- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιώργος Καράβας: Η Σίφνος μού χάρισε την ωραιότερη ανάμνηση, την εγκυμοσύνη της γυναίκας μου
Όταν εύχεσαι να είχες πιο βαθιές ρίζες σ' αυτό το νησί και τελικά τις αποκτάς
Το μοντέλο και παρουσιαστής γράφει για τη Σίφνο των παιδικών του χρόνων, αλλά και της απολύτως ενήλικης ζωής του
Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ήμουν παιδί , αλλά οι περισσότερες και ίσως οι πιο όμορφες αναμνήσεις των καλοκαιρινών μου εξορμήσεων ήταν πάντα συνδεδεμένες με το όμορφο νησί της Σίφνου. Αν και ουσιαστικά η καταγωγή μου δεν είναι από το εν λόγω νησί, ήταν αρκετές οι φορές που ως παιδί ευχόμουν να είχα βαθύτερες ρίζες από εκείνο το μέρος. Ποτέ δεν θα ξεχάσω την προσμονή μου από τη στιγμή που τελείωνε το σχολείο για να κάνω εκείνο το δρομολόγιο, είτε με τον ηλεκτρικό είτε με το αυτοκίνητο του πατέρα μου, που σαν προορισμό είχε το λιμάνι του Πειραιά και τα τότε πλοία της γραμμής, Μήλος express ή Κίμωλος express. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Με το που άκουγα από τα μεγάφωνα του πλοίου ότι ο επόμενος σταθμός ήταν η Σίφνος, η σκέψη ότι θα έβλεπα τα ξαδέρφια και τους θείους μου με έκανε κυριολεκτικά να μην κρατιέμαι.
Το πρόγραμμα ήταν το εξής: Μπάνιο στην παραλία των Καμαρών, βουτιές από τα βράχια της Χρυσοπηγής και τελικός προορισμός, ανάλογα με τα κέφια, είτε το Βαθύ είτε ο Πλατύς Γιαλός. Όσες φορές και να το έκανα, ποτέ δεν με κούρασε. Έπειτα από μικρή ξεκούραση και παιχνίδι, σειρά έπαιρναν το μαγικό Κάστρο και ο Αρτεμώνας όπου πάντα η καρυδόπιτα με καϊμάκι ήταν άχαστος συνδυασμός – να με κάνει να ανυπομονώ για την επόμενη επίσκεψη. Με το σούρουπο, κινούσαμε με τα ξαδέρφια και τους φίλους στην Απολλωνία όπου τα στενά του χωριού ήταν γεμάτα με κόσμο, τα εστιατόρια μαγειρεύανε κόκορα κρασάτο, ενώ οι μεγαλύτεροι καθόντουσαν πάντα σε κάποιο από τα νησιώτικα μπαρ που έσφιζαν από ζωή.
Τα χρόνια περάσαν και έπειτα από ένα διάλειμμα κάποιων λίγων ετών επισκέφτηκα ξανά τη Σίφνο. Εκεί ανακάλυψα ως ενήλικας πλέον περισσότερες ομορφιές αυτού του τόπου, έχοντας δίπλα μου τη γυναίκα μου. Μαζί της γεννήθηκε η σημαντικότερη ανάμνηση, που λες και ήταν γραφτό, σαν κάποιος να μου έκανε το χατήρι γνωρίζοντας την αγάπη μου για το νησί και το πόσο πολύ ήθελα να συνδεθώ μαζί του, η Ραφαέλα έμεινε έγκυος στον γιο μας, τον Φίλιππο.
Σε ευχαριστώ, Σίφνο, για όλες εκείνες τις όμορφες στιγμές που μου χεις δώσει, τις αναμνήσεις, τα γέλια, τις χαρές και τις πλάκες, τα αμέτρητα παγωτά και τις βουτιές... όλα αυτά που έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη μου για πάντα.
* Ο Γιώργος Καράβας είναι μοντέλο και παρουσιαστής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ταξίδι στην εποχή των Λόρδων, ανάμεσα σε κήπους, λίμνες και αμέτρητα στρέμματα πρασίνου
Στο επίκεντρο της τάσης βρίσκεται η Λα Γκραντ Επισερί ντε Παρί
Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτίμη Φαρμάκη, μιλά για τη δράση στη στάση μετρό Σύνταγμα
Από το Κάστρο και την Old Town μέχρι το Arthur’s Seat, τα μουσεία και τις παμπ
Από το Δεσποτικό και το Σπήλαιο μέχρι τα παλιά μεταλλεία, τις βίλες του OMA και τα ίχνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια διαφορετική διαδρομή στην Αντίπαρο
Μια απλή αλλά ιδιαίτερα χρήσιμη συνήθεια - H διαδικασία σε 6 βήματα
Ανάμεσα σε γκρίζλι, βίσονες, παγωμένες λίμνες και τοπία που δύσκολα πιστεύεις ότι υπάρχουν
Τι συνιστούν γιατρός και αεροσυνοδοί
Σε αυτό θα είναι αφιερωμένες όλες ανεξαιρέτως οι ημέρες στο νησί
Η φύση, το πράσινο, τα επιβλητικά βουνά και οι αχανείς λίμνες προσφέρουν μια εσωτερική γαλήνη και μια απαράμιλλη ευφορία
Η γαστρονομική της παράδοση διαφέρει σημαντικά από περιοχή σε περιοχή
Συστήνει το νησί στους Βρετανούς μια διαφορετική εμπειρία ελληνικών διακοπών
Το λάθος του «μία αναζήτηση και τέλος»
Όλα όσα πρέπει να δεις και να κάνεις στο ορεινό χωριό-στολίδι του κυκλαδίτικου νησιού
Η Claire και ο Χρήστος έχουν δημιουργήσει έναν χώρο που συνδυάζει την ιστορία του Πηλίου με την προσωπική τους αισθητική, τη μουσική, τα βιβλία, την τέχνη και τη φιλοξενία
Τι να πεις αν τα ακουστικά δεν αρκούν
«Το Ελαφονήσι δεν έχει απεριόριστες αντοχές» - Ζητούν πολιτικές προστασίας
Η Εύβοια για τις καλοκαιρινές μας διακοπές; Να μια ωραία ιδέα.
Χαλάρωση στο Shizen, The Hotel of Wellness και εξερεύνηση σε παραμυθένια δάση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.