Χορος

Τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση - Τι αλλάζει από τη Δευτέρα

Τι προβλέπει το ΦΕΚ για μουσική και χορό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εστίαση
Εστίαση © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Αλλαγές σε εστίαση και διασκέδαση όσον αφορά τα μέτρα από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022. Τι ισχύει με το ωράριο λειτουργίας και τη μουσική.

Τα μέτρα για εστίαση και διασκέδαση, οι νέες αλλαγές και το τι ισχύει από τη Δευτέρα (31/1) περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων διευκρινίζεται πώς λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης και τα νυχτερινά κέντρα, όπως και το τι ισχύει με τη μουσική και τον χορό.

Η άρση των περιορισμών τίθεται σε ισχύ από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας. Σε αυτήν δεν περιλαμβάνεται η καθήμενη διασκέδαση, που σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και ο χορός.

Τις ανακοινώσεις για τα μέτρα που αίρονται στην εστίαση και την επιστροφή της μουσικής είχε κάνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με την πανδημία κορωνοϊού και τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Άρση μέτρων: Τι προβλέπεται για την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες

Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

  1. πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 ή
  2. πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 ή
  3. βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9.

Εξαιρούνται από την εφαρμογή του παρόντος σημείου απολύτως κατεπείγουσες περιπτώσεις, ιδίως πρόσβασης σε αστυνομικά τμήματα, που δεν επιδέχονται αναβολής.

Άρση μέτρων: Τι ισχύει με μάσκα και αποστάσεις

1. Χρήση προστατευτικής μάσκας (οδηγίες χρήσης στην υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.17917/22.3.2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας

  • Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου.
  • Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:

  • Τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και
  • τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

2. Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο στις επιμέρους προβλέψεις της παρούσας.

3. Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.

4. Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

5. Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο (σ.σ. κλιματιστικά) κατ’ εφαρμογή των υπό στοιχεία Δ1(δ)/ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/ΓΠ.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας που έχουν αναρτηθεί, αντίστοιχα, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο χορογράφος Ζερόμ Μπελ
Ζερόμ Μπελ: «Δεν πιστεύω στην προσωπική έκφραση του καλλιτέχνη»

Λίγο πριν δυο έργα του συναντήσουν το κοινό στην Πειραιώς 260, ο Γάλλος διάσημος χορογράφος μας μιλά για την θρυλική Ισιδώρα Ντάνκαν, την τέχνη του και τη δέσμευσή του για την προστασία του περιβάλλοντος

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.