- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Εδώ το παιχνίδι αυτό απαγορεύεται
Ο φωτογράφος Βαγγέλης Νεοφώτιστος ξεφυλλίζει μαζί μας το λεύκωμά του με τις skate ιστορίες
«Αρχικά ξεκίνησε σαν απλή καταγραφή και αποτύπωση αναμνήσεων. Μετέπειτα, συνειδητοποίησa ότι αυτή η καταγραφή θα μπορούσε να αποτυπώσει την υποκουλτούρα του skate με έναν διαφορετικό τρόπο, από αυτόν με τον οποίο λαμβάνει ο περισσότερος κόσμος, από τα μέσα ενημέρωσης» εξηγεί.
Ο Βαγγέλης Νεοφώτιστος παρουσιάζει το ρόλο του skate σαν παιχνίδι μέσα στην πόλη με το φωτογραφικό βιβλίο «Ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες». Στις σελίδες του θα βρείτε ασπρόμαυρα αστικά στιγμιότυπα, την ευθύνη των πράξεων και τη στάση ζωής μιας παρέας, καθώς και τις προτεραιότητες που δίνουν σημασία στο καθημερινό της παιχνίδι: το πατίνι.
«Σημαντικό πλαίσιο κάθε παιχνιδιού ήταν τότε για μας οι κανόνες. Οι ήδη υφιστάμενοι κανόνες αποτέλεσαν την αφετηρία για μια άτυπη συμφωνία και στο παιχνίδι που μας εξίταρε περισσότερο εκείνη την περίοδο, το πατίνι. Το πατίνι, όπως και αρκετά άλλα παιχνίδια που πραγματοποιούνται σε πλατείες και δημόσιους χώρους, διεπόταν από έναν, σχεδόν μοναδικό και ειρωνικά ιδιαίτερο κανόνα: εδώ το παιχνίδι αυτό απαγορεύεται» αναφέρει ο ίδιος στην εισαγωγή της κομψής έκδοσης που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλφειός.
Στις 68 συλλεκτικές σελίδες της, καθώς κυκλοφορεί σε 200 αντίτυπα, το brotherhood, το ρολάρισμα, τα σανίδια και οι riders αναδύουν μια άλλη ατμόσφαιρα από την πολύχρωμη, τυποποιημένη πλευρά που συναντά συνήθως κανείς στο διαδίκτυο.
Ο Βαγγέλλης Νεοφώτιστος σπούδασε Φωτογραφία και Βίντεο στην Θεσσαλονίκη. Συνέχισε τις σπουδές του στην Σχολή Καλών Τεχνών του Ταλλίν της Εσθονίας (Estonian Academy οf Arts), στην οποία ολοκλήρωσε ένα σεμιναριακό κύκλο σπουδών στο Μεταπτυχιακό Τμήμα με θέμα: Οπτικές και Ηχητικές Εγκαταστάσεις και Ιστορία της Σύγκλισης των Τεχνών. Εργάζεται σαν freelance φωτογράφος, camera man και μοντέρ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
35 φωτογραφίες από ski weddings που μας κάνουν να χαμογελάμε
Μια διεθνής έκθεση με τη συμμετοχή 260 φωτογράφων δρόμου στην Αθήνα
Ψηφιακές προβολές και υπαίθριες εκθέσεις με ξεχωριστά έργα φωτογράφων και φωτορεπόρτερ
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Η νέα του έκθεση αποτυπώνει ένα εσωτερικό, σκοτεινό φωτογραφικό τοπίο όπου το πραγματικό, το φαντασιακό και το ονειρικό συγχέονται
Στο μεταίχμιο ανάμεσα σε μια χρονιά που κλείνει και σε μια άλλη που ξεκινά, η απογραφή αποκτά υπαρξιακό βάρος
Φαινόμενα που επιμένουν και ζητούν προσοχή και λύσεις
Οι ομάδες της οργάνωσης στην πρώτη γραμμή σε Γάζα, Ουκρανία και τα υπόλοιπα μέτωπα
26 φωτογράφοι μοιράζονται με την Athens Voice ένα στιγμιότυπο από τη φετινή χρονιά
Μια περιήγηση σε ένα ιστορικό μνημείο αρχιτεκτονικής τοπίου, όπως το αποτυπώνει ο φωτογράφος Βασίλης Μακρής
Ο διαγωνισμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχών, με πάνω από 10.000 εικόνες
Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 100 φωτογραφικά βιβλία
Από τον Νάνο Βαλαωρίτη στην Τζένιφερ Λόπεζ και από την Κίρα Νάιτλι στον Σάρλ Αζναβούρ
Η τρυφερή ματιά ενός αρχιτέκτονα στην πέτρα, τους ανθρώπους και τα δέντρα του τόπου
Το Νηπενθές και η τέχνη ως ίαση
Από τις 24 έως 26 Νοεμβρίου στον Κεραμεικό
Η φωτογραφία δρόμου είναι μια πράξη παρατήρησης χωρίς κατοχή
Το βιβλίο «Project Φλέβα» κυκλοφορεί από τις νεοσύστατες Εκδόσεις ΜΠΕΡΛΙΝ
Η φωτογράφος παρουσιάζει τη νέα της ατομική έκθεση στο House of Lucie Athens
Η βροχή πέφτει και η πόλη τρέχει, σαν να μην μπορεί ποτέ να περιμένει κανέναν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.