114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 287
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2979-7975.jpg

Στις 6 Φεβρουαρίου, επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά το Κοκτέιλ & Δημοπρασία υπέρ του Athens Pride από την γκαλερί The Breeder. Είκοσι δύο καλλιτέχνες δώρισαν αφιλοκερδώς σημαντικά έργα τους, τα οποία θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα θα διατεθούν για τη διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας. Περισσότερα την άλλη βδομάδα και στο www.athenspride.eu/afap.

Λεσβίες στον Βορρά Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 17.00, η Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας (www.loa.gr) ανεβαίνει Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τα έντυπά της: την «Νταλίκα» και τις «Πολλαπλές αναγνώσεις του πηγαδιού της μοναξιάς». Στο βιβλιοπωλείο Πυξίδα (Πατριάρχου Ιωακείμ 2).

Με την ευκαιρία να πω ότι έχει ξεκινήσει και στη Θεσσαλονίκη προσπάθεια να συσταθεί μια λεσβιακή ομάδα από γυναίκες «που θέλουμε να σπάσουμε τη σιωπή μας, να πολεμήσουμε τη μοναξιά μας, να επικοινωνήσουμε, να δημιουργήσουμε και να συνεργαστούμε με όλες τις γυναίκες που νιώθουν την ανάγκη να μοιραστούν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους με εμπιστοσύνη, βοήθεια και αλληλοστήριξη» (lesviakiomadathess@gmail.com).

Μόνο να χαιρόμαστε μπορούμε με τέτοιες πρωτοβουλίες, που μας βγάζουν από τα σπίτια μας και την αυτοαναφορικότητά μας. Στην ομάδα συζητήσεων για γκέι άντρες που έκανε το «10%» το φθινόπωρο που πέρασε, οι 13 άντρες που συμμετείχαν ανέφεραν το πόσο τους βοήθησε να γνωρίσουν και άλλους γκέι σε ένα πλαίσιο που να μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις, βιώματα, ανησυχίες, να γελάσουν με τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που μας στενεύουν, αλλά και φυσικά να γνωριστούν και να φτιάξουν παρέες.

Αύριο Παρασκευή 29/01 το sex-club fcuk (www.fc-uk.gr) φέρνει το μέγα σεξπιρικό ηθοποιό Albert Victor, ο οποίος έχει αναγάγει σε τέχνη τις προσπάθειες ν’ αφήσει εγκύους άλλους άντρες. Θα δώσει ένα leather kinky bear σόου, καθαρά για επιστημονικούς σκοπούς εννοείται. Το ανάλογο dress code δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά ευπρόσδεκτο για την περίσταση. Καλεσμένοι όλοι οι φανατικοί, leather, military, bear και φυσικά επιστήμονες.

Αν νομίζετε ότι η Αθήνα είναι ένα μεγάλο κρεβάτι, έχετε δίκιο. Γι’ αυτό και το mybar κάνει pyjama party, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Δεν ξέρω ακριβώς τι έχει στο μυαλό του ο Τόνυ (ή μάλλον έχω, αλλά δεν γίνεται να το γράψω εδώ), πάντως πάρτε και μια οδοντόβουρτσα μαζί, για καλό και για κακό, και πείτε του κατοικίδιού σας ότι θ’ αργήσετε να γυρίσετε.

Επιτέλους δημιουργήθηκε ένας διαδικτυακός χώρος αλληλοϋποστήριξης και συζήτησης για τρανς άτομα. Το QueerTrans (http://queertrans.espiv.net/) είναι ένας χώρος όπου «μιλάμε ανοιχτά για τα φύλα, τα σώματα και τις επιθυμίες μας» με διάφορες πληροφορίες για ζητήματα του φύλου, της σεξουαλικότητας και της διαφορετικότητας. Σε ένα τόσο παρεξηγημένο πεδίο, με άπειρες προκαταλήψεις και παρανοήσεις, οι άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενοι επιτέλους θα έχουν ένα απροκατάληπτο σημείο διαδικτυακής συνάντησης και ενημέρωσης.

Η Alexander Sauna ετοιμάζει ένα σεξαθώνιο τριήμερο πάρτι 12, 13, 14 Φεβρουαρίου, φέρνοντας φρέσκο φρέσκο από τη Βραζιλία έναν παίδαρο για να σας δείξει τα τουριστικά θέλγητρα του Ρίο. Περισσότερα την άλλη εβδομάδα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ