- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μετέωρα και Πρέβεζα εντυπωσιάζουν τους Σέρβους - Τα μαγευτικά τοπία και η ζεστή φιλοξενία
Τις καλύτερες εντυπώσεις από το μαγευτικό τοπίο των Μετεώρων, της Καλαμπάκας και της Πρέβεζας αλλά και τις ανεπανάληπτες εμπειρίες θεματικού τουρισμού που συνολικά βίωσαν στην Ελλάδα, μεταφέρουν στη Σερβία οι δημοσιογράφοι και influencers που συμμετείχαν στο ταξίδι εξοικείωσης (Press Trip) που οργάνωσε ο ΕΟΤ στην περιοχή.
Από 22 έως και 26 Μαΐου 2024, η Υπηρεσία Εξωτερικού Ε.Ο.Τ. Σερβίας, πραγματοποίησε δημοσιογραφικό ταξίδι (Press Trip) στην περιοχή της Πρέβεζας και της Καλαμπάκας, σε συνεργασία με τους Δήμους Πρέβεζας και Μετεώρων.
Ταξίδι σε Μετέωρα, Καλαμπάκα και Πρέβεζα για Σέρβους - Τα σημεία που επισκέφθηκαν και τους εντυπωσίασαν
Στο ταξίδι συμμετείχαν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων (Euronews), της Ραδιοτηλεόρασης Σερβίας (RTS), λοιπών μεγάλων μέσων της χώρας (BLIC, Telegraf, Hello Magazine), καθώς και ορισμένοι από τους σημαντικότερους διαμορφωτές γνώμης (influencers) της γειτονικής χώρας.
Οι φιλοξενούμενοι, πέρα από την επίσκεψη στους κυριότερους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους που διαθέτουν οι προορισμοί (π.χ. Αρχαία Νικόπολη, Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπου, Ι.Μ. Αγ. Στεφάνου στα Μετέωρα, Προϊστορικό Σπήλαιο Θεόπετρας), είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και ιδιαίτερες θεματικές εμπειρίες (κρουαζιέρα στον Αμβρακικό κόλπο, δοκιμή τοπικού ούζου σε αποστακτήριο, οινογευσία υπό τη σκέπη των Μετεώρων, δοκιμή τοπικών πιάτων).
Το ταξίδι, κέντρισε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, οι οποίοι γοητεύτηκαν από τη φιλοξενία των κατοίκων, αλλά και από τις προοπτικές που διαθέτουν οι εκάστοτε προορισμοί για ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού. Συγκέντρωσαν δε τις απαραίτητες πληροφορίες και το οπτικοακουστικό υλικό, προκειμένου να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους από τις εμπειρίες που βίωσαν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αφιέρωμα στο νησί των Σποράδων
Εναλλακτικοί προορισμοί για μήνα του μέλιτος με εμπειρίες, χαρακτήρα και ουσία
Βόλτα στη γερμανική πρωτεύουσα με τα φιλμ της Berlinale
Η κοσμοπολίτικη Βηρυτός και το ασφαλές Σουλτανάτο του Ομάν
Η λογική πίσω από το «hack» είναι απλή
Reel στο Instagram με Παρθενώνα, Ψυρρή και θέα Ακρόπολης από ψηλά
Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες σύμφωνα με την Aegean
Πού να πας και τι να κάνεις αυτό το τριήμερο
Μια οικογενειακή μονάδα στη Σαμοθράκη επενδύει στη βιώσιμη φιλοξενία
Όσα αξίζει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφία, blogs και social media φιλοξενούν διαρκώς απόψεις για την «ορθή» θέση του σκιάστρου
Γιατί οι καλύτερες ιστορίες γράφονται καθ’ οδόν
Η εκπαίδευση λειτουργεί σαν αόρατη γέφυρα που ενώνει ανθρώπους, γενιές και προοπτικές.
Το φαινόμενο εντάσσεται σε αυτό που η τουριστική βιομηχανία αποκαλεί πλέον «set-jetting»
Η αμήχανη στιγμή που θέλετε να πάτε στο WC και η πόρτα του είναι οριακά κρυστάλλινα διάφανη
Γιατί στην Κένυα περπατούν όλοι, τα σαμαράκια έχουν όνομα και το Hotel είναι καφέ
Τα δύο ελληνικά νησιά κατέχουν τη δεύτερη θέση στη λίστα
Ανάμεσα στα μέρη του πλανήτη που παραμένουν αυθεντικά, ποιοτικά και αναλλοίωτα
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη (Ιανουάριος 2026) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.