- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κύθηρα: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες και φαγητό
Πολιτιστικά αξιοθέατα και αρχιτεκτονικά στοιχεία, μαγευτικές παραλίες, παραδοσιακά φαγητά και γλυκά
Κύθηρα: Τι να δεις, πού να κολυμπήσεις, πού να μείνεις και πού να φας το καλοκαίρι
Θα δεις πολιτιστικά αξιοθέατα και αρχιτεκτονικά στοιχεία, θα ανακαλύψεις μαγευτικές παραλίες, θα δοκιμάσεις παραδοσιακά φαγητά και γλυκά, θα κάνεις δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία και θαλάσσιο καγιάκ.
Τι να δεις
Η Χώρα είναι από μόνη της ένα αξιοθέατο. Λευκά σπιτάκια, αρχοντικά, σοκάκια δημιουργούν ένα φανταστικό τοπίο. Χαρακτηριστικό μνημείο είναι το Κάστρο, με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Η καστροπολιτεία της Παλαιόχωρας είναι η ερειπωμένη μεσαιωνική παλιά πρωτεύουσα των Κυθήρων, χτισμένη πάνω από έναν μεγάλο γκρεμό. Δεν γίνεται να µην περπατήσεις το µονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό του Μυλοπόταµου και οδηγεί στους Νερόµυλους. Στην καταπράσινη διαδροµή θα συναντήσεις και τους υπέροχους καταρράκτες – αν αντέχεις τα κρύα νερά, κάνε και µια βουτιά! Κοντά στον Μυλοπόταµο το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας θα σου κόψει την ανάσα.
Πού να κολυμπήσεις
Στο Καλαδί, τη βοτσαλωτή παραλία – 150 σκαλιά να κατέβεις. Διάσημες είναι η Βλυχάδα, το Μελιδόνι, ο Χαλκός µε το βότσαλο και τα καταγάλανα νερά και η παραλία της Παλαιόπολης. Το Διακόφτι ιδανικό για οικογένειες. Στον αντίποδα ο αποµακρυσµένος Ρούτσουνας µε τα βαθιά νερά. Υπέροχη και το Καλάµι. Να πας οπωσδήποτε στη Χύτρα, βραχονησίδα κοντά στο Καψάλι, προσβάσιµη µόνο µε καραβάκι.
Πού να φας
Για παραδοσιακή κουζίνα θα πας στην ταβέρνα της Φιλιώς (2736031549) στον Κάλαµο. Καλή επιλογή και η Σκάνδεια (2736033700). Για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στην ψαροταβέρνα του Σωτήρη (2736033722) στον Αβλέµονα. Στον Μυλοπόταμο στον Πλάτανο (2736033397). Στη Χώρα του νησιού να περάσεις οπωσδήποτε από το Bon Bon Fait Maison (2736031418). Στο ξενοδοχείο ElSol στο Καψάλι δεν θα πας μόνο για να μείνεις αλλά και για το νέο εγχείρημα 45 Δείπνα (6976444776).
Πού να διασκεδάσεις
Στο Αραχτοπωλείο (6977081023) στον Αβλέμονα για ethnic διάθεση, συχνά live. Στη Χώρα στο Il Mercato Bar (6948518839). Μεταξύ Χώρας και Καψαλιού στον Κούκο (2736031983) µε ωραία ποτά, απίθανη θέα, ροκ διάθεση, σοφιστικέ και «αλήτικα» στοιχεία.
∆ήμος: 2736031213
Αστυνομία: 2736031206
Λιμεναρχείο: 2736033280
Πρώτες Βοήθειες: 2736031243
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Reel στο Instagram με Παρθενώνα, Ψυρρή και θέα Ακρόπολης από ψηλά
Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες σύμφωνα με την Aegean
Πού να πας και τι να κάνεις αυτό το τριήμερο
Μια οικογενειακή μονάδα στη Σαμοθράκη επενδύει στη βιώσιμη φιλοξενία
Όσα αξίζει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφία, blogs και social media φιλοξενούν διαρκώς απόψεις για την «ορθή» θέση του σκιάστρου
Γιατί οι καλύτερες ιστορίες γράφονται καθ’ οδόν
Η εκπαίδευση λειτουργεί σαν αόρατη γέφυρα που ενώνει ανθρώπους, γενιές και προοπτικές.
Το φαινόμενο εντάσσεται σε αυτό που η τουριστική βιομηχανία αποκαλεί πλέον «set-jetting»
Η αμήχανη στιγμή που θέλετε να πάτε στο WC και η πόρτα του είναι οριακά κρυστάλλινα διάφανη
Γιατί στην Κένυα περπατούν όλοι, τα σαμαράκια έχουν όνομα και το Hotel είναι καφέ
Τα δύο ελληνικά νησιά κατέχουν τη δεύτερη θέση στη λίστα
Ανάμεσα στα μέρη του πλανήτη που παραμένουν αυθεντικά, ποιοτικά και αναλλοίωτα
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη (Ιανουάριος 2026) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Με πρώτη στην κατάταξη την Πάρο
Η διαφορά ανάμεσα στην πρώτη και την τελευταία θέση είναι εντυπωσιακή
Κάποια συμβάντα ξεπέρασαν τα όρια της απερισκεψίας
Ιδιαίτερα δυναμική έχει το wellness tourism
Ιδανικές μικρές εκδρομές κοντά στην Αθήνα για να ζήσετε τις γιορτές διαφορετικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.