- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βλάντα Ζασλάβσκα: Στην Κρήτη ένιωσα ότι εκπληρώνω μια υπόσχεση στον εαυτό μου
Η Ουκρανή προπονήτρια της ελληνικής εθνικής ομάδας cheer leading γράφει για τον τόπο που αγκάλιασε την ψυχή της
Βλάντα Ζασλάβσκα: Στην Κρήτη θέλω να επιστρέφω ξανά και ξανά
Είμαι Ουκρανή, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια ζω στην Ελλάδα και αγωνίζομαι με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας. Ήρθα εδώ όταν άρχισε ο πόλεμος στη χώρα μου. Μέσω του αθλητισμού, έχω γνωρίσει καλύτερα αυτή τη χώρα και πρόσφατα άρχισα ν’ ανακαλύπτω και τα νησιά της.
Η πρώτη φορά που ταξίδεψα στην Κρήτη ήταν πριν από δύο χρόνια, μόλις είχα πρωτοέρθει. Ήταν και η πρώτη μου εμπειρία σε αγώνες cheer leading με την ελληνική ομάδα – συμμετείχαμε στο Κύπελλο Ελλάδος στο Ηράκλειο. Εκείνο το ταξίδι ήταν γεμάτο εντάσεις και προπονήσεις. Περνούσα πολύ χρόνο στο γήπεδο και το ξενοδοχείο, και το νησί το γνώρισα κυρίως μέσα από το παράθυρο του λεωφορείου. Τότε ήταν που υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως, με την πρώτη μου ευκαιρία για διακοπές, θα επιστρέψω για να ζήσω πραγματικά το νησί.
Το περασμένο καλοκαίρι, λίγο μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου ως προπονήτρια της Eθνικής Ελλάδας κατάφερα να κερδίσω το πρώτο μου μετάλλιο στην κατηγορία Junior Jazz, είχα στη διάθεσή μου μόλις μία εβδομάδα διακοπών. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ήξερα πού έπρεπε να πάω… Πέταξα για Κρήτη.
Εκεί, ανάμεσα στη χρυσή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά, ένιωσα επιτέλους πως εκπληρώνω μια βαθιά προσωπική υπόσχεση· να γνωρίσω το νησί όπως του αξίζει. Επισκέφθηκα την παραλία Φαλάσαρνα, έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς. Ακόμα και με αέρα, η παραλία είναι μαγευτική: τα νερά της έχουν μια ιδιαίτερη γαλαζοπράσινη απόχρωση και η ηρεμία που αποπνέει το τοπίο είναι μοναδική. Έμεινα σε μία από τις ιδιωτικές βίλες της περιοχής, με απεριόριστη θέα στο ηλιοβασίλεμα, μια εμπειρία πραγματικά ονειρική.
Η κουζίνα της Κρήτης σε κερδίζει αμέσως. Στο χωριό Πλάτανος υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες με πεντανόστιμα τοπικά εδέσματα. Αλλά η αγαπημένη μου ταβέρνα είναι στην Καλυβιανή – γνωστή για τα δικά της, βιολογικά προϊόντα και τη σπιτική γεύση.
Ουσιαστικά ήταν η πρώτη μου φορά στην Κρήτη, αλλά σίγουρα όχι η τελευταία.
* H Βλάντα Ζασλάβσκα είναι Ουκρανή TikToker, προπονήτρια και αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Cheer leading της Ελλάδας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη σκηνή μέχρι το φορητό ψυγείο, τι περιέχει ο εξοπλισμός κάμπινγκ της νέας εποχής
Οι γεύσεις που έχουν μετατρέψει τα νησιά του Αιγαίου σε γαστρονομικούς προορισμούς
Ένας τόπος που ξεχωρίζει γιατί ο χρόνος δεν τον αγγίζει
Κάπως έτσι γεννιούνται τα καλοκαίρια που δεν ξεχνιούνται ποτέ
Η βρετανική εφημερίδα The Times κάνει εκτενή αφιερώματα
Γνωστός TikToker μοιράζεται τους χρυσούς κανόνες συμπεριφοράς και δίνει συμβουλές για τις αποσκευές
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους
Πότε ενεργοποιούνται οι νέοι κανόνες στις πτήσεις
Νέα διεθνής αναγνώριση με σειρά αφιερωμάτων
Ο Ρομπ Άντκοκ αποκαλύπτει ποιο κάθισμα πρέπει να αποφύγετε στο επόμενο ταξίδι σας
Μιλήσαμε με τον εμπνευστή του πρότζεκτ Πάνο Ανδρεάδη
Βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους «κρυμμένους θησαυρούς» της Ευρώπης
Οι κίνδυνοι ασφαλείας σε περίπτωση ανάγκης - Ποια άλλα ρούχα είναι ακατάλληλα για πτήση
Παραλίες, ρεβυθάδα και μοναδικές διαδρομές
Οι συμβουλές ενός ειδικού ασφαλείας για να μην γίνετε στόχος κλοπής
Πώς το δημοφιλές ρούχο απειλεί την υγεία και τη σωματική σας ακεραιότητα
Το αφιέρωμα της γαλλικής ιστοσελίδας Le Figaro Nautisme
Οι εντυπωσιακές ακτογραμμές, τα σμαραγδένια νερά και τα παραδοσιακά χωριά κερδίζουν τους ταξιδιώτες
Η επίσκεψη στον Αχέροντα γίνεται σε τρεις στάσεις: το Νεκρομαντείο, τη βαρκάδα στις εκβολές και τις δραστηριότητες στις Πηγές στο χωριό Γλυκύ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.