχος διαφωνεί. Τελικά ο Μπρόντι, με την βοήθεια ενός θαλάσσιου βιολόγου (Ρίτσαρντ Ντρέιφους) και ενός έμπειρου ναυτικού (Ρόμπερτ Σο), θα πλεύσουν προς τον ωκεανό, για να εξοντώσουν την θανάσιμη απειλή.

Η ταινία που παραμένει η πιο τρομακτική κινηματογραφική ιστορία της θάλασσας και το πρώτο καλοκαιρινό μπλοκμπάστερ στην ιστορία του σινεμά, είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία του μαέστρου των επιτυχιών, Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ένα ανήσυχο θρίλερ, φανερά επηρεασμένο από έναν άλλο μαέστρο, αυτόν του σασπένς, Άλφρεντ Χίτσκοκ, το οποίο χτίζει σταδιακά την ένταση, επάνω στην μηδαμινή έκθεση του εφιαλτικού κινδύνου επί της οθόνης και φυσικά στο θρυλικό μουσικό θέμα του συνθέτη Τζον Γουίλιαμς, συνώνυμο πλέον της αγωνίας.

Η ταινία «Τα Σαγόνια του Καρχαρία» είναι διαθέσιμη στα Amazon Prime, Apple TV+ και Google Play Movies.

Η αφίσα της ταινίας «Τα σαγόνια του καρχαρία»

Τα Σαγόνια του Καρχαρία (Jaws)
Η.Π.Α., 1975, Έγχρωμη
Περιπέτεια / Θρίλερ, 124’
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Σενάριο: Πίτερ Μπέντσλεϊ, Καρλ Γκοτλίεμπ
Πρωταγωνιστούν: Ρόι Σάιντερ, Ρίτσαρντ Ντρέιφους Ρόμπερτ Σο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ