Εικαστικα

Proud Art

Έκθεση και δημοπρασία υπέρ του Athens Pride στην γκαλερί The Breeder.

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 288
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3231-8225.jpg

Έκθεση και δημοπρασία υπέρ του Athens Pride στην γκαλερί The Breeder.

Ευτυχώς πολλοί καλλιτέχνες και γκαλερίστες όχι μόνο δεν ζουν σε κοινωνικό κενό αέρος, αλλά συμμετέχουν ενεργά στις εξελίξεις. Για δεύτερη χρονιά η γκαλερί The Breeder οργανώνει ετήσια έκθεση και δημοπρασία έργων σύγχρονης τέχνης, με στόχο τα έσοδα να διατεθούν για την υποστήριξη του Athens Pride. Χάρη στην πρωτοβουλία της γκαλερί Breeder (www.thebreedersystem.com) και των καλλιτεχνών, πέρσι το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας είχε χρήματα για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη διοργάνωση και τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Το Athens Pride οργανώνει εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προβάλλοντας τη θετική εικόνα και προωθώντας την αποδοχή των γκέι, λεσβιών, αμφί και τρανσεξουαλικών ατόμων, καταπολεμώντας τις διακρίσεις και τη σιωπή και διεκδικώντας θεμελιώδη δικαιώματα. Το Athens Pride βασίζεται εξ ολοκλήρου στην εθελοντική εργασία, την αφιλοκερδή προσφορά υπηρεσιών, τις ιδιωτικές χορηγίες και τις προσωπικές δωρεές.

Τα παιδιά της Οργανωτικής Επιτροπής συναντιούνται κάθε βδομάδα ανελλιπώς από πέρσι τον Σεπτέμβριο, ώστε το φετινό Pride να είναι ακόμα πιο πετυχημένο. Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας αναζητεί πάντα εθελόντριες/ες, αφού δεν θα γινόταν χωρίς τη συνδρομή δεκάδων ανθρώπων, πρόθυμων να προσφέρουν λίγο μόνο από τον πολύτιμο χρόνο και την ενέργειά τους. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τώρα ή να βοηθήσετε μόνο την ημέρα της διοργάνωσης. Δεν θα σας ζητηθεί να κάνετε κάτι που δεν επιθυμείτε, ούτε χρειάζεται να αφιερώσετε πολλές ώρες. Θα συμμετάσχετε στην κοινή προσπάθεια ανάλογα με τις δυνατότητες και τις επιθυμίες σας. Τηλεφωνήστε στο 699 5107527 (μετά τις 14.00) ή με μέιλ από το σούπερ ιστότοπο του Pride, όπου θα δείτε φωτογραφίες και από περασμένα Pride (www.athenspride.eu).

Στην έκθεση-δημοπρασία “Artists for Athens Pride” θα πάτε όχι μόνο επειδή είναι μια υποδειγματική ανασκόπηση της σύγχρονης τέχνης, αλλά κι επειδή προσφέρει σε φιλότεχνους και συλλέκτες τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ποιοτικά έργα σε εξαιρετικές τιμές, ενώ συγχρόνως υποστηρίζετε το κοινωνικό έργο του Athens Pride.

Είκοσι δύο καλλιτέχνες δώρισαν αφιλοκερδώς σημαντικά έργα τους φέτος. Μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται αξιόλογοι ξένοι, Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, καθώς και αναγνωρισμένοι δημιουργοί της ελληνικής εικαστικής σκηνής. Μιλάμε για καταξιωμένους καλλιτέχνες αλλά και ανερχόμενα αστέρια, με διεθνή αναγνώριση, συμμετοχές στις μεγαλύτερες διεθνείς εικαστικές διοργανώσεις και με έργα τους σε σημαντικές συλλογές σε όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες χρησιμοποιούν πρακτικές που καλύπτουν κάθε σύγχρονη εικαστική μορφή: ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, σχέδιο, βίντεο-animation, κολάζ, μεταξοτυπία και ψηφιακές τεχνικές. Την έκθεση επιμελείται η Andrea Gilbert.

Έργα προσέφεραν οι καλλιτέχνες: Στιβ Γιαννάκος, Zoë Charlton, Χρήστος Δεληδήμος, Χριστίνα Δημητριάδη, Κωνσταντίνος Κακανιάς, Κατερίνα Κανά, Em Kei, Jeremy Kost, Kalup Linzy, Τέο Μιχαήλ, Ντόρα Οικονόμου, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Μαρία & Ντόρα Παπαδημητρίου, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Poka-Yio, Γιώργος Σαπουντζής, Scott Treleaven, Sharon Thomas, Νίκος Χαραλαμπίδης, Πέτρος Χρυσοστόμου και Μανταλίνα Ψωμά. Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας τούς ευχαριστεί θερμότατα.

Το Κοκτέιλ & Δημοπρασία θα γίνει το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, 20.00-22.00. Η είσοδος στοιχίζει 10 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας.

Γκαλερί Breeder, Περδίκα 6 (πίσω από την Ιάσονος), Αθήνα. Η έκθεση διαρκεί 2-13 Φεβρουαρίου, Τρίτη-Παρασκευή 12.00-20.00 & Σάββατο 12.00-17.00. Πληροφορίες για την περσινή έκθεση του 2009 μπορείτε να βρείτε στο www.athenspride.eu/afap

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ