Visual Browsing

Αποκλίσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την… επόμενη μέρα

Σκουρλέτης - Φλαμπουράρης
Σκουρλέτης - Φλαμπουράρης © INTIMENEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του κόμματος
  • A-
  • A+
0
Αποκλίσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την… επόμενη μέρα. Δύο διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Αποκλίνουσες απόψεις ακούγονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα προχωρήσει το κόμμα στην επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών που τον τοποθέτησε στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Φωνές που πρόσκεινται στην ηγεσία όπως αυτή του Αλέκου Φλαμπουράρη τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα μεγάλο κόμμα με ισχυρό ποσοστό και κάνει λόγο «για μια διαδικασία και μια ανασυγκρότηση ανοιχτή στην κοινωνία». Από την άλλη, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επισημαίνει την ανάγκη για «ανοικτό συντροφικό διάλογο» και αναφέρεται στην αναγκαιότητα ενός μαζικού συνεδρίου για τη σκιαγράφηση της ταυτότητας της σύγχρονης Αριστεράς.

Όλα αυτά σήμερα, Κυριακή, στην ίδια εφημερίδα, την Αυγή.

Φλαμπουράρης: 50 ημέρες μετά τις εκλογές, στο δρόμο για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικα
Τσίπρας για διαδηλώσεις: Φοβάστε τις αντιδράσεις που έρχονται
Τσίπρας για διαδηλώσεις: Φοβάστε τις αντιδράσεις που έρχονται

Στην πορεία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ο Αλέκος Φλαμπουράρης, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο του στην ΑΥΓΗ της Κυριακής.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης επισημαίνει τη σημασία του σημαντικού ποσοστού που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και αναδεικνύει τη κρισιμότητα του θέματος της διαχείρισης της εμπιστοσύνης που του έδειξε ένα τόσο μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος.

Χαρακτηρίζει στρατηγικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ τη «συγκρότηση του Αριστερού – Δημοκρατικού – Προοδευτικού Μετώπου, από κόμματα και δυνάμεις  που σταθερά αντιστέκονται στις δυνάμεις της Δεξιάς – Ακροδεξιάς»

Σχετικα
Τα νούμερα της εβδομάδας Ι 2-8 Ιουλίου 2020
Τα νούμερα της εβδομάδας Ι 2-8 Ιουλίου 2020

Ασκεί σκληρή κριτική στον τρόπο που πολιτεύεται μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Ν.Δ., που όπως αναφέρει, στοχεύει στο «κτίσιμο του κράτους της δεξιάς» και «θεωρεί το κράτος λάφυρο και ιδιοκτησία της (όπως κάθε απολυταρχία)» και «που από την πρώτη μέρα έδειξε τον ταξικό της χαρακτήρα»

Περιγράφει τους άξονες, τις βασικές αρχές και τα επίδικα θέματα που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στις διαδικασίες διαλόγου, ανασυγκρότησης και μαζικοποίησης των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας την ανάγκη «για μια διαδικασία και μια ανασυγκρότηση ανοιχτή στην κοινωνία»  

Ταυτόχρονα, υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει «με τις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού, αριστερού, κοινωνικού κινήματος υπεράσπισης της Δημοκρατίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης, των δημοκρατικών και ατομικών δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, καταγωγής, ατομικών επιλογών», υπερασπίζοντας «τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ισότητα, το Σοσιαλισμό»

Τέλος, ο Αλέκος Φλαμπουράρης τονίζει την ανάγκη να αναγνωριστεί «από το πρώτο μέχρι το τελευταίο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη συμβολή των Δημοκρατικών και Προοδευτικών πολιτών – πέρα των Αριστερών ριζοσπαστών – στην καθιέρωσή μας ως ο βασικός ανταγωνιστικός πόλος απέναντι σε αυτόν της Δεξιάς-Ακροδεξιάς» και πως πρέπει «να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι έχουμε συναίσθηση πως δεν είμαστε οι αποκλειστικοί ιδιοκτήτες, ούτε καν ιδιοκτήτες αυτού του Δημοκρατικού – Προοδευτικού – Αριστερού πόλου, αλλά ένα μέρος του – καθοριστικό βέβαια»​.

Σκουρλέτης: Μέσα από ένα ανοικτό και μαζικό συνέδριο θα σκιαγραφήσουμε την ταυτότητα της σύγχρονης Αριστεράς

«Με τον Αλέξη Τσίπρα πορευόμαστε μαζί σχεδόν από τις πρώτες μέρες που ανέβαλε πρόεδρος έχοντας κατακτήσει μια ειλικρινή συντροφική σχέση» δηλώνει, σε συνέντευξή του στην «Αυγή» ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας δημοσιεύματα που τον αφορούν.

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ακόμη: «Το θέμα δεν είναι μόνο προσωπικό, αλλά νομίζω πως απέναντι σε τέτοιες πρακτικές πρέπει να αντιτάξουμε τον ανοικτό συντροφικό διάλογο».

Αναφερόμενος στο κόμμα ο κ. Σκουρλέτης δηλώνει ότι «δεν έχουμε ανάγκη μόνο από οπαδούς, παρακολουθητές, αλλά από κάτι πολύ περισσότερο. Για μας, η έννοια της ενεργού συμμετοχής στην πολιτική εμπεριέχει την ανθρώπινη επαφή, τη συλλογικότητα και τις δημοκρατικές αξίες».

Ακόμη, ο Πάνος Σκουρλέτης, στη συνέντευξή του σημειώνει: «Μέσα από ένα μαζικό και ανοικτό συνέδριο, θα πρέπει να σκιαγραφήσουμε την ταυτότητα της σύγχρονης Αρεστεράς».

Τέλος, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχοντας διαμορφώσει πλέον ένα ακραία νεοφιλελεύθερο και αντικοινωνικό στίγμα, χαρακτηρίζεται από υπερσυγκεντρωτισμό στη δομή της».

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5