Ελλαδα

Άρση μέτρων: Αρνητικοί οι ειδικοί σε νέα χαλάρωση

Παραμένει το όριο για τους θεατές στα γήπεδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εργαζόμενος με μάσκα για κορωνοϊό σε καφέ μπαρ στην Αθήνα
Εργαζόμενος με μάσκα για κορωνοϊό σε καφέ μπαρ στην Αθήνα © EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Αρνητικοί σε άρση μέτρων οι ειδικοί, εισηγούνται να μην υπάρξει καμία νέα χαλάρωση. Τι θα γίνει με τα γήπεδα

Δεν προβλέπεται άρση μέτρων με περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών, σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη (02/02), κατέληξε στην εισήγησή της να μην υπάρξει καμία αλλαγή για μία εβδομάδα τουλάχιστον στο υφιστάμενο υγειονομικό πλαίσιο αναφορικά με τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται ο χορός και δεν επιτρέπονται οι όρθιοι στη διασκέδαση. Επιπλέον, δεν αυξάνεται η χωρητικότητα στα γήπεδα, με αποτέλεσμα να παραμένει η παρουσία φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αναφέρει σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα πως θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα.

Μερική χαλάρωση σε εστίαση και διασκέδαση - Τα νέα μέτρα

Από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 τέθηκαν σε ισχύ τα νέα δεδομένα σε εστίαση και διασκέδαση, καθώς επέστρεψε η μουσική και απελευθερώθηκε το ωράριο λειτουργίας.

Ωστόσο, παραμένει ο περιορισμός για καθήμενη διασκέδαση. Στη δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, είχε ξεκαθαρίσει ότι τα μέτρα αυτά ελήφθησαν με βάση τα νέα δεδομένα που υπάρχουν με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Αρση μέτρων από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στην εστίαση | 30/01/2022 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ