Ταξιδια

Τα Κουφονήσια του Δημήτρη Αναγνώστου

Μιλάμε για δύο νησιά: το Κάτω Κουφονήσι με πολλές μαγευτικές παραλίες και το Πάνω Κουφονήσι το οποίο μέσα σε 3,5 τ. χλμ. «χωράει» ό,τι μπορεί να χρειαστεί κάποιος

ΤΕΥΧΟΣ 490
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72372-161052.jpg

Κουφονήσια: Ο Δημήτρης Αναγνώστου γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Πράγματα που εάν δεν κάνεις στα Κουφονήσια είναι σαν να μην πήγες ποτέ...

Μιλάμε για δύο νησιά: το Κάτω Κουφονήσι με ελάχιστους κατοίκους αλλά πολλές μαγευτικές παραλίες και το Πάνω Κουφονήσι το οποίο μέσα σε 3,5 τ. χλμ. «χωράει» τους 370 μόνιμους κατοίκους του και ό,τι μπορεί να χρειαστεί κάποιος που κάνει διακοπές στο νησί: από ένα δωμάτιο μέχρι ATM.

Μπάνιο σε κάποια από τις θαλασσινές σπηλιές

Βρίσκονται στο Πάνω Κουφονήσι, πίσω από την παραλία Πορί. Το μοναδικό τοπίο αποτελείται από απόκρημνα βράχια που σχηματίζουν σπηλιο-παραλίες που μοιάζουν με πισίνες. Το κολύμπι σε αυτές είναι μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη, αν και η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη έως ακατόρθωτη.

Βαθμός δυσκολίας: 8,5/10

Βαθμός ευχαρίστησης: 9,5/10

UpFestival

Το UpFestival, το φεστιβάλ που ξεκίνησε από τη δίψα δύο φίλων να δουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη στο αγαπημένο τους καλοκαιρινό προορισμό, επιστρέφει και φέτος στο Πάνω Κουφονήσι για την καθιερωμένη τριήμερη μουσική γιορτή! Για ακόμη μια φορά, κορυφαίοι Έλληνες καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής πρωτοστατούν στην 4η έκδοση του UpFestival, στην παραλία Πορί, από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου. Έτσι, όσοι πιστοί επιλέξουν να συνδυάσουν 3 μέρες από τις καλοκαιρινές διακοπές τους με αρκετή μουσική θα έχουν την τύχη να ακούσουν τους: Γιάννη Αγγελάκα | Παύλο Παυλίδη &The B-Movies | The Last Drive | Xaxakes | The Burger Project | Baby Guru | A Victim of Society | ElectricLitany | The Noise Figures | Leon of Athens | MoaBones | Lumiere Brother | Melorman.

Ποιότητα ήχου: 7/10

Διαθέσιμος χώρος στο Κτελ που σε πηγαινοφέρνει: 1/10

Φαγητό

Καλό και σχετικά οικονομικό ψάρι θα βρεις παντού, αλλά στην ταβέρνα του Λευτέρη με τα πεντανόστιμα πιάτα του φτιαγμένα με μεράκι και ολόφρεσκα θαλασσινά το φαγητό είναι τοπ! Εάν μετά θες γλυκό πας δίχως δεύτερη σκέψη στα Καλάμια, ενώ εάν θες κάτι στο πόδι θα πρέπει να δοκιμάσεις τα σουβλάκια στη Στροφή.

Ποιότητα φαγητού: 8/10

Χρόνος αναμονής σε ουρά στη στροφή: 8/10

Διασκέδαση

Πολλά μπαράκια-club το νησί δεν έχει… αλλά το ένα που υπάρχει φτάνει και περισσεύει: Sοrokos. Πάνω στο κύμα, ωραία cocktails και χορός μέχρι το πρωί... ειδικά εάν πας σε μέρα που παίζει ο Kill Emil.

Μοjito: 9/10

Πιθανότητες να φύγεις μεθυσμένος: 10/10

Camping

Παίρνεις το καΐκι που καθημερινά και με συχνά ημερήσια δρομολόγια σε μεταφέρει από το Πάνω στο Κάτω Κουφονήσι. Προσεύχεσαι να μην είναι κανείς κάτω από τον Φοίνικα και τους κέδρους στο πίσω δεξιά μέρος της παραλίας. Φτάνεις στην παραλία το Νερό, ετοιμάζεις το «σπίτι» σου και είσαι στον παράδεισο. Για τις καθημερινές σου ανάγκες ή εάν κάτι ξεχάσεις, έχεις 2 επιλογές: είτε να περπατήσεις προς τη μοναδική ταβέρνα του νησιού (30΄ περίπου), όπου μπορείς να φας ψαρικά σε πολύ χαμηλές τιμές, είτε να πεταχτείς με το καΐκι στο Πάνω Κουφουνήσι.

Νεύρα εάν ξεχάσεις κάτι: 9/10

Πιθανότητες να σε κεράσουν ρακόμελο στην ταβέρνα στο Κάτω Κουφονήσι: 10/10


* Ο Δημήτρης Αναγνώστου είναι συνιδρυτής του groopio.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ