Ταξιδια

Η Μήλος της Αναστασίας

«Πραγµατικά η φύση µε αυτό το τοπίο µάς έδωσε το καλύτερο σκηνικό που θα µπορούσαµε να έχουµε για το γύρισµα»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραγουδίστρια Αναστασία

Η τραγουδίστρια Αναστασία γράφει για τη δική της Μήλο.

Πριν από κάποιους µήνες βρέθηκα στη Μήλο για τις ανάγκες του νέου µου τραγουδιού και πραγµατικά έµεινα άφωνη µε την οµορφιά αυτού του κυκλαδίτικου νησιού. Επιλέξαµε την παραλία Σαρακήνικο για τα γυρίσµατα του video clip για το τραγούδι «Μη µιλάς» και όντως δεν είχα λόγια µε αυτό που αντίκρισα εγώ και οι συνεργάτες µου εκεί. Μια παραλία βγαλµένη από σουρεάλ ταινία, µε κάτασπρα πετρώµατα να λάµπουν κάτω από το φως και τεράστιους κρατήρες σκαµµένους από τη θάλασσα και τους νησιώτικους ανέµους να σου δίνουν την αίσθηση πως είσαι σε µία παραλία στην επιφάνεια της σελήνης. Μόνο η θέα της θάλασσας και ο ήχος της να σκάει πάνω στους απότοµους βράχους σε συνέφεραν από αυτό το απόκοσµο τοπίο και σε έκαναν να καταλάβεις πως είσαι όντως στη Γη και όχι κάπου αλλού στο διάστηµα!

Πραγµατικά η φύση µε αυτό το τοπίο µάς έδωσε το καλύτερο σκηνικό που θα µπορούσαµε να έχουµε για το γύρισµα. Χαίροµαι πάρα πολύ που η παραλία του Σαρακήνικου πρωταγωνίστησε και αυτή µε τη σειρά της στο clip µου και έκλεψε την παράσταση µε την εικόνα της. Ήταν και η περίοδος τέτοια που δεν υπήρχαν πολλοί τουρίστες στο νησί και απολαµβάναµε µόνοι µας τους θησαυρούς του, χωρίς φασαρία και συνωστισµούς, και πραγµατικά ένιωσα το νησί και τους κατοίκους του πολύ πιο καλά σε αυτή τη συγκυρία. Εκτός από τα µαγικά τοπία που είδα, τα οποία µόνο δέος σου προκαλούν µε την οµορφιά που αποπνέουν, αυτό που µε ενθουσίασε επίσης ήταν το φαγητό. Εξαιρετικό! Μάλλον δεν ήταν τυχαίο ότι ο τίτλος το τραγουδιού που γυρίσαµε στη Μήλο ήταν το «Μη µιλάς», διότι ούτε για το φαγητό είχα κάτι να πω. Δεν µπορούσα να πιστέψω πόσο νόστιµα ήταν τα θαλασσινά, χωρίς να χρειαστεί να τα συνοδεύσεις µε σάλτσες και µπαχάρια, η µυρωδιά της θάλασσας τα έκανε όλα από µόνη της.

Πρέπει να αισθάνονται ευλογηµένοι οι κάτοικοι της Μήλου να έχουν τη θάλασσα για κήπο τους και να συλλέγουν από τα υδάτινα χωράφια της ό,τι χρειάζονται για να τραφούν τόσο νόστιµα και υγιεινά. Δυστυχώς ο χρόνος µου ήταν περιορισµένος και δεν είδα περισσότερα πράγµατα, ξέρω πως η Μήλος έχει πολλά ακόµα να µου δώσει. Εύχοµαι να γυρίσω πολύ σύντοµα και να απολαύσω ξανά τις οµορφιές αυτού του ιδιαίτερου αιγαιοπελαγίτικου νησιού.

Τραγουδίστρια Αναστασία

* H Aναστασία είναι τραγουδίστρια. Το ντεµπούτο album της «Ευχή» µόλις κυκλοφόρησε από την Golden Records και τη Minos EMI, a Universal Music Company.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ